Autor Tema: Servis DSG menjaca?  (Pročitano 21302 puta)

Bokinjo, Bingodalton, Sheky i 24 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže NightFlight

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
Odg: Servis DSG menjaca?
« Odgovor #45 poslato: 26. Okt, 2025. 11:13 »
Da li je neko radio servis na DQ381?

Ja u Jakovu za Kodiaq 2019, preporuka
  • Vozi: Kodiak 2019 190KS 4x4 7sedista 360kamere

Van mreže wkobre

• Laurin&Klement
  • Ugled: 22
« Odgovor #46 poslato: 26. Okt, 2025. 11:24 »
Čovek kome si odgovorio je banovan, a niti ima DSG u svakom slučaju  :)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Vili

• Registrovan
« Odgovor #47 poslato: 06. Jan, 2026. 17:15 »
Poštovane kolege škodilaci pročitah temu ali niko ne spomenu neki od ovlašćeni servisa.
Trebao bi i ja  na kodijaku negde odraditi servis DSG 381.
Kakva su iskustva kod ovlašćeni škoda servsa.
  • Vozi: KODIAQ

Na mreži sebekkg

• RallyeSport
  • Ugled: 3
« Odgovor #48 poslato: 07. Jan, 2026. 06:14 »
Možeš u servisu Moma u Zemunu ili Đuka u Batajnici. Osim ako si još pod garancijom. U tom slučaju AČ ili Alpros.

Na mreži Skorpion

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #49 poslato: 08. Jan, 2026. 13:07 »
Mi sluzbena vozila odrzavamo samo u Cirincu, jedino sa njima imamo pozitivno iskustvo, dok kod ostali u BG uvek bili nekih propusta...
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Van mreže Aleksandar72

• Ambition
  • Ugled: 2
« Odgovor #50 poslato: 08. Jan, 2026. 21:15 »
Ja  sam radio u Cirincu  bravo2
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI

Na mreži ivanm

• Laurin&Klement
« Odgovor #51 poslato: 19. Feb, 2026. 22:22 »
Pozdrav ljudi, dugo se nismo videli i culi :) Vagenovac bio i ostao, samo se nije imala Skoda, vec drugi vagen! Gledam jednu prelepu Skodu Octaviu mk2 2013g, 1.4Tsi 90kw Combi zadnja serija, oprema super, ali ima dq200 menjac. Zanima me koliko kosta servis, i da li je uopste pametno uzimati auto?! Auto ima 170000km, ima urednu servisnu, i vidi se da nikada nije radjen servis, tj. zamena ulja u menjuacu...  Ako auto lepo salta, i nema gresaka na daig, da li da uzmem i pravo na zamenu ulja i filtera?

Na mreži pexon86

• Test Drive
  • *
« Odgovor #52 poslato: 19. Feb, 2026. 22:25 »
Mozda nisam najbolji da odg.. ali malo da probam.. mislim da treba obratiti paznju i na eksploataciju auta ukoliko je to moguce kroz proslost. Da li je vozen otvoren put ili grad. Meni sa 130k km vec pocelo da trese kvacilo - samo zato kazem.
Ne dopada mi se sto nije menjano ulje svakako, bar u samom menjacu..
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG

Na mreži Warlock

• RallyeSport
  • Ugled: 4
« Odgovor #53 poslato: juče u 08:29 »
Dq200 je suvo kvacilo. Dakle nema izmene ulja. Menjac koji ne voli da klizi u guzvama i kolonama. Tu je pozeljno rucno da se salta. I da se vozi prvom brzinom a ne drugom koju on forsira. Na njemu se menja set kvacila kad dobijes trzanje kada vozis. Narocito izrazeno prilikom prebacivanja u drugu brzinu. Dq200 ima 2 vrste ulja. Jedna je vrsta je u zupcanicima koje se menja kad se radi zamena seta kvacila, druga je mineralno koje se nalazi u komori gde je mehatronika.
  • Vozi: Fabia

Van mreže Igrutin92

• Registrovan
« Odgovor #54 poslato: juče u 08:41 »
Dq200 je suvo kvacilo. Dakle nema izmene ulja. Menjac koji ne voli da klizi u guzvama i kolonama. Tu je pozeljno rucno da se salta. I da se vozi prvom brzinom a ne drugom koju on forsira. Na njemu se menja set kvacila kad dobijes trzanje kada vozis. Narocito izrazeno prilikom prebacivanja u drugu brzinu. Dq200 ima 2 vrste ulja. Jedna je vrsta je u zupcanicima koje se menja kad se radi zamena seta kvacila, druga je mineralno koje se nalazi u komori gde je mehatronika.

Krajem januara kupio sam Skodu Octaviu 1.6 tdi DSG 2015 godište sa 241.000 na satu i odmah nakon kupovine zamenio sam ulje u menjaču i mehatronici da budem miran nakon ovolike kilometraže, za nijansu nežnije menja brzine sam menjač naravno kada je zagrejan.  Tako da sama zamena ulja ne šteti menjaču može samo da mu pogoduje a i ovo nije skupa investicija.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi dsg A7

Na mreži Warlock

• RallyeSport
  • Ugled: 4
« Odgovor #55 poslato: juče u 20:57 »
To imas samo takav osecaj jer ti je odradio fabricki reset i adaptacije menjaca. U zupcanicima treba menjati lepse salta. A sto se tice mehatronike. Nema potrebe. Imas senzor pa pogledaj koliko bude temp ulja. Nema pregrijavanja. Ne moze da izgori ulje. Ok je to zameniti ko zna i ubaci kvalitetno ulje. Ali kod nas to manje vise ljudi i majstori samo gledaju da ispadne iz šaka.
  • Vozi: Fabia

Na mreži ivanm

• Laurin&Klement
« Odgovor #56 poslato: danas u 12:42 »
Drugari, vozio sam ovu Skodu i nismo imali diagnostiku. Kacicemo je u ponedeljak ili utorak. Ali uzimam je.... U voznji je lepo saltala i polazila bez ikakvih trzaja, bilo u D i R na leru, bilo u voznji. Uopste nisam primetio ni najmanju naznaku trezaja.... Auto ima pravih 175000km na satu. DA li da menjam lanac? U pitanju je zadnja serija A5 2013, 1.4Tsi 90kw.