0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zanimljivo zaista. Mada meni ne smeta ni opcija preko menia za gasenje na O4 jer retko ugasim. Bas dobro radi, a i cuva dsg jer nije "na vagi" dok stojim na semaforu.
Pored robusnije konstrukcije delova koji su optereceniji stalnim paljenjem kod vozila sa start-stop sistemom, mislim i da su ventili u pripremnom polozaju za razliku od klasicnog paljenja. Ima i jedan tekst o toj prici, ali ne obuhvata sve sto sam cuo na tu temu. Svakako, kod paljenja na kljuc motor duze vergla.https://www.mdautodelovi.rs/blog/start-stop-sistem-kako-radi-start-stop-sistem/
Kako to mogu ventili da budu u pripremnom polozaju ili bilo kod drugom polozaju?Kako god, fizika je fizika, samo to zaustavljanje okretanja pa ponovno pokretanje je losa prica. Nema tu nikakve pripreme koja moze da zaobidje fiziku.Start&stop i DPF su dve najvece gluposti ikada u autoindustriji. Nijedna ne doprinosi ekologiji (ili bar ne toliko koliko "se prica").Upropastismo ovu temu o korisnoj spravici. Evo necu vise.@hirurg, ispusti se taj skupi gas i napuni tim od 20e i to je to. To skoro svi rade (ili bar oni sto znaju).