Pretraga [Google]

Autor Tema: ESP greska fabia 1.2 47kw  (Pročitano 161 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Slobodan SimićZapočeo temu

ESP greska fabia 1.2 47kw
« poslato: Februar 02, 2023, 16:41:07 posle podne »
Može pomoć kupio sam nedavno škoda fabia 1.2 benzin 2004 God 47kw na satu 243h km, zamenio sam odmah ulje jedan zakretac amortizera i stabilizator to je bilo od trenutnih ulaganja. Posle par dana palila mi je grešku ESP auto normalno radi sve vuče, pali ne trese obrtaji oko 900 šta sam primetio je da mi troši malo više mada mislim da to može biti jer je sad zima i sve se vozi gradska vožnja kratke relacije.. Dijagnostika prijavljuje ERG ventil i senzor pritiska izduvne grane.. Ali auto ide normalno nekada jedan dan upali grešku drugi nema pa me zanima mišljenje vas iskusnih. Dali je to nešto ozbiljnije i šta dalje da radim neki savet? Uglavnom auto ide normalno sve nema problema ali me to brine unapred hvala
  • Vozi: Škoda fabia 1.2 benzin 2004 God

Na mreži Ljuba

Odg: ESP greska fabia 1.2 47kw
« Odgovor #1 poslato: Februar 02, 2023, 19:14:49 posle podne »
Zanimljivo mi je da ti je auto opremljen ESP sistemom s obzirom na godiste i motor, ali ako imas i EGR ventil onda je redak primerak,  verovatno iz uvoza.
 Kazes da je menjan "zakretac amortizera", verovatno mislis na solju amortizera, ako je tako mozda su ti ostetili ABS senzor tokom motaze pa da on mozda pravi zbrku sa ESP-om.
 S obzirom da se na dijagnostici vidi greska povezana za EGR, jesi li siguran da je greska ESP (simbol auta ciji je zadnji kraj "vrdn'o"  ;) ) ili svetli lampica od EPC (doslovno tim slovima)?
Pitam jer mi vise idu u paru EGR i EPC greske..
  • Vozi: Fabia 2

« Odgovor #2 poslato: Februar 02, 2023, 19:58:06 posle podne »
Ovako uzeo sam auto nema 7 dana prije kupovine čuo se zakretac amortizera i lupalo je nesto na pr des točku pa je majstor zamjenuo zakretac i stabilizator kaže i dotegao sam ručnu pošto je bila slabija. Odmah sam uradio mali servis i sve filtere odmah posle servisa nisam prešao kilometar upalio je žuti uzvicnik sa strelicom oko njega sistem proklizavanja išao sam auto električaru i dijagnosticaru prijavio je egr ventil i senzor izduvne grane dve te greške ( par dana pre servisa nije palio ništa) sad ponekad upali i gori ugasiš auto nema ili gori taj dan drugi nema ništa.. Auto ide normalno nikakvih nema problema vuče prima gas na 900 obrtaji na leru majstor kaže dok god ide auto normalno da ne diram ništa ali ja želim to da rešim da se ne pali iako je možda instalacija ili sam senzor problem čisto radi sebe da bude sve tip top pa me zanima kome se obratiti i šta bi tačno bio problem da ne bacam pare na ispravne delove a ono ostane kvar

« Odgovor #3 poslato: Februar 02, 2023, 20:06:09 posle podne »
Evo šta je rađeno

« Odgovor #4 poslato: Februar 02, 2023, 20:08:27 posle podne »
I još ovo piše sve zakratac I stabilizator neznam izraze majstora ali tako kaže

Na mreži Ljuba

« Odgovor #5 poslato: Februar 02, 2023, 20:48:54 posle podne »
Da, na fakturi se vidi "nosac" amortizera, to je solja. Sto se tice ESP-a, to jeste lampica od njega, tako je izgledala na tim starijim modelima.
Ne mogu ti mnogo pomoci ali recimo da to sto tu gresku pali povremeno znaci da problem nije statican. Ne znam radis li nekad sám na autu, ali ja bih proverio senzor ABS-a na strani na kojoj je rađena solja jer prilikom njene zamene skida se rukavac sa amortizera na kom stoji taj senzor i zna da zasmeta tj. ako majstor nije pazljiv moze da ga polomi..
Druga stvar, ja bih ukinuo taj EGR ventil. Bezveze motor usisava prljave izduvne gasove, ionako su ti 1.2 trocilindrasi osetljivi, samo im fali jos EGR.
  • Vozi: Fabia 2