Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
skodaforum.RS
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2013-2020
»
Magla na staklima
Dole
Autor
Tema: Magla na staklima (Pročitano 330 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Malizian-55
Registrovan
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
Magla na staklima
«
poslato:
05. Feb, 2023. 22:02 »
Pozdrav svima, poteskoce koje imam pokusao sam naci ovdje na forumu ali nisam nasao nista slicno. Molim pomoc, u 11 mj 2022 napravljen veliki i mali servis na Octavia III. Od tada non-stop imam problema sa magljenjem stakala u autu i nikako da to rijesim. Ne pomaze nista, ocito je neto sa cirkulacijom zraka zeznuto. Prijavio reklamaciju 2 puta u servis gdje je radjeno, puno price, nista nije pomoglo. Obzirom da ljudi u servisu ocito ne znaju sto je, zelio bih par ideja prije nego odem u VW servis. Da li je netko imao slicnih problema sa magljenjem stakla ?
Vozi: Octavia III - 2015
Ljuba
Laurin&Klement
Like ukupno: 190
L&K ugled:
6
Odg: Magla na staklima
«
Odgovor #1 poslato:
06. Feb, 2023. 21:09 »
Padaju mi dve stvari na pamet. Mozda ti negde voda ulazi u kabinu pa prilikom grejanja dolazi do povecanog isparavanja vode ili moze da bude do loseg hladnjaka iliti radijatora kabine, kad na njemu dođe do curenja antifriza dolazi do povecane kondenzacije vode, oseca se miris u kabini, ako si morao dosipati to ti je znak da curi na njemu, opipaj predeo ispod vozacevih i suvozacevih nogu, blize centralnoj konzoli, ako je mokro to ti je jos jedan pokazatelj falicnog radijatora..
Vozi: Fabia 2
(2 Like)
pigeon
Registrovan
Like ukupno: 3
L&K ugled:
0
«
Odgovor #2 poslato:
08. Feb, 2023. 13:34 »
Supruga je na Rapidu imala ovaj problem i rešio sam tako što sam okrenuo filter kabine koji je u servisu neko stavio naopako. Ima strelica na filteru koja pokazuje pravilno postavljanje.
Vozi: Škoda Octavia TDI
(3 Like)
Malizian-55
Registrovan
L&K ugled:
0
«
Odgovor #3 poslato:
09. Feb, 2023. 14:53 »
Jutros sam okrenuo filter, strijelica je bila okrenuta gore a ja sam je sad okrenuo dolje, pa cemo vidjeti. Nigdje nisam naso upute gdje oznaka mora gledati. Svakako hvala na odgovorima.
Peja
Laurin&Klement
Like ukupno: 31
L&K ugled:
41
«
Odgovor #4 poslato:
09. Feb, 2023. 15:29 »
Strelica bi trebala oznacavati smer strujanja vazduha. Kako se na filteru uvek nakupe listci i krupno djubre, pretpostavljam da vazduh struji odozgo-na-dole, pa u tom smeru treba pokazivati i strelica na filteru.
Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD, Hyundai i20 BC3, Dacia Logan 1.4 MPI
Peja
Laurin&Klement
Like ukupno: 31
L&K ugled:
41
«
Odgovor #5 poslato:
10. Feb, 2023. 09:11 »
Kada je filter veoma zaprljan ili oštećen, stakla na koilma počinju intenzivno da magle jer iz filtera počinju izlaziti čestice prašine i lepe se na staklo iznutra.
Ako su stavili nov filter pa makar i naopako, stkla se nebi maglila kao u tvom slučaju.
Moguće je da su stari filter izvadili, istresli i vratili unutra ali naopačke.
Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD, Hyundai i20 BC3, Dacia Logan 1.4 MPI
Malizian-55
Registrovan
L&K ugled:
0
«
Odgovor #6 poslato:
11. Feb, 2023. 23:07 »
Hvala vam svima na odgovorima ! Nazalost nije filter, kupio sam novi i pravilno ga ubacio. Veceras sam se vozio gdje je temp manja od 5* opet isto, cim je vani manje od 5* stupnjeva, omah pocinje rock&roll, magli kao ludo. Sada cak ni sa kombinacijom klime i grijanja ne skidam "vodu" sa stakla. Toliko je vlage da kad rukom ocistim sajbu, ostaju prilicno velike kapi vode ! Nesto debelo ne valja. Bio u 3 servisa, nista !Ostali majstori koje sam zvao me savjetuju da pogledam antifriz, da se gubi negdje u kabini, nije, da nema filtera za klimu, te ovo, te ono ! Nije nista sto m itko rekao da provjerim a problem je tako zeznut da mi stvara veliki problem kada se vozim cak i danju, nocu trenutno ne vozim !
Baltazar
Laurin&Klement
Like ukupno: 42
L&K ugled:
1
«
Odgovor #7 poslato:
12. Feb, 2023. 06:50 »
Jesi li proverio dugme, klapnu koja sluzi da se vrti samo unutrasnji vazduh, ne prima spoljni.
Mozda je ona zaglavljena, ako jeste nema sanse da odmaglis stakala.
Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014
Malizian-55
Registrovan
L&K ugled:
0
«
Odgovor #8 poslato:
12. Feb, 2023. 22:40 »
Ne, to nisam pogledao, ima logike. Provjerim pa javim.
Gore