Autor Tema: Climatronic retrofit - zamena  (Pročitano 1150 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GalaxyZapočeo temu

Climatronic retrofit - zamena
« poslato: 15. Feb, 2023. 22:07 »
Ja imam najjednostavniju varijantu manuelne klime.

Slika 1

Primetio sam da kad je napolju hladno i ukljucim grejanje, smer ka sofersajni, ukljuci se "AC". Kada je spoljna temperatura vise u plusu, ne pali se "AC". Po ovome bi trebalo da je klima "automatska", ali manuelna...

Da li je moguce da ubacim komande sa climatronic-a, kao na slici 2. A da to bude "plug and play" bez odsecanja i menjanja dzekova, i da to radi?

Slika 2

Negde kontam da ni podesavanje temperature nema "sajlu", vec ima potenciometar...

E, sad... Ove komande sa oglasa se nalaze u Beogradu. Prodavac ne zna hoce li raditi. Da je u Nisu, skinuo bi moje, otisao, probao, i ako radi, kupio... Ovako mi se ne baca 50e.

• Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI, 81kw

Odg: Climatronic retrofit - zamena
« Odgovor #1 poslato: 15. Feb, 2023. 22:11 »
Evo, sad kontam, ove komande su za "dvozonsku" klimu... Mozda ima veze sa B/C

Van mreže sloba147

« Odgovor #2 poslato: 16. Feb, 2023. 11:34 »
ne moze plug 'n' play zato sto ta klima ima 8 senzora koji trebaju da se nabudze i da se cacka po boardu
  • Vozi: octavia a7

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -18
« Odgovor #3 poslato: 17. Feb, 2023. 07:52 »
A i manje ce ga glava boliti. Jedino sto moderno i lijepo izgleda. Funkcija je ista zar ne... Srecno

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #4 poslato: 17. Feb, 2023. 10:22 »
Ja imam najjednostavniju varijantu manuelne klime.

Slika 1

Primetio sam da kad je napolju hladno i ukljucim grejanje, smer ka sofersajni, ukljuci se "AC". Kada je spoljna temperatura vise u plusu, ne pali se "AC". Po ovome bi trebalo da je klima "automatska", ali manuelna...

Da li je moguce da ubacim komande sa climatronic-a, kao na slici 2. A da to bude "plug and play" bez odsecanja i menjanja dzekova, i da to radi?

Ako zakreneš potenciometar samo malo levo ili desno od pozicije ka vetrobranu, videćeš da se ne pali klima... Dakle, samo jedan kontakt je u pitanju. Daleko je to od automatika, za automatik je potrebno mnogo više senzora.
Dok sam imao manuelnu, jako me je nerviralo to automatsko paljenje klime pa sam dobro pazio da mi potenciometar ne ode u taj položaj, zato sam naučio taj detalj :)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

« Odgovor #5 poslato: 17. Feb, 2023. 17:43 »
Ma nemam problem sto je manuelna, vec sto se pali "AC" Valja povremeno paliti klimu, ali zbog kratkih relacija  usmrdi se. Vise puta sam koristio ona sredstva za dezinfekcijum kratkotrajna su

@Observer

Probacu tako :)

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #6 poslato: 18. Feb, 2023. 00:05 »
Kad je upali, ti je ugasi i to je to. Inace i mene to nervira (na Crafteru). Doduse, meni je zimi uvek na polozaju da duva dole i u soferku.
Mozda moze da se ukodira da ne pali.
Da li neko zna nesto o tome?

« Odgovor #7 poslato: 18. Feb, 2023. 08:14 »
Ako zakreneš potenciometar samo malo levo ili desno od pozicije ka vetrobranu, videćeš da se ne pali klima...

Ovo ne funkcionise. Probao juce...