Autor Tema: Automatska nivelacija ne radi  (Pročitano 1821 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AlehoZapočeo temu

Automatska nivelacija ne radi
« poslato: 23. Feb, 2023. 13:15 »
Pozdrav svima, u pitanju je Škoda Octavia 1.6 TDI.
Automatska nivelacija je radila super, svaki put kad upalim auto ona izniveliše, svetla krenu gore dole levo desno, nameste se i to je to, i odjednom je prestao to da radi i nisko su pozicionirana. Najveći problem mi je kad noću vozim auto putem pa baca baš nisko i nije baš svejedno voziti.
Nadam se da neko zna kako bih i gde mogao da rešim ovaj problem, ako mogu možda i sam. Hvala!
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 TDI

Van mreže Joca2704

Odg: Automatska nivelacija ne radi
« Odgovor #1 poslato: 18. Jul, 2023. 14:38 »
pozdrav,
da li si pogledao senzore za nivelaciju svetala, vrlo cesto se otkaci polugica koja je vezana za trap automobila, tako da ako udaris u neku vecu rupu ona spadne ili se polomi, kao sto je bio slucaj kod mene, pa su mi svetla takodje sijala samo par meteara ispred auta.
senzori se jako tesko nalaze i cena im je preko 50e, a vrlo cesto i ti polovni mogu da budu defektni s'obzirom da se nalaze na donjoj strani vozila i da su izlozeni vremenu, tako da ih treba testirati ako se uzimaju polovni. novih takodje nema u prodaji, ali verijem da ce se uskoro pojaviti jer si trazena roba i pasu za vise modela VW grupacije.
za pocetak mozes da se snadjes kao i ja nastelujes farove mauelno na samom faru , svaki posebno, tako da ti biju kako treba, pa kada nabavis senzore onda ih samo kalibrises preko diagnostike.Inace imas dva senzora jedan je napred levo, a drugi pozadi desno, ispod auta...
ako treba jos neka pomoc tu sam.

« Odgovor #2 poslato: 03. Okt, 2023. 22:31 »
Hvala druze. U pravu si, polomila se ta plastika dole, bas smo videli mehanicar i ja kad smo dizali auto. 😔

Van mreže Dačo

« Odgovor #3 poslato: 04. Okt, 2023. 23:36 »
Bas taj problem imam i pitao sam za savet ali eto … e ovako u auto cacku kosta 25k dinara  i naravno da je original sa garancijom , po drugim kucama za prodaju delova moze da se nadje ima jedan nemacki brend oko 12k (najbolji odnos cene i kvaliteta)mu je cena i isto ima garanciju , ja sam zamenio 2x sa tim koji nisu iz originala i opet nije bilo uspeha sada cekam ovaj iz skode pa javljam
  • Vozi: Superb ‘10

« Odgovor #4 poslato: 05. Okt, 2023. 00:22 »
Ja sam nasao polovan za 80e, al brate mnogo skupo za obicnu plastiku. I ne znam sta su mislili kada su pravili, pa to moze u prvu rupu slucajno da mi stane tocak i opet ce puknutu...

Van mreže Dačo

« Odgovor #5 poslato: 05. Okt, 2023. 10:19 »
Tacno tako , za takav deo dati te pare … ne znam sta bih rekao ja sam se namucio , mozda bi bilo i najbolje podesiti ih rucno na samom faru i da ne razmisljas covek
  • Vozi: Superb ‘10

« Odgovor #6 poslato: 05. Okt, 2023. 11:17 »
Tako sam i odradio, stavio auto ispred zida, namestio farove rucno i to je to.