Autor Tema: Lampica za nivo rashladne tecnosti.  (Pročitano 2503 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Andrej MZapočeo temu

Lampica za nivo rashladne tecnosti.
« poslato: 24. Feb, 2023. 15:50 »
Dobar dan.
Vozim Skoda Fabija 1.4 mpi 2001g. i po davanju kontakta ,posle 15 sek , se upali crveno upozorenje za nivo rashladne tecnosti ,takodje i kada startujem auto i vozim. Rashladne tecnosti ima.
Imam problem sa ventilatorom hladnjaka , koji se ne pali.
Na auto je uradjeno sledece:
Pumpa za vodu nova
Termodavac nov
Termostat nov
Akumulator nov
Lanac nov
Ravnanje glave i zamena dihtunga iste jer je izbacivao kompresiju u sistem za hladjenje.
Mali servis odradjen kao i veliki.
E sad , povezem sa zicom kontakt kabal za termodavac i upali mi ventilator ali kada je na termodavacu nece da se upali.
Pretresao sam sve osigurace i zamenio ispravnim.
Cim ja dam kontakt kablu termodavacu i upali ventilator mislim da je sve ispravno do termodavaca,koji je nov i ugradjen sa termo gumicom.
Ne gubim rashladnu tecnost niti ulje.
Probao sam da prevezem zicom isto kabal koji dolazi do boce sa rashladnom tecnoscu ,jer sam mislio da su anoda i katoda zaprnjane uljem pa nece da dobiju kontakt ,ali se nista nije promenilo.
Inace vozimo sam auto dobrih 100km i nije se pregrejao niti prokuvao , samo je motor bio podnosljivo vruc.
Sta da radim sa ventilatorom?
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 mpi 2001g.

Na mreži 2 Busy

Odg: Lampica za nivo rashladne tecnosti.
« Odgovor #1 poslato: 24. Feb, 2023. 16:56 »
Senzor posude rashladne tečnosti je riknuo. Zato se pali lampica i to je čest problem kod Fabije u zimskom periodu.
Ovo sa termodavačem, ventiIatorom I pregrevanjem motora, ne bih se igrao sam sa tim već bi konsultovao iskusnog majstora.

Van mreže Ljuba

« Odgovor #2 poslato: 24. Feb, 2023. 19:50 »
Sto se tice ventilatora, deluje da je termodavac falican. Kazes da kad premostis dzek od termodavaca ventilator se upali. Koliko zica dolazi na taj termodavac?
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #3 poslato: 24. Feb, 2023. 23:39 »
Da li je senzor temperature ispravan ? Prikaci na dijagnostiku proveri vrednosti i greske
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #4 poslato: 25. Feb, 2023. 16:06 »
Na termodavac dolazi 1 kabal u buziru ali dzek ima 3 buksne kao i tri muska nastavka na samom termodavacu.
Povezem bilo koji od gornja dva sa donjim i upali ventilator.
Pricao sam sa majstorom ,kaze da njemu licno svaki 4-5 termodavac koji kupi ne radi.
Kaze mi da kupim novi termodavac...

« Odgovor #5 poslato: 25. Feb, 2023. 16:10 »
Ma iskreno nek svetli sve dokle god sve radi u sistemu.
Auto postigne radnu temperaturu i sva creva su topla kao i hladnjak.
Znaci ima cirkulaciju , nije termostat riknuo pa ostao u zatvorenom polozaju.
Sto se tice same boce , napisao sam da kada prespojim dzek od iste lampica i dalje treperi , znaci nije do boce ili senzors u njoj.

Van mreže Ljuba

« Odgovor #6 poslato: 25. Feb, 2023. 16:32 »
Povezem bilo koji od gornja dva sa donjim i upali ventilator.
U tom slucaju bi morao imati 2 brzine ventilatora, prvu brzinu dobijes sa skinutim kontaktom u kontakt bravi a drugu kad okrenes kljuc na kontakt ali ne palis motor.
I termodavac mozes ispitati na dva nacina.
Unimerom, okrenes na ome (ohms), pustis da se ugreje motor, pa pratis u kom trenutku ce da napravi kontakt između 2 "buksne").
Ili brate da dovedes minus direkno na termodavac, pipalica na plus pa pratis pusta li minus na druge dve buksne.
Ili da ga skines pa u vrelu vodu pa opet unimerom pratis situaciju.
  • Vozi: Fabia 2