Autor Tema: Hill hold  (Pročitano 1395 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kristijan94Započeo temu

Hill hold
« poslato: 09. Mar, 2023. 08:40 »
Pozdrav, cacka sam sa drugarom preko nrkakvog OBD skenera/kodera nestonkao carly i otkljucavali neke stvari i vidio sam da je hill hold ukljucen ali ne radi, da li zapravo nije ukljucen ili ne radi?

Bile su 2 opcije, da li je ukljucen i kada da pusta ( bilo normal pa probali late) i promjenili da se aktivira na 2 stepena a bilo na 3
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 TDI 2014 Greenline

Na mreži dRagojlo

Odg: Hill hold
« Odgovor #1 poslato: 09. Mar, 2023. 13:25 »
Jel imas dugme hill hold u autu?
  • Vozi: vw passat

« Odgovor #2 poslato: 09. Mar, 2023. 16:09 »
Ne

Na mreži dRagojlo

Hill hold
« Odgovor #3 poslato: 09. Mar, 2023. 16:29 »
Onda nemas hill hold

Za sve sto imas od opreme treba da imas i dugme u autu gde se to pali i gasi. Ti imas samo modul sto je i normalno zato ga i vidi dijagnostika i to je druga prica, ali cim nemas dugme nemas ni hill hold.
« Poslednja izmena: 09. Mar, 2023. 16:38 dRagojlo »
  • Vozi: vw passat

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #4 poslato: 09. Mar, 2023. 18:03 »
Ne treba dugme da bi imao hill hold, imam hill i na yetiju i na octaviji, a nemam dugme.

Mozda samo nemas hill hold jednostavno
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #5 poslato: 09. Mar, 2023. 21:51 »
Mislim da je kod kolege ista prica kao i kod mene samo sto mu je auto mladje. Nema dugme a aktivirao ga je i radi, bilo deaktivirano, provjericu sutra.

Ono sto sam shvatio kroz istrazivanje je da za auto hold trba dugme, a kod mene kroz dijagnostiku je opcija bila vec aktivna, ali nista ne radi.

« Odgovor #6 poslato: 15. Mar, 2023. 22:31 »
Pricao sam i sa kolegom, nema dugme, manuelac a radi mu hill hold...

Na mreži sds21

« Odgovor #7 poslato: 16. Mar, 2023. 09:04 »
Kod mene na oba auta Fabia 2015 i Rapid 2017 radi hill hold bez problema. Nema dugme, manuelni menjac, 1.2 i 1.0 tsi.
  • Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

Van mreže bog_daaan

« Odgovor #8 poslato: 20. Mar, 2023. 17:56 »
Hill hold i auto hold su dve razlicite stvari, hill hold je da zadrzi pritisak u kocnicama na uzbrdici, da auto ne krene unazad dok ne popustis kvacilo i dodas gas (na dsg dok ne pipnes papucicu gasa), a auto hold sluzi da drzi kocnicu umesto tebe na semaforu, korisno kod dsg menjaca, i auto hold ima dugme, hill hold ne.
Auto hold dugme je od Octavie 4 pocelo da se ubacuje u Octavia program, te nijedna Octavia pre nema auto hold, ali od Octavie 3 na ovamo ima svaka hill hold.
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

« Odgovor #9 poslato: 24. Mar, 2023. 21:18 »
Pisao sam cak Jaroslavu iz Kisaca, ono sto mi je rekao je mozda auto nema opciju tu, sistemski je ukljuceno ali nema modul, e sad jebem li ga nemam pojma, nisam isao kod njega, kad bude servis pitacu ga i za to.

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #10 poslato: 24. Mar, 2023. 21:46 »
Kontaktiraj clana @dixon , on je meni aktivirao hill holder na Fabiji 3.

Van mreže dixon

« Odgovor #11 poslato: 29. Mar, 2023. 14:08 »
Moze da se aktivira 066/57-47-336 nbgd

Van mreže vesko78

« Odgovor #12 poslato: 30. Mar, 2023. 06:35 »
Kod mene na oba auta Fabia 2015 i Rapid 2017 radi hill hold bez problema. Nema dugme, manuelni menjac, 1.2 i 1.0 tsi.
Ja vozim obicnog Rapida 1.2 mpi, sa manuelnim menjacem 2015. god.  Nedavno startujem Caristu (preko OBD-a Vgate ELM327) da proverim neku gresku koja se javljala, medjutim zbog azuriranja na Android 13, nece stara verzija da se pokrene. Skinem onako u kolima neku najnoviju verziju 7 Cariste, i tada sasvim slucajno vidim u podesavanjima da postoji opcija Hill hold da se ukljuci. (To sa starom Caristom nisam video, jer sam aktivirao sve sto je bilo dostupno). Mislio sam da je nemoguce, ali reko da probam. Aktiviram, izadjem na uzbrdicu i RADI! Nemam nikakvo dugme u kolima. Radi 2-3 sekunde na nagibu drzi stisnute kocnice dok ne krenes. I to je to. Evo ukljuceno vec 4 meseca i radi bez greske.
Mada ne moze da se podesi osetljivost iako se ta opcija vidi. Kaze ne moze da upise podesavanje. Dakle samo neko default vreme i nagib ali potpuno korektno. Kad podignes malo rucnu, tj. kad zasvetli lampica od rucne opcija je suspendovana...
  • Vozi: Octavia MK3 1.6 TDI

Pretraga foruma [Google]