Autor Tema: Fabia 4, kupovina, rok isporuke  (Pročitano 15940 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži NeskelaZapočeo temu

Odg: Fabia 4, kupovina, rok isporuke
« Odgovor #105 poslato: 07. Nov, 2023. 13:20 »
Hvala fobia24 sutra zovem dilera i javljam vam.
  • Vozi: Fabia IV 81kw 1.0 DSG Style+

« Odgovor #106 poslato: 07. Nov, 2023. 13:21 »
Necu jos da imenujem prodavca.

Na mreži Zdushan

« Odgovor #107 poslato: 07. Nov, 2023. 13:43 »
Kad vidim koliko se čeka na novi definitivno sam potvrdio moje mišljenje da je najbolje kupiti polovan, star 2-3 godine, u garanciji.
Da, samo problem je što je danas cena takvog polovnjaka ista kao novog,  neretko i preko, upravo zbog ne-cekanja...

Na mreži sheytan

« Odgovor #108 poslato: 07. Nov, 2023. 15:20 »
Ko je prodavac?

Bila je priča pre cca. godinu dana ovde, kad sam se šokirao kad je kolega izneo svoju muku. Da nisam pročitao njegovu priču, ja bih, budala, čeTkao i dalje. Nazovem prodavca, on kao u čudu - zar vam nismo javili? Vidi p..isa! Kao, kome stigne do Nove godine, taj ima šanse da dobije po ugovorenoj ceni, a posle NG - jock!  ( ??? )

AUTOČAČAK NBG, i u mom i u slučaju tog kolege

I tako je tada nestao osnovni razlog zbog kojeg sam i pristao na dugotrajno čekanje, a to je ČVRSTO GARANTOVANA CENA... Izgubio sam samo 9 metara dana četkanjem, i opet krenuo da se patim šta da naručim(i čekam), a u međuvremenu svi brendovi dodatno poskupeli, više ili manje...

(sad kad se lik javio mejlom, cena mislim da je cca. 3100e veća od ugovorene : )))) )
  • Vozi: Forester 2.0 2008., Tucson 1.6T 2023.

Na mreži maradona

« Odgovor #109 poslato: 07. Nov, 2023. 16:06 »
Da, samo problem je što je danas cena takvog polovnjaka ista kao novog,  neretko i preko, upravo zbog ne-cekanja...
Na to sam zaboravio, ali si u pravu.
Koliko sam nestrpljiv verovatno bih kupio tako nesto i po istoj ceni ili u dosta losijoj opremi sa lagera, ali da mi je odmah dostupno.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže oflogic

« Odgovor #110 poslato: 07. Nov, 2023. 23:03 »
Kad vidim koliko se čeka na novi definitivno sam potvrdio moje mišljenje da je najbolje kupiti polovan, star 2-3 godine, u garanciji.

Naravno, da je u pitanju 2019 godina. Kako su krenuli problemi sa prozivodnjom i dobavljacima novih vozila ljudi su poceli da cijene svoja polovna kola vise. Ajde nadji ti sad polovno auto staro dvije tri godine a da nema cijenu skoro pa istu kao i novo.

I cekanje manje od godinu dana gledao bih drugi brend ili drugog dilera.
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI DSG

Na mreži maradona

« Odgovor #111 poslato: 08. Nov, 2023. 00:00 »
Cene polovnih su skočile, ali ne baš toliko kao što se spominje. Sad sam gledao Superb 2020-2021 i ima da se kupi za okej cenu, recimo 30% niže od novog, pa i više. Ne komentarišem ove što prodaju 3 god star auto sa predjenih 40.000km i cene ga previše.

Van mreže hirurg

« Odgovor #112 poslato: 08. Nov, 2023. 07:11 »
S tim da taj superB star 2 - 3 godine ima vise od 180000km.

« Odgovor #113 poslato: 08. Nov, 2023. 09:49 »
Taj broj se dobije odmah cim diler naruci auto i preko njega sam ja dobio urgentan status kad sam se obratio fabrici. Prethodno mi je diler dao komisioni broj.

Fobia24 u pravu si.Zvao sam dilera i dali su mi komisioni broj.
Ako ti nije problem da mi posaljes mail na koji si se dopisivao sa ceskom.Kad bi imao i prepisku sačuvanu bilo bi idealno, tebi je uspelo da da ne izmisljam ja sad toplu vodu.Ako hoces mozes i da mi posaljes broj da se cujemo.Naravno ako hoces, bez ljutnje .

Na mreži maradona

« Odgovor #114 poslato: 08. Nov, 2023. 09:53 »
Nije baš tako, pogledaj oglase. Ali ajde i da jeste, ne znam zašto se plašiti auta sa velikom kilometražom, pa nije on za 2-3 godine prešao npr. 120k po gradu, jedino ako je taksi. Pre bih auto koji je prešao 120k na otvorenom, nego onaj sa 80k koji je urnisan po gradu.

Van mreže hirurg

« Odgovor #115 poslato: 08. Nov, 2023. 11:11 »
Do vozaca je. I naravno da je puno ko kupuje auto na vrijeme od 5 i vise godina. Kupis auto mlad a ustvari je star...

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #116 poslato: 08. Nov, 2023. 11:55 »
Друже @hirurg, у највећем делу се слажем са тобом. У последњих 15 година се држим тога, узимам ново, макар и скромно, за онолико колико могу да се протегнем. И знам да 4 године гаранције, и још коју годину преко, не морам претерано да размишљам о колима, само редовни сервиси и потрошне ствари.
Изузетак од овога би био само ако узимаш кола од неког познатог, за кога знаш како вози и како је ауто одржаван, и наравно, колико је заиста прешао.

Говорим то из личног искуства мог оца, и мене. Први ауто који смо купили, 1980те, је била Шкода 120Л, годину дана стара и прешла само 10.000 км (по сату). Искуство је невероватно негативно, јер или је баш тај примерак мотора био катастрофа или је претходни возач својим понашаљем и вожњом "заклао" мотор. Наиме, није се могло отићи на пут од 100 км а да се нешто катастрофално не деси, типа прокувавња, мешања уља и воде, пуцања карика, мешања уља и бензина, ... Мењани разноразни дихтунзи, карике, лежајеви, термостати, катаклингери, цукцафони, и не знам шта све још за неких 2-3 године мучења. Да би се десила срећа у несрећи, и неки пијани тип је паркираног Шкодилака "нагузио", те је у склопу лимарских радова урађена и генералка мотора. После тога смо се слатко са њом, без икаквих проблема, навозали 6-7 година.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #117 poslato: 08. Nov, 2023. 12:16 »
Заборавих написати, после тог првог Шкодилака су ишла два нова Југића, јер се и у то доба нови Шкодилак добрано чекао.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže observer

« Odgovor #118 poslato: 08. Nov, 2023. 12:25 »
Večita dilema novo vs. polovno :)

Svako misli da je u pravu a verovatno i jeste, iz svog ugla.
Ja kupujem kola da mi traju najmanje 10 a horizont očekivanja mi doseže i do 20-30 godina (živimo u takvoj zemlji gde nikad ne znaš da li će ti trenutni auto ostati i poslednji, ja se jako dobro sećam bede i nemaštine 90-tih). Način na koji se ophodim prema automobilu je skoro pa jedinstven (perem auto max 3x godišnje ali zato u životu nisam dozvolio sebi da pređem preko ivičnjaka, na primer). Nemam problem sa tim da vozim auto niže klase, nemam potrebu da uspeh u životu merim dužinom ili debljinom. Zato je za moje uslove i potrebe jedino nov auto rešenje.

• Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži maradona

« Odgovor #119 poslato: 08. Nov, 2023. 12:37 »
Do vozaca je. I naravno da je puno ko kupuje auto na vrijeme od 5 i vise godina. Kupis auto mlad a ustvari je star...
Pricam iz moje perspektive, nikad ne bih zadrzao auto duze od 3 godine, jednostavno dosadi. Jedini izuzetak je Megane, ali to je porodicni auto. Nemam nista protiv kupovine novog, svako raspolaze svojim novcem kako misli da treba. U mom slucaju, kupicu novi auto samo ako nekad postanem taksista.
Izvinjavam se sto sam odlutao od prvobitne teme.