Autor Tema: Skoda fabia 1.4 16v 75kw  (Pročitano 1309 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže layar33Započeo temu

Skoda fabia 1.4 16v 75kw
« poslato: 05. Apr, 2023. 22:44 »
Kupio sam polovnu škodu fabia 1.4 16v 75kw 2001 godište. Posle par dana voznje upalila se lampica za ulje. Oterao kod majstora, rekao da je crkla ulja pumpa, zamenio. Pregledao i motor ujedno majstor i sve je u redu, lamelu zamenio bila pri kraju. Posle par dana voznje 15 dana, i prelaska 500 km opet se upalila lampica za ulje pa se ugasila. Auto počeo na leru da daje gas sam varira od 700-1500 obrtaja, prilikom vožnje nekad gubi gas i trese. Vozio sam tako i i opet se kasnije upalila lampica za ulje i počeo da diže temperaturu. Stao ugasio kola spustio temperaturu i nastavio do stana. Ima li neko neki savet sta da radim ili gde da teram kola u BG-u a da me ne oderu, student sam....
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v 74kw

Na mreži Karlheinz

Odg: Skoda fabia 1.4 16v 75kw
« Odgovor #1 poslato: 05. Apr, 2023. 23:34 »
Ovaj ovaj majstor što ti je menjao pumpu, šta kaže sada?
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008

« Odgovor #2 poslato: 06. Apr, 2023. 00:33 »
Nista, iz razloga da bih dosao sad do njega moram da predjem 150 km. U drugom je gradu

Na mreži URKE 80

« Odgovor #3 poslato: 06. Apr, 2023. 12:00 »
Ako je nivo ulja i rashladne tečnosti ok i pri tome u  rashladnoj tečnosti nema tragova ulja i čudnih zvukova u radu motora,moguće da je neki od senzora otišao. Priključi ako imaš kod nekog na dijagnostiku pa vidi šta ima od prijavljenih grešaka. Ovo ja onako, laički...
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

« Odgovor #4 poslato: 06. Apr, 2023. 19:35 »
Danas sam palio auto posle tri dana, upalia mi se lampica za temperaturu, otvaram haubu kad ono  gde se sipa antifriz i voda prazno, ni kap. A pre prosle voznje prethodni put sam proverio i sipao i kada sam ugasio auto prethodni put bilo je sve normalno i bilo je antifriza.
Da li ima neko slična iskustva?

Na mreži Ljuba

« Odgovor #5 poslato: 06. Apr, 2023. 22:11 »
Dopuni opet rashladnu tecnost pa prati curi li negde, bilo bi dobro da sacekas da postigne radnu temperaturu ali posto kazes da pali lampicu od ulja nije bas najpametnije da motor radi a da nisi siguran da ima dobro podmazivanje. U stvari, prvo proveri nivo ulja u motoru, ne bih da baksuziram ali mozda je ditung glave stradao pa "gura" vodu u ulje, u tom slucaju nivo na meracu ulja bi morao biti dosta povecan i morala bi se videti belicasta emulzija. To bi objasnilo i povremeno paljenje lampice od ulja, posto takva mesavina nema dovoljnu viskoznost da napravi valjan pritisak. Ako je tako ne pali nista, odmah slepaj majstoru, dok nije nacinjena veca steta. Iskreno govoreci, bez uvrede, delujes kao da se ne razumes preterano u mehaniku, mozda ti je najbolje odmah kod majstora. Pitao si za savet gde - imas vise tema na forumu na tu temu servisa pa prostudiraj malo, ipak si student pomuci se malo  ;)
  • Vozi: Fabia 2