Autor Tema: Kad je hladna trza  (Pročitano 2094 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BuksZapočeo temu

Kad je hladna trza
« poslato: 17. Apr, 2023. 18:26 »
Octavia 1.6 85 kw , Auto je kod mene 4 mjeseca i od starta je ovaj problemcic. Ujutru krenem i posle nekih 2-3 KM vozonje auto trzne na sekundu kao sa pustim gas i nastavi , ako ne pomjeram papucicu to ce se ubrzo ponoviti jos jednom i obicno vise nece,mogu voziti cijeli dan nece se ponoviti. Sutra ponovo isto, svaki pocetak voznje kad se auto dobro ohladi, i obicno se desava od 1500-1800 obrtaja , e sad nekad je to malo a nekad se bas primjeti.Na dijagnostici nema gresaka. Sta joj pogledati?
  • Vozi: Škoda Octavia A7 1.6 TDI combi

Van mreže tivan

Odg: Kad je hladna trza
« Odgovor #1 poslato: 19. Apr, 2023. 14:34 »
Isto i kod mene. Dugo vec to traje, gotovo kako imam auto (skoro 4 god). Nit sam nasao uzrok, niti rijesio problem. Prvo sam mislio da je nesto sa pedalom gasa, jer najcesce mi se desi na istim rupama na istoj dionici koju cesto vozim. Ali onda sam problem dobio i kada sam vozio i sa tempomatom, tako da ne bi trebalo biti vezano sa fizickom pedalom gasa.

Nisam dalje od toga kopao, niti imam volje niti zivaca niti para za tako nesto.

Na briskodi imas  o tome (https://www.briskoda.net/forums/topic/507238-sudden-lossblip-in-power/) ...Vrlo nezgodno za otkloniti. Dijagnostika ne pokazuje nista. Ja ignoriram, dok se ne dogodi, onda me cimne posteno i poslje se skuliram i idem dalje...nervira da, kao i neke druge stvari na tom autu. Naucis se zivjet s tim.
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #2 poslato: 21. Apr, 2023. 23:05 »
Da nije o2 senzor? Tj grejac istog, pa mu treba duze da dodje na radnu temperaturu.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže mare034

« Odgovor #3 poslato: 23. Apr, 2023. 21:08 »
Meni se to desavalo dok nisam promenio senzor radilice, ne garantujem da je to ali od tada nemam problem
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v

Van mreže BuksZapočeo temu

« Odgovor #4 poslato: 24. Apr, 2023. 13:41 »
Hvala na odgovorima, pa po ovome sto sam procitao vjerovatno necu dirati dalje nista, dok se ne pogorsa stanje.
  • Vozi: Škoda Octavia A7 1.6 TDI combi