Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Auto nema snagu. Molim Vas za pomoc
Dole
Autor
Tema: Auto nema snagu. Molim Vas za pomoc (Pročitano 2366 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Aleho
Ambition
Ugled: 1
Auto nema snagu. Molim Vas za pomoc
«
poslato:
21. Apr, 2023. 08:48 »
Molim Vas pomozite, mucim se vec mesecima.
Skoda Octavia 1.6 77kw.
U pocetku se palila lampica dpf, pa je posle 3,4 paljenja lampice, stavio ga u safe mode. Posle toga prestalo, pa se upalio check engine i lampica grejaca i sad nema snagu uopste.(pre je bar imao malo, pa posle izgubi snagu).
Otisao kod prijatelja mehanicara, skinuli mu usisnu granu, leptiri unutra su bili zacementirani, ocistili sve, plus ocistili ventil gasa(nije bio mnogo prljav) spojili sve, vratili auto i dalje nema snage. Probali da skinemo zicu od EGR, i dalje nema snage. E sad, skinuli smo protokomer i auto je izbacio gresku ESP i Pritisak u gumama, ali je auto vukao ko lud, kao iz fabrike. Stali sa strane, vratili protokomer, on slabo vuce bili smo sigurni da je do protokomera, stali opet iskljucili protokomer i on opet slabo vuce. Auto me namerno zajebava. Sta moze biti i sta raditi?
Vozi: Skoda Octavia 1.6 TDI
hirurg
Laurin&Klement
Ugled: -18
Odg: Auto nema snagu. Molim Vas za pomoc
«
Odgovor #1 poslato:
21. Apr, 2023. 10:27 »
Pa moze biti da nadjes majstora sa dijagnostikom.
Ne bi da ti kvarim temu ali brate treba auto nekad i na odrzavanje odvesti. A ne samo tankanje i zamjena ulja. Prosla vremena golf 2 i opel askona itd.
(2 Like)
Aleho
Ambition
«
Odgovor #2 poslato:
21. Apr, 2023. 10:38 »
Ma auto servisiran uvek na vreme, jbg sad DPF ne znam da li mu je ciscen, tek godinu dana ga vozim. U ponedeljak ga teramo na dijagnostiku, nadam se da ce moci preko kompjutera da mu uradi regeneraciju DPF-a i da proba da ukljuci leptire u EGR ventilu(mada su se spolja okretali fantasticno sto bi znacilo da u EGR-u nema gareži..) Hvala
hirurg
Laurin&Klement
«
Odgovor #3 poslato:
22. Apr, 2023. 07:42 »
Kad se ciste klapne i kad se otvara mora da se uradi i kalibracija iste. Jer auto mora da dobije smesu kako treba da bi uredno radio.
Znaci dobra dijagnostika i pismen mehanicar.
Prosla su vremena nagadjanja. Elektronika je to sve zamjenila.
Ko zna sta si sve zezno svojim postupkom jer nisi odmah rjesavao vec jos vozio. A sad ce i skontati jer ce ti doci na naplatu. Kazu bolje spreciti nego lijeciti.
Ne zamjerim ti a nemoj ni ti meni. Ja sam iskren a ti vjerovatno nemas finansije da sve ispratis i sredis. Nazalost tog ce biti sve vise.
(
Nenad78
Style
Ugled: 3
«
Odgovor #4 poslato:
22. Apr, 2023. 07:52 »
Kod mene je bio problem EGR,dok sam imao Fabiu 1.6 tdi.Kupio nov, tad je bio 500eur,zamjenuo i prodao auto i kupio benzinca.
EGR kod 1.6 tdi motora ima hladnjak na sebi i nekakvu elekrtoniku pa se ne da uspješno očistiti kao kod starijih modela već samo zamjena.
Što naravno ne mora značiti da je uopšte slučaj kod tebe ali kao što reče kolega u postu iznad prvo dijagnostika pa onda rješavanje stavke po stavke.
Vozi: Škoda Kodiaq 1.5TSI DSG 2022
(1 Like)
hirurg
Laurin&Klement
«
Odgovor #5 poslato:
22. Apr, 2023. 08:08 »
Benzinac iz raja izasao
(2 Like)
Aleho
Ambition
«
Odgovor #6 poslato:
25. Apr, 2023. 07:45 »
Samo da javim da je izgleda do elektromotora, nikome nije jasno kako. Kada se elektromotor skine, on radi, kada se stavi na auto, ne radi. Pokrenuli smo ga akumulatorom i nakon toga je ceo dan vukao kao lud, prodisao je. Evo jutros opet slabo vuce.
observer
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #7 poslato:
25. Apr, 2023. 10:58 »
Dakle nešto mu ne odgovara u struji koju dobija od auta. Jeste proveravali koji napon daje alternator? Možda je i akumulator vrisnuo. Gomila fantomskih kvarova se nekad javi samo zbog lošeg akumulatora.
Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017
Aleho
Ambition
«
Odgovor #8 poslato:
25. Apr, 2023. 16:49 »
To nismo probali.
Dijagnostika sa kojom je mehanicar radio je ispisala da je EGR, ali EGR je dobar 100%, klapne se spolja okrecu fenomenalno, znaci nema gareži unutra. Ovih dana nosim na malo bolju dijagnostiku, jer tu je problem sigurno, samo da li je bas do elektromotora ili do racunara koji mu daje naredbe.
Aleho
Ambition
«
Odgovor #9 poslato:
03. Maj, 2023. 23:58 »
Update: Samo da javim, ako neko zna, neka piše.
Bio kod električara, prikačio mu dijagnostiku(bolja dijagnostika) kaže ispisuje EGR, ali neki spoj mu ispisije, ostavim mu auto, vratim se posle 2 sata i kaže on meni sledeće:
_________
Kaže da imam 5 izvoda, 2 izvoda su za motor, plus i minus da bi radilo, druga tri su potenciometar, što je u njemu, računar po tome zna položaj, nije motor u pitanju nego je potenciometar u pitanju.
Kaže da ga on aktivira dijagnosticki i cuje se zzzzz da krene da radi ali potenciona vrednost mu nije dobra što treba da šalje nazad signal.
Racunar šalje signal za njega, samo povratna informacija iz ovog nije dobra, od 0,8 do 1,2 on treba da bude na leru. On je 0,6 i zaglavljen, automatski ne može da briše grešku.
Hvala Vam na svakom odgovoru. Pozdrav
Gore