Pozdrav drugari ljubitelji i vozači Skode (Octavie)
Nedavno sam sa A5 2008 1.9 TDI BXE Limuzina poresao na limuzinu A6 2012 1.6 TDI i moram priznati da ima razlike, prvenestoveno u radu motora, ali i ostalim stvarima, udobnost itd..
U poredjenu sa starom Skodom, nova ima dosta vise opreme (sve osim grijaca siceva i kožnih sjedista) tako da se jos uvijek navikava i otkrivam sta sve može.
Sve sam nekako i shvatio ali ne mogu da provalim kako se koriste perači farova, gledao sam po YT citao po forumima ali ne polazi mi za rukom nista. Da li ste imali sličnih problema i koja su rješenja?
Zatim brisač na zadnjoj šajbi ne radi, nece da se okrece ali cini mi se da radi prskanje tečnosti za sajbu... Rješenje?
Podizač stakla na suvozačevim vratima, komanda na vratima vozača radi samo za djelimično spustanje stakla, dok drugi stepen za spuštanje stakla do dna ne radi, odnosno radi kao prvi stepen.
Dešava mi se još da se start stop sistem pali nakon 30ak sekundi nakon sto auto stoji, bez da stisnem kvacilo itd..
Zanimaju me misljenja, iskustva i savjeti oko navedenih problema (ako se mogu nazvati kao problemi).
Hvala
Pozdrav