Autor Tema: Octavia A6 FL 2012 1.6 TDI - više pitanja  (Pročitano 693 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Niske31Započeo temu

Octavia A6 FL 2012 1.6 TDI - više pitanja
« poslato: 14. Maj, 2023. 10:48 »
Pozdrav drugari ljubitelji i vozači Skode (Octavie)

Nedavno sam sa A5 2008 1.9 TDI BXE Limuzina poresao na limuzinu A6 2012 1.6 TDI i moram priznati da ima razlike, prvenestoveno u radu motora, ali i ostalim stvarima, udobnost itd..

U poredjenu sa starom Skodom, nova ima dosta vise opreme (sve osim grijaca siceva i kožnih sjedista) tako da se jos uvijek navikava i otkrivam sta sve može.

Sve sam nekako i shvatio ali ne mogu da provalim kako se koriste perači farova, gledao sam po YT citao po forumima ali ne polazi mi za rukom nista. Da li ste imali sličnih problema i koja su rješenja?

Zatim brisač na zadnjoj šajbi ne radi, nece da se okrece ali cini mi se da radi prskanje tečnosti za sajbu... Rješenje?

Podizač stakla na suvozačevim vratima, komanda na vratima vozača radi samo za djelimično spustanje stakla, dok drugi stepen za spuštanje stakla do dna ne radi, odnosno radi kao prvi stepen.

Dešava mi se još da se start stop sistem pali nakon 30ak sekundi nakon sto auto stoji, bez da stisnem kvacilo itd..

Zanimaju me misljenja, iskustva i savjeti oko navedenih problema (ako se mogu nazvati kao problemi).

Hvala

Pozdrav
  • Vozi: Skoda Octavia A6 FL 1.6 TDI 77kw 2012

Van mreže Niske31Započeo temu

Odg: Octavia A6 FL 2012 1.6 TDI - više pitanja
« Odgovor #1 poslato: 22. Jun, 2023. 07:55 »
Iko išta?

Niko ništa?

• Vozi: Skoda Octavia A6 FL 1.6 TDI 77kw 2012

Van mreže sloba147

« Odgovor #2 poslato: 22. Jun, 2023. 09:21 »
Sto se tice start/stop-a, ako imas vise ukljucenih potrosaca moze da se desi da se ne aktivira, tj da ne ugasi motor, ili da upali motor kad vidi da mu treba vise energije odnosno da prazni akumulator vecom brzinom nego sto bi trebalo (npr. ventilaciju pojacas sa 2 na 5 i sl)
Za ostalo idi kod majstora.
  • Vozi: octavia a7

Na mreži atomislav

« Odgovor #3 poslato: 22. Jun, 2023. 10:06 »
Prskalice farova rade samo kad rade i farovi, inace se ne ukljucuju. A za podizac stakla probaj ponovo da ga kalibrises, daj kontakt, spusti staklo na prekidac i zadrzi ga 10 sekundi u pritisnutom polozaju, a zatim isto to uradi i podizanjem stakla i zadrzavanjem prekidaca u povucenom polozaju.

Van mreže hirurg

« Odgovor #4 poslato: 24. Jun, 2023. 07:38 »
Kao što kolega rece, ako je sve ispravno peraci treba da rade kad su svjetla upaljena i moras da zadrzis duze ručicu. Ako ne radi onda vidi osigurac da nije crkao. A obicno ljudi tu opciju ugase jer trosi mnogo tecnosti a skroz bespotrebno za normalne uslove voznje.

Brisaci nazad na vw grupaciji mana. To treba majstor da ti sredi. Obicno zapekne motor od ne korištenja a na lošem mjestu stoji. I onda ljudi to isključe. Prskalica za Pranje zadnjeg stakla nema veze sa motorom.