Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Problem svetla...
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Problem svetla... (Pročitano 3385 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ljoksimo
Ambition
Like ukupno: 1
L&K ugled:
1
Problem svetla...
«
poslato:
23. Jun, 2023. 22:31 »
Pozdrav drugari, pojavio mi se problem sa svetlima, posle pranja upalila mi se lampica za svetla i greske sa svetlima. Ne radi mi desno oboreno, desni prednji i zadnji levi migavac, oba dnevna svetla, dugo prednje svetlo, zadnja stop svetla, svetlo iznad zadnje registracije, sve je pobrljavelo, osiguraci sve dobri imate li neku ideju sta bi moglo biti, unapred hvala???
Vozi: Skoda octavia 1.9 tdi 4x4 2009 god.
hirurg
Laurin&Klement
Like ukupno: 269
L&K ugled:
-16
Odg: Problem svetla...
«
Odgovor #1 poslato:
24. Jun, 2023. 07:31 »
Koje je auto?
Ljoksimo
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #2 poslato:
24. Jun, 2023. 08:39 »
Octavia 2009god 4x4 1.9tdi
soneje
RallyeSport
Like ukupno: 21
L&K ugled:
0
«
Odgovor #3 poslato:
24. Jun, 2023. 14:58 »
Ako si kvasio ECU eto problema.Osuši ECU i unutrašnji kompjuter ako ti je ušla voda na nekim otvorima.
Vozi: Skoda Fabia 1.4MPI
Ljoksimo
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #4 poslato:
25. Jun, 2023. 12:34 »
Hvala puno na odg, moze da bude, a gde se nalazi taj ECU sutra sam zakazao kod elektricara, al mozda probam da resim sam 🤔🤔🤔
hirurg
Laurin&Klement
L&K ugled:
-16
«
Odgovor #5 poslato:
25. Jun, 2023. 16:24 »
Kakvo je stanje sa odovodima ispod sofer sajbne??
Ljoksimo
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #6 poslato:
26. Jun, 2023. 01:16 »
Pa neznam stvarno, moguce da je tu negde prosla voda ili mozda sumnjam posto sam prao kola da negde u farovima nije uslo neznam stvarno, videce sutra pa javljam 🤔🤔🤔
hirurg
Laurin&Klement
L&K ugled:
-16
«
Odgovor #7 poslato:
26. Jun, 2023. 11:55 »
Drug ne znam stvarno čemu otvaranje teme a nista se nisi posvetio problemu da rjesis
Mrsko ti pogledati jel odvodi funkcionisu. Bez reci sam
(3 Like)
Ljoksimo
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #8 poslato:
26. Jun, 2023. 12:50 »
Hahah ma ja kad bi znao hahah ali dobro, ipak hvala na sugestijama, kola su trenutno mod majstora oa javljam.
nidza932
Registrovan
Like ukupno: 2
L&K ugled:
0
«
Odgovor #9 poslato:
06. Jul, 2023. 15:04 »
Jesi li uspeo da resis problem? Ako jesi sta je bilo u pitanju?
Ja imam isti problem. Prijavljene su greske, svetla ne rade, a na sijalicama nema napona.
U kutiji za osigurace u prostoru motora, na strani prema motoru postoje dva usamljena osiguraca.
Zeleni od 30A i plavi od 15A.
Ukoliko uradim sledecu proceduru: ubacim kljuc, dam kontakt, skinem osigurac od 15A i vratim ga nazad, svetla ce se upaliti. Poruka da su svetla neispravna i dalje stoji ali svetla i zmigavci rade. Nekad se ta poruka ugasi a nekad ne.
Osigurac sam ocistio i ne deluje da je bilo nekog grejanja ili ostecenja.
Ako bi proceduru uradio bez davanja kontakta i dalje bi se prikazivala greska bez rada svetala.
Nakon gasenja vozila stvar se ponavlja. Prvi put se to desilo vre nekoliko godina, pa je sve bilo u redu vise godina, sad se ponovilo pre dva meseca i sada sve cesce i cesce prilikom paljenja vozila svetla ne rade (ista grupa kao sto je opisano front right low beam, front right turn signal, front left turn signal, rear brake light, front right high beam, number plate license plate lighting, front light fog light, left front side light, rear right prking light, right fog light, right backup light)
Auto nije skoro pran niti nesto slicno. Ima li neko ideju?
Vozi: Skoda Octavia 1.9 TDI 2010
(1 Like)
Ljuba
Laurin&Klement
Like ukupno: 192
L&K ugled:
6
«
Odgovor #10 poslato:
06. Jul, 2023. 15:29 »
Losi releji? 🤔
Vozi: Fabia 2
nidza932
Registrovan
Like ukupno: 2
L&K ugled:
0
«
Odgovor #11 poslato:
06. Jul, 2023. 15:51 »
Citat: Ljuba 06. Jul, 2023. 15:29
Losi releji? 🤔
Hvala na odgovoru.
Ja imam opste znanje iz elektronike ali ne poznajem eletroniku automobila.
Palo mi je na pamet da to sto ja uradim rucno u stvari predstavlja resetovanje nekog uredjaja koji se nalazi na tom osiguracu.
Osigurac koji je u pitanju je obeleze sa brojem 17 i prema sajtu fuseandrelay to je u pitanju osigurac sirene. Sto je moguce da uopste nije u pitanju sirena.
Los relej bi mogao da utice na to da se neki can modul za nadzor sijalica ne podigne dobro. Ako tako nesto postoji.
Inace ostale funkcije sve rade, kompjuter, motor, ...
Da imam semu bilo bi mi lakse da zakljucim nesto. Elektricar koga sam pitao nije imao ideju sta bi to moglo da bude.
Vozi: Skoda Octavia 1.9 TDI 2010
(1 Like)
Ljuba
Laurin&Klement
Like ukupno: 192
L&K ugled:
6
«
Odgovor #12 poslato:
06. Jul, 2023. 16:54 »
Ako pretpostavimo da problem ima veze sa osiguracem br.17 potrebno je definitivno utvrditi za sta je on zaduzen. Moze biti da to sto ti skines pa vratis osigurac napravi spoj na zici koja odlazi dalje ka potrosacu. Najjednostavnije bi bilo osloboditi ovu tablu sa slike pa proveriti sa zadnje strane da li su zice na tom osiguracu dobro fiksirane.
Moze biti da je prekidac za svetla falican.
S obzirom da nemas pouzdane šeme instalacije, probaj da osluskujes gde klikce relej za svetla, pa ako ga lociras skines i napravis direktan spoj kako bi upalio svetla.
Nabacao sam ti par ideja ali naravno ako nisi siguran sta radis bolje trazi nekog krstenog majstora.
Imaj u vidu da na autu postoji jos jedna tabla sa osiguracima, najverovatnije u kabini, na kojoj je zapravo osigurac za svetla.
Vozi: Fabia 2
Ljoksimo
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #13 poslato:
06. Jul, 2023. 17:34 »
Pozdrav drugari, jesam bar za sada problem je resen, od pranja auta, navlazila se neka zica ispod osiguraca, i ona je bila problem, bar mi je tako rekao majstor, za sada je sve ok videcemo dalje...
fabijanovic
RallyeSport
Like ukupno: 14
L&K ugled:
4
«
Odgovor #14 poslato:
07. Jul, 2023. 12:40 »
Resen ili pronadjen,po poruci nisam bas razumeo.Ja bih u svakom slucaju to resavao da bude skroz sto posto sigurno za dalju upotrebu.
Vozi: Fabia 6y 1.2 htp ambition 2007 i Superb 2.0tdi 2021
Strana:
1
2
»
Gore