Autor Tema: Stručan savet molim vas  (Pročitano 884 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AlehoZapočeo temu

Stručan savet molim vas
« poslato: 30. Jun, 2023. 15:27 »
Škoda Octavia 1.6 TDI 2009g. 77kw 1.6

Počela je da dimi kod haube, odnesem u ovlašćeni servis, kažu kaplje negde, zamenili su zaptivače na usisnoj grani, sve sam platio. Posle nedelju dana krene da mi smrdi nešto u kolima, odnesem ponovo i kažu ima negde gareži proveriće šta je. Nakon dva dana zove i kaže da se usisna grana izdeformisala, jako slabo se vidi ali tu kaže pušta i ventilator meni gura u kabinu.

E sad, da li je moguće da se usisna grana izdeformiše?  Ili oni nisu dobro pritegli.

Da napomenem da i kad je dimio, a posle i kad je smrdelo u kolima, primetio sam da auto radi regeneraciju dpf.

• Vozi: Skoda Octavia 1.6 TDI

Na mreži wkobre

Odg: Stručan savet molim vas
« Odgovor #1 poslato: 30. Jun, 2023. 18:12 »
Fascinantno da je uspelo tako nešto da se dogodi, ali verujem da niko ne može ovako napamet to da kaže sa sigurnošću, a da se ne vidi..
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #2 poslato: 30. Jun, 2023. 19:25 »
Da, baš je fascinantno imajući u vidu da ga vozim godinu dana, i baš sad kad su oni menjali zaptivače na usisnoj, ona se izdeformiše posle nedelju dana?!

Hvala na odgovoru!

Na mreži Ljuba

« Odgovor #3 poslato: 30. Jun, 2023. 21:44 »
Ne razumem sta ima da kaplje, smrdi i dimi na usisnoj grani sem veze sa egr ventilom. Ako je egr i zaglavio pa izduvni gasovi non stop ulaze u usis ne vidim zasto bi na grani dimilo, logika je da motor uvlaci sve sto je u grani. Naravno da ne tvrdim da sam u pravu ali ja pucam na egr, podloske dizni ili izduvna grana.
Svakako javi sta je bio problem...
  • Vozi: Fabia 2

« Odgovor #4 poslato: 30. Jun, 2023. 22:28 »
Egr je stavljen nov pre nekih mesec i po dana. (Pirburgov)

Pa oni kazu da je kapalo, i ta para, e to je dimilo na haubu,pa su zamenili zaptivace na usisnoj i sad ne dimi.

A ovo sto je smrdelo u kabini posle nedelju dana su rekli da je usisna grana izdeformisana par milimetara i da od toga kada je ukljucena ventilacija meni u kabini smrdi.

Moje pitanje je samo, da li usisna grana moze da se izdeformise ili su oni nesto sjebali pri skidanju prvi put.

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #5 poslato: 01. Jul, 2023. 12:55 »
Usisna grana je od alumijuma a svaki metal može da se deformiše. Za to ti treba prevelika temperatura i neka sila koja to izaziva. To je stvarno prosto.
Sad, da se to desi na autu, prvi put čujem. Jednom kad skineš vijke, zameniš zaptivače i sve vratiš na mesto, nema šta što može da se desi.
Jedino mi pada na pamet da je možda deformacija nastala dosta ranije, pa da se po skidanju "oslobodila" i pokazala.
Moj karakter je takav da bih odmah napao servis i optužio njih za to. Neka dokažu da nisu oni napravili štetu
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

« Odgovor #6 poslato: 01. Jul, 2023. 21:13 »
Usisna grana je plastična.

Hvala na odgovorima! Svima!

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #7 poslato: 01. Jul, 2023. 21:20 »
Etetigasad.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4