Autor Tema: Rasen Antholz  (Pročitano 1522 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži SaleeNisZapočeo temu

Rasen Antholz
« poslato: 05. Jul, 2023. 11:56 »
Ove godine odlučismo da umesto na more idemo do Alpa.

Gledam nesto navigaciju i u opciji su mi dve rute. Koristim priliku da pitam za savet / iskustva.

Moja namera je da preko Šida udjem u hr pa autoputem sve do Ljubljane gde bi prespavali u hostelu. Sutra dan ne znam šta bi bilo bolje: nastaviti od Ljubljane zapadno i kroz Italiju stići do destinacije koja je na severu Italije, ili nastaviti severno od Ljubljane pa preko Austrije? Prva ruta je 90km duža i ide se malo zaobilazno, ali izbegavam kupovinu vinjete za au i onaj tunel na ulazu gde su stalno gužve (koliko vidim na netu).

Da li se ceka na granici izmedju hr i slo i slo i it? Pošto je sve eu? I da li je moje rezonovanje da je duza ruta (samo preko it) bolja?
  • Vozi: Kodiaq 1.5 TSI DSG Style+

Van mreže Karlheinz

Odg: Rasen Antholz
« Odgovor #1 poslato: 05. Jul, 2023. 12:35 »
Prolazio sam nedavno, nakon ulaska u HR, na ostalim "granicama" nema čekanja ni stajanja, ali oko Zagreba i naročito Ljubljane je bilo gužve na autoputu.
Koliko košta vinjeta i tunel?
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Na mreži SaleeNisZapočeo temu

Odg: Rasen Antholz
« Odgovor #2 poslato: 05. Jul, 2023. 12:54 »
Hvala za info. Ako pitaš za au vinjeta 10 dana oko 10e a tunel u jednom pravcu je oko 8-9e. Nije problem cena koliko je problem cekanje više sati zbog gužve kod ulaska u tunel.
  • Vozi: Kodiaq 1.5 TSI DSG Style+

Na mreži observer

Odg: Rasen Antholz
« Odgovor #3 poslato: 05. Jul, 2023. 15:08 »
Autoputevi u Sloveniji su prosto preopterećeni (veoma izražen tranzitni saobraćaj, naročito sad u sezoni) i svakako ćete dočekati neko čekanje, da li na pravcu prema Kopru/Trstu da li prema Karavankama svejedno. Moj savet (ako je destinacija Italija) da od Ljubljane ipak kreneš ka severu (Austriji) pravac Kranj/Jesenice ali se isključiš prema Kranjskoj Gori na magistralu i odatle lagano u Italiju (nema ulaska u Austriju tim pravcem ali imaš malo magistralne vožnje). Prelep put, prelepi pejzaži - bukvalno raj na zemlji (naročito kad uporedim sa paklom u kojem mi živimo).

Ne čeka se nigde na granicama, ne postoje. Prednost života u EU i Šengenu (što mi nikako da osetimo, ali tako nam i treba).

  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži SaleeNisZapočeo temu

Odg: Rasen Antholz
« Odgovor #4 poslato: 05. Jul, 2023. 16:21 »
Hvala. Sad cu da ubacim u nav putanju koju si naveo.  bravo2
  • Vozi: Kodiaq 1.5 TSI DSG Style+Pretraga foruma [Google]