Autor Tema: Skoda Octavia A7 1.6 85kw 2017 godina gubi gas  (Pročitano 1037 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dejanrsZapočeo temu

Skoda Octavia A7 1.6 85kw 2017 godina gubi gas
« poslato: 09. Jul, 2023. 07:15 »
Pozdrav narode!
Skoro sam kupio Skodu Octaviu 1.6 85kw DSG 2017 godina. Auto mi se pokazalo sad za sad izuzev jednog problemcica koji se skoro pojavio.
Imam problem da mi u nekim situacijama auto samo odizima gas. Skontao sam da se desava kada se auto duze vozi i kada se bas zagreje. Nakon, na primer 3 4 min, on krene da vuce opet kako treba. I posle toga isto kao da je osetan manji gubitak snage. Ali kada je auto hladan ide sve okej.
Sto se tice dijagnostike, proveravali preko ODISa, VCDS, Launch i svi parametri stoje u normali i ne izbacuje nikakvu gresku.
Zanima me da li je neko imao slican problem? Video sam neki posto da je neka devojka imala problem s Octaviom 2014 i da je rashladni sistem ciscen ponovo. Ne znam koliko je to pametno na ovom modelu?

Hvala svima unapred!
  • Vozi: Skoda Octavia A7 2017

Van mreže Kalkan

Odg: Skoda Octavia A7 1.6 85kw 2017 godina gubi gas
« Odgovor #1 poslato: 10. Jul, 2023. 12:56 »
Pozdrav Dejane,

Imao sam slican problem na Citroenu C4 Picasso 2016 manuelac. Naime u Voznji sa mora pre 4 godine isto sam vozio u sestoj oko 130km/h na autoputu na tempomatu i automobil je sam poceo da gubi obrtaje i da brzina opada. Nije bilo greske nikakve na dashu niti bilo cega. Odmah sam sisao sa tempomata i automobil nije primao gas sa papucice kako treba i nije hteo preko 80km/h. Temperatura ulja je bila normalna nije bilo nikakve greske. Stao sam u zaustavnu i ukljucio grejanje na automobilu i ostavio ga da radi jedno 10 minuta (grejanje na 37 stepeni u sred Avgusta...). Zapravo je pomoglo i auto je nastavio normalno nakon toga jos nekih 350 km kada se ista stvar desila - te sam ponovio postupak i stigao kuci. Oterao auto u servis i povezali ga na dijagnostiku - apsolutno nikakve greske nije bilo niti je bilo sta prijavljeno, sve vrednosti su bile savrsene. Majstor je rekao da hladjenje na tim modelima nije bas najsjajnije i da im se to desava. Tako da verujem po tvojoj prici da je tvoj problem vezan za istu stvar, te mozda bi trebalo hladjenje proveriti.
  • Vozi: Fabia vRS