0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Uostalom gledajte vreme na RTSu pre dnevnika, sigurno ce pomenuti.
Zdravo svima,Ja sam sticajem okolnosti ispratio nevreme i mogu samo da vam napisem da smo imali vise srece nego pameti.Evo ukratko.Ta vazdusna masa je krenula sa Alpa, napravila haos u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Kretala se brzo ali imalo je vise sati vremena da ljudi budu obavesteni naprimer preko RTS-a (radija i tv) da u tom i tom periodu ne izlaze (naprimer) stariji i slabo-pokretni, majke sa bebama itd....jer dolazi takvo i takvo nevreme (Onda ljudi mobilnim jave jedan drugom...). Naravno nista od javljanja i upozoravanja jer u Srbiji samo zna da se kritikuje, kukumace, protestuje a od rada i odgovornosti tek poneko.Evo zasto je bila frka, ocekivali su se udari vetra do 150 km/h, ocekivao se grad velicine vece cak od 5 cm (sve se to vec pokazalo pre ulaska u Srbiju). I ovo su informaciji od RHMZ. Na srecu izgleda da je nevreme vec znacajno oslabilo u predelu Bosne i Slavonije pa smo prilicno bolje prosli nego sto je moglo da bude (Zamislite da nekom detetu ili coveku padne ledenica precnika od 5 cm). Ja sam se setio Skoda foruma jer zamislite udarac ledenice od 5 cm u soferku, far i slicno. Da je takav grad presao preko Beograda bile bi hiljade i hiljade ostecenih vozila i citav haos. Sve u svemu, globalno je dobro proslo za Srbiju.
Ne pričamo o tome. U Ljubljani su na primer juče u tržnim centrima Aleja (Šiška) i BTC dozvolil besplatno parkiranje, da ljudi sklone kola od nevremena.