Autor Tema: Nevreme  (Pročitano 6962 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže FbiaZapočeo temu

Nevreme
« poslato: 19. Jul, 2023. 19:07 »
HITNO

https://www.hidmet.gov.rs/ciril/upozorenja/index1.php

Drugari, Pogledajte link, uskoro stize jako nevreme,
Moguc grad sa ledenicama velicine teniske loptice.
Sklanjajte svoje cetvorotockase a pre svega decu i zene.
Na udaru macva, srem, gornje podrinje posle i beograd
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Odg: Nevreme
« Odgovor #1 poslato: 19. Jul, 2023. 19:25 »
Pogledajte sta sam napisao iznad.
Ide sa zapada na istok, trenutno ulazi u Srbiju, bice zahvacena cela Sumadija i dalje na istok.
Uostalom gledajte vreme na RTSu pre dnevnika, sigurno ce pomenuti.
Da su pametni trebalo je vec da salju informacije na svim kanalima sa nacionalnim frekvencijama.
Javasluk nevidjeni...
« Poslednja izmena: 19. Jul, 2023. 19:31 Fbia »

Na mreži wkobre

« Odgovor #2 poslato: 19. Jul, 2023. 22:15 »
Slika od malopre na Novom Beogradu...
A meni grana niotkuda pala na sred haube u Vojvode Stepe.... srećom nije napravilo štetu  O:-)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži wkobre

« Odgovor #3 poslato: 19. Jul, 2023. 22:18 »
Uostalom gledajte vreme na RTSu pre dnevnika, sigurno ce pomenuti.

Ne gledajte RTS  spam1 backtotopic1

Van mreže Lykos

« Odgovor #4 poslato: 19. Jul, 2023. 23:09 »
Ima li neko iskustva sa naplatom štete od Zelenila? Palo mi je drvo preko kola, bila je policija i napravila uviđaj, treba da idem sutra u stanicu da mi izdaju to i onda valjda u Zelenilo za dalje.
  • Vozi: Škoda Octavia mkII 1.9 TDI

Na mreži mtesic

« Odgovor #5 poslato: 20. Jul, 2023. 08:44 »
@Fbia

Bravo kolega na trudu oko informacije koju si pustio - žao mi je što nisam na vreme video tvoj post.
Inače, juče popodne sam bio u vožnji ukupno sat vremena i slušao lokalni radio:
Uključuju se slušaoci u program i pričaju o cenama, muzika u pauzama  >:(.

Možda ja nisam ispratio medijske objave kako treba, ali i meni se čini da stanovništvo nije bilo upozoreno o tome šta će uslediti.
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

Na mreži wkobre

« Odgovor #6 poslato: 20. Jul, 2023. 08:52 »
Ne, ali će isplatiti sigurno. Pre dosta godina je drugar slomio točak na rupi po sred puta. Izvršen je uviđaj i čini mi se putevi Srbije da su mu platili štetu. E sad ne sećam se koliko je čekao na to.

« Odgovor #7 poslato: 20. Jul, 2023. 09:11 »
Zdravo svima,
Ja sam sticajem okolnosti ispratio nevreme i mogu samo da vam napisem da smo imali vise srece nego pameti.
Evo ukratko.
Ta vazdusna masa je krenula sa Alpa, napravila haos u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Kretala se brzo ali imalo je vise sati vremena da ljudi budu obavesteni naprimer preko RTS-a (radija i tv) da u tom i tom periodu ne izlaze (naprimer) stariji i slabo-pokretni, majke sa bebama itd....jer dolazi takvo i takvo nevreme (Onda ljudi mobilnim jave jedan drugom...). Naravno nista od javljanja i upozoravanja jer u Srbiji samo zna da se kritikuje, kukumace, protestuje a od rada i odgovornosti tek poneko.
Evo zasto je bila frka, ocekivali su se udari vetra do 150 km/h, ocekivao se grad velicine vece cak od 5 cm (sve se to vec pokazalo pre ulaska u Srbiju). I ovo su informaciji od RHMZ. Na srecu izgleda da je nevreme vec znacajno oslabilo u predelu Bosne i Slavonije pa smo prilicno bolje prosli nego sto je moglo da bude (Zamislite da nekom detetu ili coveku padne ledenica precnika od 5 cm). Ja sam se setio Skoda foruma jer zamislite udarac ledenice od 5 cm u soferku, far i slicno. Da je takav grad presao preko Beograda bile bi hiljade i hiljade ostecenih vozila i citav haos.
Sve u svemu, globalno je dobro proslo za Srbiju.

Na mreži wkobre

« Odgovor #8 poslato: 20. Jul, 2023. 09:42 »
Svaka čast na intervenciji da se obaveste ljudi ovde. Nadam se da su za razliku od mene ostali videli na vreme. Da sam pola sata krenuo ranije sve bih to zaobišao..

Na mreži observer

« Odgovor #9 poslato: 20. Jul, 2023. 10:14 »
Zdravo svima,
Ja sam sticajem okolnosti ispratio nevreme i mogu samo da vam napisem da smo imali vise srece nego pameti.
Evo ukratko.
Ta vazdusna masa je krenula sa Alpa, napravila haos u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Kretala se brzo ali imalo je vise sati vremena da ljudi budu obavesteni naprimer preko RTS-a (radija i tv) da u tom i tom periodu ne izlaze (naprimer) stariji i slabo-pokretni, majke sa bebama itd....jer dolazi takvo i takvo nevreme (Onda ljudi mobilnim jave jedan drugom...). Naravno nista od javljanja i upozoravanja jer u Srbiji samo zna da se kritikuje, kukumace, protestuje a od rada i odgovornosti tek poneko.
Evo zasto je bila frka, ocekivali su se udari vetra do 150 km/h, ocekivao se grad velicine vece cak od 5 cm (sve se to vec pokazalo pre ulaska u Srbiju). I ovo su informaciji od RHMZ. Na srecu izgleda da je nevreme vec znacajno oslabilo u predelu Bosne i Slavonije pa smo prilicno bolje prosli nego sto je moglo da bude (Zamislite da nekom detetu ili coveku padne ledenica precnika od 5 cm). Ja sam se setio Skoda foruma jer zamislite udarac ledenice od 5 cm u soferku, far i slicno. Da je takav grad presao preko Beograda bile bi hiljade i hiljade ostecenih vozila i citav haos.
Sve u svemu, globalno je dobro proslo za Srbiju.

Kao i sve u ovoj zemlji, više se uzdamo u višu silu.
Pošto slušam samo SLO radio, ispratio sam sva dešavanja od početka.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže che_guevara

« Odgovor #10 poslato: 20. Jul, 2023. 11:36 »
iskreno, ne znam zašto bi zelenilo bilo odgovorno za tornado i čupanje drveća iz korena...ako je rupa na putu to je jasno, ali nevreme i drveće to mi nije jasno...mada bi država svakako trebalo da pomogne na neki način
rešenje je ful kasko, treba se obezbediti na vreme
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Na mreži observer

« Odgovor #11 poslato: 20. Jul, 2023. 11:54 »
Ne pričamo o tome. U Ljubljani su na primer juče u tržnim centrima Aleja (Šiška) i BTC dozvolil besplatno parkiranje, da ljudi sklone kola od nevremena.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži wkobre

« Odgovor #12 poslato: 20. Jul, 2023. 11:56 »
Zato što je bilo dosta grana sa drveća koje je loše održavano, što je odgovornost zelenila. E sad, ko je tačno odgovoran što je data dozvola da se pravi parking na mestu gde raste neko ogromno drvo čiji koren vremenom lako izdiže celo parking mesto, to već ne bih znao.
Za kasko se slažem, kao i garažna mesta.

Na mreži wkobre

« Odgovor #13 poslato: 20. Jul, 2023. 11:57 »
Ne pričamo o tome. U Ljubljani su na primer juče u tržnim centrima Aleja (Šiška) i BTC dozvolil besplatno parkiranje, da ljudi sklone kola od nevremena.

Kod nas bi digli cene. Mi u svemu vidimo samo zaradu jbg...

Van mreže ivanovitzz

« Odgovor #14 poslato: 20. Jul, 2023. 12:59 »
.
  • Vozi: 1.8T 4x4