Autor Tema: Nevreme  (Pročitano 6975 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži wkobre

Odg: Nevreme
« Odgovor #15 poslato: 20. Jul, 2023. 13:30 »
Neka empatija ipak postoji  :bravo: :bravo:
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #16 poslato: 20. Jul, 2023. 15:22 »
Ja sam se setio Skoda foruma
Hvala, bravo, primećeno je i napravljena je (n)ova tema.
Jer, ne bi trebalo o oluji (niti o bilo čemu drugom) pisati u temi o škodi fabiji 4, već u drugoj, sa adekvatnim naslovom.
  • Vozi: Yeti

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #17 poslato: 20. Jul, 2023. 15:28 »
Изгледа да смо ми са Ф4 најбрижнији и најемпатичнији...  ;)
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže FbiaZapočeo temu

« Odgovor #18 poslato: 20. Jul, 2023. 19:47 »
Hvala i administratoru foruma na brzoj reakciji, naravno potpuno je ispravno da je otvorena nova tema.
Moja je ideja bila da ce bar nekom biti od pomoci, naprimer, da ne krene na put, skloni auto ispod nastresnice, pozove nekog da ne izadje napolje u planiranu setnju ili kupovinu, vrati se ranije od nekud, pokrije soferku itd.
Na srecu nije bilo tih ogromnih ledenica koje nisam predvideo ja nego RHMZ (metorolozi koji imaju radare i umeju to da procene, ipak ovog puta su omanuli a i vetar je bio daleko od najavljenih udara od 150 km/h).
Isto bi bilo od velike pomoci kad naidju bujicni potoci da se to javi na vreme, ako nista drugo da covek premesti auto na bezbedniji visi teren.
Ja sam inace uzeo ful kasko ali bez obzira na to nije mi bilo svejedno, tek sam se srodio sa Fabijicom a da mi je nevreme razlupa...

• Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Van mreže oflogic

« Odgovor #19 poslato: 20. Jul, 2023. 21:47 »

Sutra opet najavljeno ludilo.
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI DSG

Van mreže soneje

« Odgovor #20 poslato: 21. Jul, 2023. 13:40 »
O čoveče
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4MPI

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #21 poslato: 28. Avg, 2023. 15:22 »
Друже @fobia24 и другари из Словеније, каква је ситуација тамо?
По вестима изгледа опет неко жестоко невреме...

Van mreže fobia24

« Odgovor #22 poslato: 28. Avg, 2023. 16:25 »
Kod mene u okolini Ljubljane nista strasno, ali najavljeno jeste. Krenulo jace da pada pre koji sat, sada se umirilo. Ne ocekujem ludilo barem ne u centralnom delu Slovenije.

Van mreže Peja

« Odgovor #23 poslato: 29. Avg, 2023. 14:23 »
Par korisnih sajtova
  • Meteo Adriatic, popriično dobro predvide oblast sa nevremenom (1-3 dana unapred) https://www.facebook.com/meteoadriatic
  • Praćenje munja. Može se predvideti pravac kretanja (uz link iznad sasvim dovoljno). Kada je na oblasti npr. površine celog Beograda otprilike 40+ munja u minuti i što su munje gušće raspoređene, verovatno se radi o ozbiljnom nevremenu https://www.lightningmaps.org/ .
  • Za putnike Evropom trenutni alarmi nekih od zemalja (aktuelno vreme) www.uwz.at . Na dnu imate linkove ka drugim zemljama.
  • https://www.ventusky.com/  posebno korisan je overlay za radar.

• Dao Bog da vam ne zatreba, ali meni je ovo pomoglo ovog leta da spasim automobil od ostećenja.
    • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže fobia24

« Odgovor #24 poslato: 29. Avg, 2023. 20:19 »
    Ovaj auto je nedavno kupljen i parkira se kod mog posla, a onda je poprilicno ostecen od grada. I to svuda sto je uzivo jos uocljivije od slike.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #25 poslato: 29. Avg, 2023. 20:24 »
    Туга...  :(

Van mreže che_guevara

« Odgovor #26 poslato: 30. Avg, 2023. 08:10 »
    kako kasko procenjuje ovakve slučajeve?
    da li je ovo totalna šteta ili podleže popravci?
    • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #27 poslato: 30. Avg, 2023. 08:16 »
    На срећу, немам искуства са овим и надам се да нећу имати, али по здравосељачкој логици, уколико није још нешто поразбијано (стакла, ретровизори, светла, ...), ово му дође као фарбање целог аута, нормално, уз потребно исправљање и гитовање улубљених делова.
    Проверити услове и пакет каска, али мислим да ово покрива сигурно.
    Тотална штета се рачуна ако све поправке коштају негде преко 2/3 тренутне вредности аута а коју израчунава осигурање.
    Ако је неко имао то нежељено искуство нека га подели.
    « Poslednja izmena: 30. Avg, 2023. 08:23 zzeelljjkkoo »

Na mreži wkobre

« Odgovor #28 poslato: 30. Avg, 2023. 09:15 »
    Ovaj auto je nedavno kupljen i parkira se kod mog posla, a onda je poprilicno ostecen od grada. I to svuda sto je uzivo jos uocljivije od slike.

Ima čovek u Zemunu koji rešava to bez pucanja boje i laka. Jasno mi je da je auto u Sloveniji, ali ako išta znači, ili se više isplati, mogu dati kontakt.

Edit: mislim da može i kasko preko njega... ali čisto sumnjam da prolazi i iz SLO.
    • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #29 poslato: 30. Avg, 2023. 09:18 »
    Мислиш на такозвано "масирање"?
    Да ли то заиста може да врати лим у првобитно стање, да нема потребе за гитовањем и фарбањем?