Autor Tema: Potreban savjet prilikom kupovine Škode Octavie Greenline 1.6 2015  (Pročitano 5125 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže wkobre

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 22
Odg: Potreban savjet prilikom kupovine Škode Octavie Greenline 1.6 2015
« Odgovor #15 poslato: 16. Avg, 2023. 12:32 »
Vidi car-verticalom , jer onakvi se računi mogu naštampati u bilo kom servisu u Njemackoj Svicarskoj za 20Evra

Najbolje ako ima DEKRA izveštaj, mislim da tu nema vrdanja.  :)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže DJM

« Odgovor #16 poslato: 16. Avg, 2023. 12:33 »
Ne može da provjeri koje su dizne, kaže za to bi trebalo dotjerati kola na servis. Uvjerava me dizne ne trebaju biti razlog za brigu.
Taj nije vidio servisa ili je u servisu čistačica ili neki nebitni kancelarijski uhljeb, čuj nemože vidit koje su dizne pa ako servis po šasiji nemože a onda ko može ????
I to da netrebaju dizne biti razlog za brigu je ili te debelo laže ili pojma nema pitaj ga jeli ikad injektor uzeo u ruku ja mislim da mu daš grijač i diznu nebi ih razlikovao sta drzi u ruci kad takve gluposti priča
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW

Van mreže wkobre

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 22
« Odgovor #17 poslato: 16. Avg, 2023. 12:34 »
Hahahahaha  =))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže DJM

« Odgovor #18 poslato: 16. Avg, 2023. 14:33 »
@Hakala sad gledam jednu idealnu u odnosu na onu isto olx u Travniku bolja za 2 koplja od one a mala razlika u cijeni na ovoj volan interijer operma rekao bih od mogućih 10  da je 9,5 ima sve što treba i park pilot i navi ful je stanje nije ti daleko ja bi ovu pazario

još je 4x4 što je velika ogromna prednost u krajevima gdje ima snijega a i na mokru uopšte

Van mreže Ljuba

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 7
« Odgovor #19 poslato: 16. Avg, 2023. 21:22 »
Cekaj bre DJM, savetujes coveka koji je dobar a koji nije a da nisi uzivo video niti jedan auto. Mozes mi zameriti ili ne ali moram reci da ti se "divim" koliko si siguran u svojim tvrdnjam. Nit znas Hakalu, nit njegovog majstora niti coveka koji mu je proveravao auto preko broja sasije ali po tebi svi listom su neznalice, uhljebi i kako si ih vec nazvao.
Verujem ti da temu 1.6tdi drzis u malom prstu, svaka cast. Citajuci tvoje postove dolazim do zakljucka da su svi motori sa Conti i Delphi diznama zavrsili na đubretu. Jesam li dobro shvatio?
  • Vozi: Fabia 2

Van mreže DJM

« Odgovor #20 poslato: 16. Avg, 2023. 23:04 »
@Ljuba , kao prvo ja kritiku ne shvatam kao provokaciju nego kao dobronameran savet tako da sve OK svak ima pravo da iznese svoje mišljenje na zadatu temu a pokušaću u najkraćim crtama obrazložim zašto sam pisao to što sam pisao
Naravno aute nisam vidio u živo ali sam na oglasniku za prodaju na osnovu 20-ak slika poprilično detaljno slikanih mogao donijeti zaključak da postoji razlika u očuvanosti i opremi i detaljima jedne octavie u odnosu na drugu , a i posle 25 godina radnog iskustva u ovoj materiji naučiš ponešto da možeš procijeniti bar toliko kolika je razlika između dva auta ,i onda donijeti sud o tome , a u svom radnom iskustvu uvijek sam išao od osnovne pretpostavke da nije sramota pitati nekoga ko zna više nego je sramota ne pitati za savijet , a najviše sam u svom radnom stažu učio na svojim greškama i ubjeđenjima ali pomalo i na tuđim i otud procijena za razliku i savjet između dvije octavije

Hakalu naravno ne znam lično ali čovjek je tražio pomoć oko kupovine auta pa smo tokom toga i razmijenili nekoliko privatnih poruka u vezi toga , a kasnije sam otpisao na forumu na ovu temu čisto da bi i ostali pratili

Neznam zašto u kontekstu spominješ njegovog majstora koji treba da pogleda auto kada ga ja ni u naznakama nisam spomenuo uopšte

Ovog čovjeka koji je provjeravao auto a navodno radi u ovlaštenom škoda servisu kako nazvati nego neznalicom jer kada odeš u bilo koji ovlašteni servis na osnovu broja šasije i vlasničkog lista dobiješ bukvalno sve podatke kada je proizveden sat minut datum i koja smjena , podatke o prvom kupcu  pa čak do sitnih detalja koji je obloga vrata koji boja tkanine i da li motor podizača zadnjiih stakala npr. valeo ili denso i itd detalja a kamoli da nemože bitan servisni podatak provjeriti kao što su injektori, može naravno čak u servisu i postoje kodovi po kojim su kodirani a ne šta drugo i sad kako nazvato tog čovjeka koji tvrdi da se to nemože vidjeti

Ja nigdje decidno nisam rekao ako si pažljivo čitao postove da se ne treba striktno nekupovati ili kako si rekao da će završiti na đubretu oni koji su opremljeni sa delphi ili continetal diznama , a da naglasim ja to nisam nigdje rekao ali eto ti si nekako ne znam kako donio zaključak da ja to govorim , a istina je slijedeća ja sam samo govorio u smislu kupovine da se pokuša izbječi model sa tim injektorima ako prilikom kupovine ili nabavke ljudi imaju mogućnost da biraju kada mogu da biraju jer veliko je tržište i ponuda pa je bar to moguće.
Zašto to kažem da sad ne ulazim u tehničku dokumentaciju i cijelu priču o toj tehnologiji ukratko iz iskustva i na osnovu podatake tokom ekspoatacije tih vozila došao sam do zaključka da dobar dio tih injektora tokom eksplatacije stvara određene probleme u seriji nedostataka , to naravno ne znači da je svaki primjerak delphi ili continental feleričan , nego postoji veliki potencijal da se to desi pogotovu na našim gorivima anaravno postoje i auta sa tim diznama koja su prešla popriličan broj kilometara sa tim injektorima cca 300hkm bez problema i da ponovim sa tim diznama postoji veća vjerovatnoća da će se stvoriti problemi bržeg prljanja EGR-a , DPF-a , a čak i usisne grane do ekstremnih kada injektor crkne
Nauprot tome iskustva sa Bosch-om su daleko pozitivnija i sa neszrazmjerno malim brojem ovih nedostataka - kvarova naravno može se i boschu desiti ali ako možeš da biraš izaberi ono što ima pretpostavku da će tokom upotrebe praviti najmanje probleme
Ako ništa za 25 godina barem skromno toliko naučiš

Van mreže Ljuba

• Laurin&Klement
« Odgovor #21 poslato: 16. Avg, 2023. 23:16 »
Dobar si ti covek DJM ali ja zaista ne volim citati duge postove.
Lepo od tebe sto si se privatno dopisivao sa Hakalom.
Sto se tice foruma korektno bi bilo na njegovo postavljeno pitanje za savet u vezi predmetnog auta odgovoriti u smernicama dobrih i losih strana istog, kako bi ustedeo vreme prilikom provere auta.
Imas volju i zelju da pomognes i podelis znanje, svaka cast, skidam kapu.

Van mreže DJM

« Odgovor #22 poslato: 16. Avg, 2023. 23:23 »
Znaš kako ja na to gledam karma je kur.a , pa ako dobronamjerno pomogneš i tebi će neko pomoći i možeš se nadati pozitivi u životu, inače hvala na pohvali i razumijevanju

Van mreže Ljuba

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 16. Avg, 2023. 23:46 »
@Hakala
Ispratio sam do sada ovu temu. Nisam preterano upucen u te 1.6tdi motore. Zet ga vozi u Touran-u i pre pre zadovoljan je. Kazes da si neiskusan kod kupovine automobila. Moj savet ti je da izbor suzis na 1 marku i model, takođe i izbor motora da ti bude sto uzi, uz dosta istrazivackog rada na internetu. Nakon toga proberes do 10 komada sa oglasa po mogucstvu da su tebi lokalno, jer se u trosak kupovine mora racunati i odlazak na lokaciju, iz mog iskustva nista bolji nisu oni koji su dalje  :)) Naravno da vodis nekog sa vise iskustva i jos bolje ako moze da se uradi test voznja. Nakon toga ako se neki od pogledanih automobila izdvoji ide dalja, detaljnija provera. Znaci, mehanicar, dijagnostika, poreklo i istorija odrzavanja, moze Carvertical, a sve ovo zarad mirnog sna, nisu male pare u pitanju. Nisam siguran da sam ti mnogo pomogao ali toliko od mene...

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Evo ti i moj savet. Moras pogledati sve uzivo i kupi naocuvaniji i najodrzavaniji. Pozdrav
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže HakalaZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • L&K ugled: 0
« Odgovor #25 poslato: 17. Avg, 2023. 07:11 »
@Hakala
Nisam siguran da sam ti mnogo pomogao ali toliko od mene...
Svaki savjet je dobrodošao. Hvala mnogo
  • Vozi: Škoda Octavio Greenline 1.6 2015

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #26 poslato: 17. Avg, 2023. 09:54 »
Ja sam imao taj 1.6 TDI sa Continental diznama.
Meni su u ovlašćenom servisu svojevremeno rekli da nije pitanje da li će te dizne "otići" nego samo kada će otići (kada sam dovezao u servis svoj auto radi pregleda pred dalju prodaju). Ali ja sam taj auto kupio nov, jedna od prvih serija 1,6 TDI-ja, u vreme kad se još nije znalo ni šta je DPF a kamoli koje dizne su dobre a koje loše. Mene ništa oko dizni nije zadesilo, osim povremenog trešenja celog auta, čudnih trzaja posle "duplog hladnog starta" (prvo paljenje OK, odvezeš se 50m do kuće da uzmeš nešto i posle sledećeg paljenja dok se ne ugreje prima gas kao razdešeni traktor). I crnknuti EGR na samo 80.000 km (što me je izašlo nekih 700 eur). Ukupan prosek potrošnje mi je bio 4,85 što je tek neznatno manje od sadašnjeg 1.2 TSI (koji ide od 5,1 do 5,3 u totalu). Po meni, 1.6 TDI je neisplativo smeće, osim ako ne taksiraš pa brzo obrneš i povratiš ulaganje.
A tada bejaše cena zamene JEDNE dizne oko 600 eur. Sada je to možda i pojeftinilo a možda i ne. Ali bolje ne iskušavati sreću.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže DJM

« Odgovor #27 poslato: 17. Avg, 2023. 11:16 »
@observer , drago mi je da si prenio mišljenje i preporuke ovlaštenog servisa u vezi konteksta continental injektora
Cijena novog jeste spala pogotovu ako se to kupi od bliskog komšiluka pa se vrati PDV onda ide nešto više od 300tinjak evra , cijena jeste pala ali suština je ostala ista

Van mreže Br@n@

« Odgovor #28 poslato: 19. Avg, 2023. 13:22 »
@observer
Kako si uspeo sa 1.2 tsi benzincem da postigneš potrošnju od 5.3l/100km? Plus ako se ne varam Golf je u pitanju koji je znatno teži od Pola.
Ja do sada ni na jednom dizelu nisam uspeo da ostvarim tu potrošnju, a kamoli na benzincu koji bi ipak ma kako bio vožen u istim uslovima eksploatacije morao da troši bar 1l-1.5l, ako ne i više. Jedino ako voziš samo otvoren put i ne voziš po gradu. Pravom gradskom vožnjom smatram Beograd, delomično Novi Sad, eventualno Niš, ostali gradovi u Srbiji, uz dužno poštovanje, nemaju taj intenzitet saobraćaja da bi se mogao nazvati pravom gradskom vožnjom...

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -18
« Odgovor #29 poslato: 19. Avg, 2023. 14:40 »
Mislim da moze dsg u eko rezimu, samo ko ima zivce da ga tako vozi. A inace ekonomik je uradjen da 30km/h ide petom brzinom... Bukvalno... Znaci katastrofa za kvacilo i sve...