Autor Tema: Multimedija + rikverc kamera  (Pročitano 2085 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Bane TitelZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
Multimedija + rikverc kamera
« poslato: 29. Avg, 2023. 03:33 »
Pozdrav kolege, zelim da pocastim sebe tj svoju octaviu jednom prosecnom multimedijom uz koju bih takodje hteo da ugradim i rikverc kameru jer nepregledniji auto do sada nisam vozio, a nemam ni parking senzore te mi je svaka pomoc dobrodosla. Izbor je pao na neke mmedije sa KP (krecu se 120-150e) a kameru razmisljam na narucim bas tipsku sa ali expresa, one su oko 20e. Sta mislite o toj kombinaciji? Ovo sto sam gledao po oglasima na IG i KP sto se tice prodaje i ugradnje, klasicno deranje koze s ledja. Da li imate neki savet za mene, preporuku? Da li je neko odradio ovo sam? Da li su mmedije bolje koje su skroz touch ili je bolje da ima dugmice? Da li je neko stavljao tipsku kameru koja ide gde i svetlo za tablicu i kako se pokazalo? Svaki savet bi mi dobrodosao. Hvala

Na mreži slavisa982

• Ambition
  • Ugled: 1
Odg: Multimedija + rikverc kamera
« Odgovor #1 poslato: 29. Avg, 2023. 18:19 »
Ja sam u svojoj reziji ugradio multimediju sa Aliexpressa prije 3 godine. Kameru tipsku sa prekidacem za gepek za sada sam zadovoljan, radi sve kako treba, zvuk je dobar.  Inace na multimediju sam nakacio i prednju kameru koja snima dok je multimedja ukljucena. Sve ukupno me je kostalo oko 200€, inace multimedija je 2/16 bez fizickih tastera…
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 2012 2.0 TDI CR

Van mreže Ljuba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
Odg: Multimedija + rikverc kamera
« Odgovor #2 poslato: 29. Avg, 2023. 22:00 »
Pre 4 godine sam kupio Mekede kinesku multimediju, cena je bila sa ugradnjom i iskreno govoreci sramota me da kazem koliko sam je platio jer sam bio lenj da istrazim cene vodeci se filozofijom da "sve je to manje vise isto". Obzirom da je mm tipska za vw grupaciju ugradnja je bila po principu plug&play, za rikverc kameru sam doplatio 30e i gledajuci momka koji je ugradio za 15min dosao sam do zakljucka da sam sve mogao sám da ugradim, da sam samo bio malo zainteresovan za tematiku, no dobro, svaka skola se placa. Najjeftinije ces proci ako porucis negde van SR, nege u EU ako imas nekog od rodbine, prijatelja da ti je doture, posalju.
Sto se tice izbora između dugmica i cisto touch screen-a, mislim da su dugmici bolji u slucaju da nemas komande na volanu jer u suprotnom kod svake promene radio stanice, pojacavanje tona i slicno, moras da sklonis pogled sa puta, sto moze biti opasnost za bezbednost.
Sto se tice kamere isao bih na varijantu oem tj. da je integrisana u svetlo reg. tablice. Sto kazu clean look.
  • Vozi: Fabia 2