0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
1.5tsi dsg grad 11/12l (par njih je ugradili plin) svako ko Kaze drugačije Laze. Ovo je podatak sa preko 10 taxi vozila u Beogradu 2.0 TDI isto dsg ne prelazi 8l. E sad mene sta fascinira oktavia 2.0tdi(manuelni) doduše 115ks nijedna ne prelazi 5l.
@maradona Ako si do sad vozio Megana sa 90ks, Superb od 150ks ce ti biti kao francuski TGV, a onaj od 190ks Ilonova raketa SpaceX. Koliko vidim hteo bi i performanse i umerenu potrosnju, po meni, lovorike odnosi 150ks. To kad kazes kako gazis auto, to malo opisi. Ne vidim gde vise moze da se gazi auto od silnih guzvi, radova, zastoja, merenja prosecne brzine itd. Ako volis samo da ga "potopis" taj nece docekati duboku starost.
2.0 tsi sa dsg 6-brzinskim menjacem na 140 tempomat, 9-10 potrosnja. Realnije 9.5-10.Auto jednostavno trosi.Dsg 7-brzinski koji se kasnije ugradjivao je stedljiviji, recimo za oko litru, na autoputu.Grad mislim da su slicni.Na uzorku od 52.000km prosecna mi je 11.86, NS voznja, gde su krace relacije i autoput.U sustini ne ocekuj manje od 12 litara prosek.TDI na toj km, koju verujem pravis na otvorenom putu, trosi skoro pa duplo manje. Ozbiljan udarac na budzet je tsi na toj km.Jednostavno, kupis ga ako zelis.Ja sad ne prelazim puno, pa ne boli, a i ne znam sta bih sledece kupio da preskoci Stage 1 sa 350ks koji ozbiljno ide.540i, za koji jos ide 100k rsd godisnje na registraciju, za 3-4g se skupi za Stage 3 sa pouzdanih 450-470ks na Superbu, da ne pominjem da me kosta jos 10-15k na cenu Superba. Da, ima razlike u klasi, ali na maloj km je to nebitno toliko.Sto se tice cene, ispod 20k neces proci, a cene su do 30k za to godiste, zavisi od opreme i predjene km.Zanimljiva je recimo nova Octavia 2.0tdi sa 115ks koja ima isti motor kao i 150ks, oba se dizu na 190ks.A dobijes nov auto za 26k.
Iskustva s 2.0 TDI AUT 2019.g. na otvorenoj cesti, većinom međugradska, nešto malo autoputa, prosjek 5 litara / 100 km. Bez gaženja, kolona i vozi. Autoput do 120/130 na sat, potrošnja 6 litara prosjek, a sve >150 penje se i potrošnja, ali hvata svaki put.Nema šanse da te ostavi bez gasa, čak ni na 160 kad stisneš.Gradska vožnja 8-9 litara...Godišnje vozim 30.000 - 33.000 km i izrazito sam zadovoljan potrošnjom (i komforom i ostalim). Do sada sve samo dizelaši, benzin (a kamoli struja) nije bio opcija za puno km.Cijene u HR nešto veće nego u regiji radi raznih državnih nameta za budale....
1.5TSI trosi 12l po gradu hahahahaha , onda moj nije ispravan, troši manje od tih priča, moraću da ga nosim na popravak da pojačaju potrošnju...