Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
skodaforum.RS
»
ŠKODA SUV
»
YETI 2009-2017
»
Zvuk u prednjem delu auta (levi tocak)
Dole
Autor
Tema: Zvuk u prednjem delu auta (levi tocak) (Pročitano 1506 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
mranula22
Registrovan
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
Zvuk u prednjem delu auta (levi tocak)
«
poslato:
15. Sep, 2023. 01:12 »
Dobar dan, relativno novi vozac skode,
U pitanju je Skoda Yeti 1.2 TSI 2012 godiste,
U poslednje vreme 2 nedelje poceo se cuti neki zvuk u prednjem delu auta, kad se digne na dizalicu, kad se pomera LEVI tocak, cuje se neki tup zvuk kao da "guli" nesto, menjac radi bez greske, motor se ne cuje, samo u slucaju kretanja automobila na nekih 20-30 na sat, 2-3 brzina cuje se isti zvuk kao neko tupo gulenje ili lupkanje, plus kad se digne na dizalicu, kad se pomera levi tocak napred nazad cuje se neko krckanje.
Majstor je sokiran, ne zna sta je, misli da je diferencijal, ali nece da nastavi dalje da se nebi gubile pare bez razloga,
Svaka pomoc/savet je dobrodosao.
Hvala u napred!
Vozi: Skoda Yeti
Ljuba
Laurin&Klement
Like ukupno: 174
L&K ugled:
5
Odg: Zvuk u prednjem delu auta (levi tocak)
«
Odgovor #1 poslato:
15. Sep, 2023. 09:45 »
I sta kazes, majstor je sokiran
Nisi napisao ali deluje da majstor nije nista rasturao da pokusa da utvrdi odakle stize zvuk.
Po mojoj proceni, najlakse (i najjeftinije) bi bilo ispustiti ulje iz diferencijala da se vidi ima li metalnih opiljaka, rasturiti sve na rukavcu da se vidi ima li nesto sumnjivo, (u smislu disk, kesta, zastitni lim, proveriti da li je poluosovina stegnuta) na kraju skinuti poluosovinu, okretati tocak, pomerati napred nazad, ako se nista ne cuje reklo bi se da je do zglobova, u isto vreme okrenuti flansnu na difu da se vidi ima li nekih zvukova tako bez poluosovine. Znaci sve ovo su provere bez zamene delova. Srecno...
Vozi: Fabia 2
(2 Like)
soneje
RallyeSport
Like ukupno: 18
L&K ugled:
0
«
Odgovor #2 poslato:
16. Sep, 2023. 21:20 »
Taj majstor kao da nije kršten
Vozi: Skoda Fabia 1.4MPI
wkobre
Laurin&Klement
Like ukupno: 329
L&K ugled:
15
«
Odgovor #3 poslato:
16. Sep, 2023. 21:38 »
Možda je i neka neoriginalna/loša pločica?
Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K
MAKS
Laurin&Klement
Like ukupno: 60
L&K ugled:
9
«
Odgovor #4 poslato:
18. Sep, 2023. 13:43 »
Mozda prvo posetiti nekoga ko radi trapove.
Neznam kakav zvuk ide iz tockova.
Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE
Ljuba
Laurin&Klement
Like ukupno: 174
L&K ugled:
5
«
Odgovor #5 poslato:
18. Sep, 2023. 21:10 »
@MAKS
Nemoj me pogresno shvatiti, nista na tvoj racun, samo onako razmisljanje na glas. Po mom shvatanju svaki mehanicar mora da se razume u trapove. Ok, mogu da razumem one koji su slabiji u domenu elektronike, to je njihov hendikep, imaju srece sto im je struka deficitarna sa kadrom pa imaju posla da lepo zive. Da se razumemo, nemam nista protiv takvih, ali vise cenim one koji se usavrsavaju u poslu. One koji ulazu kako u alat tako i u znanje. Jeste, klepaju po usima ali i resavaju probleme.
Vozi: Fabia 2
MAKS
Laurin&Klement
Like ukupno: 60
L&K ugled:
9
«
Odgovor #6 poslato:
19. Sep, 2023. 11:22 »
Ja sam samo dao svoje misljenje. Ali ako nisi zadovoljan majstorom menjaj. O strucnosti ili ne mogli bi da pricamo dva tri dana.
Kada mi je lupalo nesto u prednjem tocku mislim desnom . Te ovo te ono, jedan drugi treci. Dodje jedan matori provoza i kaze lupaju paknovi ili sta vec. Verovatno nisu kljesta bila dobro stegnuta posle zamene / to je moje mislijenje /. Sve sredjeno i vise nelupa.
Naravno da je muka sve to. Nervira uzas. Istražuj, traži, i rešićeš na kraju. Naravno neće proći bez nervoze i nerviranja.
Srećno.
Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE
mranula22
Registrovan
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
«
Odgovor #7 poslato:
20. Sep, 2023. 00:01 »
Elem update na nesretnoj skodi,
I dalje se ne moze uci problem kvaru, menjac bez greske i dalje, to je gledao, ulje je menjano, oko tockova kocnice lezajevi itd sve besprekorno, jedino sto je preostalo jeste da se skida ceo menjac, nisam neki poznavaoc toga, tako mi je rekao, pa da se "rasclani" problem, odakle se cuje i sta se zapravo cuje. Vidim jedan gore komentar da preciziram zvuk, sad ga vec mogu "tacnije" opisati. Pri usporavanju automobila, kada se ne dodaje gas bio u brzini ili ne, cuje se kao da "grebe" nesto, i oseti se blago cimanje automobila i kao da koci sam bez stiskanja kocnice.
Vozi: Skoda Yeti
Gore