Ne bih se potpuno slozio oko opruga i slicnosti sa golfom. Pre par godina svoju rs octaviu sam zeleo da spustim ali ne preterano, nego nekih 10 do 20mm. Uzmem opruge od gti, visina prava kakva treba. Krenem odmah na put za Beograd, Ibarskom jer AP nije tada bio u funkciji. Vec kod Cacka i zena i ja smo zazalili sto smo krenuli sa ovim vozilom, em neudoban em totalno neupravljiv auto. Opruge od gti fizicki izgledaju slicno ali veze nemaju, em su krace em su deblje. To na gti super radi posao ali oktavia je trimovana potpuno drugacije. Vratio sam odmah fabricke opruge koje i danas vozim. Najveca slicnost sa rs oprugama, koje su ujedno fabricki i najnize, je od vw bube, motor 2.0 mpi ili 1.8T. Takodje audi S3 pre fl napred nosi slicnu oprugu.
Po meni, najbolje resenje za spustanje po normalnoj ceni uz zadrzavanje kakve takve udobnosti je uz eibach. Ako ne zelis da dajes 200 eur koliko kostaju nove, mozes potraziti polovne, ali iskljucivo za octaviu, s tim sto moras voditi racuna da li su za dizela ili slabije benzince, zbog tezine motora idu drugacije opruge. Takodje mozes potraziti TA Technix, to je nesto povoljnije od eibach a zavrsice posao.
Pozdrav