Autor Tema: Struganje u levom tocku  (Pročitano 2251 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Luka4605Započeo temu

Struganje u levom tocku
« poslato: 15. Okt, 2023. 23:26 »
Pozdrav svima. Pre 3 nedelje sam zamenio komplet prednje diskove i plocice i sve je bilo normalno do pre 2 dana kada je pocelo da se cuje nekakvo struganje u prednjem levom tocku pri okretanju volana u levo. Zvuk bih uporedio otprilike sa zvukom brusilice i imam utisak da je intenzivniji pri kretanju nizbrdo i uzbrdo. Cuje se tek preko nekih 40 km/h i kod skretanja i kod prestrojavanja u levu traku. Znaci cuje se samo pri okretanju na levo i rekao bih da je iz prednjeg levog tocka. Da li neko zna sta bi moglo da bude? Pozdrav
  • Vozi: Skoda Octavia 2008 1.9 77kw

Van mreže milann91sd

Odg: Struganje u levom tocku
« Odgovor #1 poslato: 15. Okt, 2023. 23:29 »
Pozdrav svima. Pre 3 nedelje sam zamenio komplet prednje diskove i plocice i sve je bilo normalno do pre 2 dana kada je pocelo da se cuje nekakvo struganje u prednjem levom tocku pri okretanju volana u levo. Zvuk bih uporedio otprilike sa zvukom brusilice i imam utisak da je intenzivniji pri kretanju nizbrdo i uzbrdo. Cuje se tek preko nekih 40 km/h i kod skretanja i kod prestrojavanja u levu traku. Znaci cuje se samo pri okretanju na levo i rekao bih da je iz prednjeg levog tocka. Da li neko zna sta bi moglo da bude? Pozdrav
Imam slican problem, sve sam zive majstore izmenjao, krenulo je od nosaca motora,menjaca,donja koska,pa na zglobove ,pa na trkace u menjacu pa na kompletan menjac pa na kraju na set kvacila...moras otici kod adekvatnog majstora, po prici rekao bih da je desni zglob do tocka cim se cuje pri skretanju u levo ali opet kazem moras kod adekvatnog majstora koji ce ti proveriti zglobove i poluosovine...
  • Vozi: Skoda Octavia L&K

Van mreže cacak

« Odgovor #2 poslato: 16. Okt, 2023. 00:11 »
Proverite da Vam se nije otkacila plasticna zastita sa unutrasnj strane tocka....
  • Vozi: skoda octavia 1,9tdi 77kw eleganc 2011

« Odgovor #3 poslato: 16. Okt, 2023. 00:19 »
Proverite da Vam se nije otkacila plasticna zastita sa unutrasnj strane tocka....
Proveravao sam, vizuelno sve je normalno

Na mreži mar_cog

« Odgovor #4 poslato: 18. Okt, 2023. 21:06 »
Imao sam isti problem na fabiji, samo sto se culo i pri manjim brzinama. Resio sam detaljnim ciscenjem celjusti, podmazivanjem klizaca i nosaca plocica. Takodje treba proveriti da li plocice imaju lufta u nosacu. Iz nekog mog iskustva, cesto se desi da su zamenske plocice mrvicu manje od fabrickih i hoce da lupaju i grebu jer ne stoje kako treba.
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

« Odgovor #5 poslato: 18. Okt, 2023. 21:09 »
Bio sam kod majstora, covek je sve pregledao kaze sve okej ali problem i dalje nije resen. Probacu kod nekog drugog opet na detaljan pregled. Hvala na pomoci

Van mreže Peja

« Odgovor #6 poslato: 18. Okt, 2023. 22:55 »
Upala rizla u kocione celjusti?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD