Autor Tema: Žuta lampica volana na instrument tabli  (Pročitano 30356 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zero coolZapočeo temu

Žuta lampica volana na instrument tabli
« poslato: 13. Jan, 2014. 15:34 »
Već neko vreme mi gori ta lampica na instrument tabli. Nekoliko puta sam poništavao grešku u servisu, ne gori po nekoliko dana, najviše nedelju, i onda se opet upali - bez nekog posebnog razloga (maltretiranje upravljača i slično). Na VAG dijagnostici pokazuje grešku "senzora položaja volana", a majstori kažu da uopšte nije to u pitanju nego da je akumulator pri kraju. Naime reč je o O2 1.9 TDI, a njima je elektronski servo, znači - bez ulja i pumpi i ostalih drangulija, što je po meni i logično objašnjenje za nastali problem. Verovatno padne napon u toku vožnje nekad usled dosta "popaljenih" stvari u autu s obzrom da je zimski period, servo ostane sa nedovoljno struje i "cak" - eto je lampa.

Zanima me je li neko imao slična iskustva sa ovakvim problemom kod nekog od Škodinih auta.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže sasacalko

Odg: Žuta lampica volana na instrument tabli
« Odgovor #1 poslato: 13. Jan, 2014. 16:03 »
Da li ti trepere svetla, radi li city servo?
Kod mene je sve to bilo. Otkačio sam džek na servo pumpi. Skinuo sam plastiku (ko ima maglenku, skine maglenku) predvidjenu za maglenku, na servo pumpi ima tri džeka skinuo sam  najbliži do vozačevog točka i izolovao izolir trakom. Od tada vozim bez city serva - bez problema. Inače senzor je oko 200e.  ;)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 13. Jan, 2014. 23:43 »
a majstori kažu da uopšte nije to u pitanju nego da je akumulator pri kraju
Koliko ti je star akumulator, imaš li negde mogućnosti da ga prekontrolišeš?
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008

Na mreži URKE 80

« Odgovor #3 poslato: 14. Jan, 2014. 15:49 »
Da li ti trepere svetla, radi li city servo?
Kod mene je sve to bilo. Otkačio sam džek na servo pumpi. Skinuo sam plastiku (ko ima maglenku, skine maglenku) predvidjenu za maglenku, na servo pumpi ima tri džeka skinuo sam  najbliži do vozačevog točka i izolovao izolir trakom. Od tada vozim bez city serva - bez problema. Inače senzor je oko 200e.  ;)
  100eur +brza pošta bilo gde u BG-u. Naravno za Fabiju mk1
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže zero coolZapočeo temu

« Odgovor #4 poslato: 20. Jan, 2014. 21:24 »
Nisam prekontrolisao akumulator, ali mislim da je star oko 3 godine. Nije bilo nikakvih drugih problema (blinkanje svetala, itd) a moj auto nema city servo lampicu, već samo volančić, koji ima dve diode (crvenu i žutu) od kojih se jedna pali, u zavisnosti od ozbiljnosti problema, pretpostavljam.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže bk

« Odgovor #5 poslato: 21. Jan, 2014. 01:01 »
meni ta lampica gori vec dvije godine(30000km),nisam ni pokusavao da je gasim,vidim sve radi,pritom zuji servo i blinkaju svjetla.u pitanju je fab sdi 2002,nemam ti nikakav savjet dati osim da nas ima jos takvih,pozdrav
  • Vozi: fabia sdi 2002

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #6 poslato: 21. Jan, 2014. 01:19 »
Meni se ta žuta lampica palila skoro svaki put kada sam skidao volan. Pošto sam skidao i senzor položaja volana a on je prilično kilav/osetljiv, a možda ga i nisam vratio u istom položaju kao što je bio, dočekala me je žuta lampica. Žuta lampica se gasila tako što sam ispoštovao proceduru (otprlike ovako nekako (proveriću ovo): ispraviš volan, upališ auto, namotaš pun levo, pa pun desno, i voziš onda pravo ne brže od 10km/h) kojom se senzor volana ponovo sam kalibriše. Međutim jednom sam gadno isprevrtao senzor i tako ga vratio nazad pa mi se žuta lampica nije htela sama ugasiti a nije ni servo radio. Morao sam u ovl. servis (a oni u vožnju sve sa prikačenom dijagnostikom) da se izvrši kalibracija tog senzora volana po nekoj dužoj/drugoj fabričkoj proceduri.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008