Pretraga foruma [Google]

Autor Tema: Octavia A5 Xenon farovi retrofit  (Pročitano 2285 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Indjic1Započeo temu

Octavia A5 Xenon farovi retrofit
« poslato: 19. Nov, 2023. 21:48 »
Pozdrav,imam Octaviu sa halogenim(fabrickim)farovima,stavljao bih fabricki xenon.Kakav je proces ugradnje,ako neko ima iskustva sa tim.Da li odgovaraju dzekovi,da li to treba da se kodira.Hvala.
  • Vozi: Superb 2010 125kw DSG,Octavia A5

Na mreži wkobre

Odg: Octavia A5 Xenon farovi retrofit
« Odgovor #1 poslato: 19. Nov, 2023. 22:14 »
Mislim da bi za početak morale prskalice da se ugrade, jer bez toga ne može da prođe tehnički.  :(
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Indjic1Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: 19. Nov, 2023. 23:13 »
za to znam,mislio sam na ugradnju.
  • Vozi: Superb 2010 125kw DSG,Octavia A5

Van mreže hirurg

« Odgovor #3 poslato: 20. Nov, 2023. 08:03 »
Premalo detalja si dao da bi se pomoglo. Recimo godiste bi pomoglo ili slika postojecih farova. Q

Ugradnja je naravno moguca. Kodiranja bi bilo. Jer svaka novina na autu mora da se odradi i softverski.

Na mreži wkobre

« Odgovor #4 poslato: 20. Nov, 2023. 08:20 »
Znam da konverzija sa halogena na led ima modifikaciju kablova (Canbus Control Unit) da ne bi bilo greške na tabli. Ne znam da li je takav slučaj i za Xenon.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže hirurg

« Odgovor #5 poslato: 20. Nov, 2023. 13:31 »
A5 ima canbus protokol. Auto ne bi vidjelo jedino balaste i sijalice svaku stavku za sebe posebno. Vec bi u slučaju crkavanja balasta ili sijalice uvjek govorilo da je sijalica crkla. Moze se i to srediti ali kosta a i puno posla.

Van mreže MikiMi

« Odgovor #6 poslato: 07. Dec, 2023. 15:24 »
Pozdrav,
Ja sam to uradio na mojoj A5.... kupio sam polovne komplet fabricke xenon farove... stavio ih na auto... ukodirao. Radi sve perfektno, osim nivelacije koju gubis kao funkciju. :)
  • Vozi: Skoda Octavia A5 1.9TDI 2004

Na mreži cacak

« Odgovor #7 poslato: 07. Dec, 2023. 16:06 »
Moj prijateljski savet, kao dugogodisnj vozac, ne radi to. Nadji kvalitetne halogene sijalice, ispoliraj stakla na farovima ako treba....svev drugo je bacanje novca. Nadji negde ozbiljnu uporednu analizu halogenih sijalica i svih drugih i razumeces zasto imam ovaj stav.....
  • Vozi: skoda octavia 1,9tdi 77kw eleganc 2011

Na mreži maradona

« Odgovor #8 poslato: 07. Dec, 2023. 16:19 »
Imam na Megane-u halogene Osram Nightbreaker Laser, koje važe za jedne od najkvalitetnijih, i opet se loše vidi. Bolje je nego sa običnim halogenim, ali opet nije to to. Progledao sam kad sam prešao na bi-xenon u Superbu.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG