Autor Tema: Kodiaq (nedoumice)  (Pročitano 4281 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SkoljciZapočeo temu

Kodiaq (nedoumice)
« poslato: 02. Dec, 2023. 09:59 »
Pozdrav drustvo...novi sam na forumu pa cu ukratko pokusati da objasnim kakve nedoumice imam , i nadam se da cu dobiti korisne savjete...
Vec 22g sam vozac i 2/3 tog vremena vozim bmw 320d. U medjuvremenu se dobila porodica, djeca rastu pa.smo se odlucili da probamo sa nekim gabaritnijim autom. Odusevila me Skoda Kodiaq pa sam odlucio da ce vrv to biti sledeci moj auto. E sad je problem sto ja o skodi bas nista ne znam. Konkretno me zanima model 2020g. Definisao sam da bih da je to sportline, dizel, automatik...

Sad me zanima da li se Sportline u spoljasnjem izgledu razlikuje od npr Ambition verzije?

Sledeca stvar je da li je greska uzimati takav auto ako nije 4x4?

Vidim po pretragama na mobile.de da su moji zahtjevi nekoliko hiljada skuplji od Ambition verzije pa me zanima isplati li se dati toliko vise? Zivim na moru, snijeg vidim max jednom godisnje...

Kakva su vasa iskustva i preporuke za ove moje zahtjeve i nedoumice?

Unaprijed zahvalan na odgovorima

Van mreže Peja

Odg: Kodiaq (nedoumice)
« Odgovor #1 poslato: 02. Dec, 2023. 12:19 »
Vozim Kodiaq FWD DSG 150 ps TDI od 2019 (prethodno Octavia 2011)
  • 4x4 zavisi da li imas potrebe za takvim pogonom ali ako je preko 150 ps preporučio bih 4x4.
  • DSG obavezno
  • ACC obavezno ako vozis duze deonice autoputem (ACC nema mnogo smisla bez DSG)
  • Detekcija mrtvog ugla obavezno
  • Obavezno prednja bočna stakla da budu dvoslojna (zbog buke na autoputu). Ljudi se žale da je Kodiaq zbog svog oblika i strujanja vazduha bučan napred, pa sam zbog toga naručio bio akustrik stakla.
  • Paketi oprema iako sa istim nazivom variraju od zemlje do zemlje, pa pažljivo čitaj specifikaciju.
  • Da li ću ponovo Kodiaq.... verovatno ne, jer 80% kilometraže pređem sam u vozilu, prostranost mi tada ništa ne znači, ali ukupni gabariti smetaju.

Veoma prostran, čak i više nego potrebno na zadnjoj klupi. Mislim da posle BMW bilo koja Škoda veća od Fabije će ti biti prostranija.

• Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #2 poslato: 03. Dec, 2023. 00:00 »
    Potvrđujem sve ovo što je Peja napisao.
    Što se tiče razlika između tih paketa opreme, velika je. Sportline je mnogo bolji paket nego Ambition, prvenstveno vizuelno. Spolja je ceo u istoj boji, dok Ambition ima jezive crne branike i svaki mi izgleda kao vozilo komercijaliste Sportline felne su fabrički veće i lepše.
    Unutra su sedišta i tabla drugačiji, Sportline sedišta imaju više bokove i bolje drže.
    Šta koji primerak sadrži od opreme to je već od slučaja do slučaja, možeš ti u Ambition da nakrcaš opreme više nego što ima neki Sportline ali će i dalje vizuelno biti inferioran.
    • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže fobia24

« Odgovor #3 poslato: 03. Dec, 2023. 14:35 »
    Slazem se oko izgleda, ja kad pogledam kodija od mojih stvarno ko sluzbeno dostavno vozilo. Uzas i felne su mi gadne ko celicne.

« Odgovor #4 poslato: 03. Dec, 2023. 15:20 »
    Ja sam se bas zagledao u Sportline, ali posto bas slabo znam o njima cini mi se nekad da i u spoljasnjem izgledu ima razlika, da ima nekako ostrije linije...
    Mala mi je kocnica sto nam je u zgradi, u garazi parking mjesto 4.5x2.2 pa nisam suguran kako ce to funcionisati jer je gabaritan auto...zena insiatira na bmw X1, ja za sad cvrsto drzim stranu Kodiaqu...

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #5 poslato: 03. Dec, 2023. 15:46 »
    ...zena insiatira na bmw X1, ja za sad cvrsto drzim stranu Kodiaqu...
    Најдобронамерније ти предлажем да се НЕ сложиш са својим мишљењем!  =)) =)) =))
    Коди је Коди, али жена...
    • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #6 poslato: 03. Dec, 2023. 16:01 »
    Најдобронамерније ти предлажем да се НЕ сложиш са својим мишљењем!  =)) =)) =))
    Коди је Коди, али жена...
    Mozda da je ubijedim da u Kodi moze vise stvari da stane u shopingu

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #7 poslato: 03. Dec, 2023. 16:11 »
    Компромиси коштају!  :)
    Ипак је Коди због габарита озбиљнија машина, и више одговара породици, а и Шкодаши тешко да ће ти рећи да узмеш поново бембару, поготово за број "мању".
    • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže hirurg

« Odgovor #8 poslato: 03. Dec, 2023. 17:40 »
    Koja razlika x1 vs kodiaq :)
    Pa ladno ga u gepeku kodi poveze :)))

Na mreži maradona

« Odgovor #9 poslato: 03. Dec, 2023. 18:50 »
    Pre kupovine Superb-a sam zagledao dosta automobila na placu, iako sam znao šta ću kupiti. Kodiaq mi je ostavio mnogo bolji utisak od X1, ozbiljniji auto u svakom smislu. Možda da uzmete u obzir i Q5, kao kompromisno rešenje  bravo2
    • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

« Odgovor #10 poslato: 03. Dec, 2023. 19:19 »
    Meni je trenutno Kodiaq dosta ispred ostalih. Zaljubljenik sam u BMW, godinama ga vozim, ali mislim da sa X1 ne dobijam komfor koji trazim s obzirom na sve vecu djecu, posebno u pogledu zadnje klupe. Uz to kokpit je kod BMW dosta zaostaliji nego kod konkurencije koju gledam, a onaj virtuelni od Kodiaqa mi je prelijep. BMW X3 ne gledam jer je van cjenovnog ranga i iskreno mislim precijenjen. U opciji su je i Tiguan R line, ali i on i X1 najvise zbog gabarita jer ce svakako zena vise voziti, ja sam se preorjentisao na motor koji kod mas moze da se vozi 10 mjeseci bukvalno.

E sad ne znam da li da toliko insistiram da bude 190hp i 4x4 kad snijeg vidim mozda jednom godisnje, jer vidim da je razlika u cijeni osjetna, ili da to bude SPORTLINE sa 150hp i prednji pogon?

Van mreže hirurg

« Odgovor #11 poslato: 03. Dec, 2023. 19:44 »
    4x4 dize odrzavanje i potrosnju. Ako nije bitna stavka onda nije na odmet imati u autu.

Snaga motora zavisi za sta auto sluzi i kuda se vozi. Ako je puno grada... Fina je potrosnja.

Uz sva pomagala koja danasnja auta imaju, gospodja stvarno nece imati problema.

I ajde da je neki ljubitelj bmw rekao, da i to dozivim da je taj auto precenjen a i zastao malo za konkurencijom :) inace niko to ne da reci ko vozi bmw :)

« Odgovor #12 poslato: 03. Dec, 2023. 19:53 »
    4x4 dize odrzavanje i potrosnju. Ako nije bitna stavka onda nije na odmet imati u autu.

Snaga motora zavisi za sta auto sluzi i kuda se vozi. Ako je puno grada... Fina je potrosnja.

Uz sva pomagala koja danasnja auta imaju, gospodja stvarno nece imati problema.

I ajde da je neki ljubitelj bmw rekao, da i to dozivim da je taj auto precenjen a i zastao malo za konkurencijom :) inace niko to ne da reci ko vozi bmw :)
    Sto se tice tvog komentara za vrstu voznje, pa jedno 80% ce biti gradska voznja...

Druga stvar su kod nas stvarno po mom misljenju uska parking mjesta, s obzirom da je komsijin auto sa jedne strane, zid sa druge...

E sad ovo za BMW, ja se trudim da za sve u zivotu budem realan...BMW mi je i dalje ljubimac, ali realnost je da npr po pitanju kokpita bas zaostaje...moj je 2007g, a X1 2020 ima previse slican kokpit...a para se za X3 ili X5 novi nema...

Ova slika dolje je parking mjesto na koje je planirano parkiranje Kodiaqa....dok slikam naslonjem sam na zid sto jos suzava prostor za manevar

Na mreži maradona

« Odgovor #13 poslato: 03. Dec, 2023. 19:56 »
    Obavezno jači motor, velik je auto, značiće ti da je startniji i bezbedniji za preticanje. Meni je malo i krivo što nisam uzeo onaj sa 272/280ks, ali ajde.
    • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže hirurg

« Odgovor #14 poslato: 03. Dec, 2023. 20:04 »
    To je genocid za auto :))

Taj do tebe kad otvori vrata dobijes fleku na vratima :)

Motor 110kw ce raditi posao. A ide solidno dobro.