Autor Tema: Problem sa grejanjem  (Pročitano 3724 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PileZapočeo temu

Problem sa grejanjem
« poslato: 08. Dec, 2023. 15:43 »
Octavia 1.6 MPI 2003 godište. Imam problem sa grejanjem, auto uopšte ne greje na niskim obrtajima/kad se vozi normalno. Kao da sam uključio klimu, a ne grejanje. Termostat sam nedavno menjao, digne temperaturu na 90c veoma brzo, ali dok ne krenem da ga turiram kao manijak ili da ga gazim samo duva hladno, a i kad "greje" to je neko veoma mršavo grejanje. Sva creva su topla. Auto ima plinski uredjaj i imam digitalni klimatronic. Molim za pomoć, izludeo sam više od ovog auta.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6 MPI

Van mreže hirurg

Odg: Problem sa grejanjem
« Odgovor #1 poslato: 08. Dec, 2023. 19:20 »
Digitalni klimatronik je kvaka. Dakle motoric koji pomjera klapnu je zaglavio ili nazalost krepao. Moras da skines kasetu da bi im prisao. Nije teško da se zamjeni, ako budes uzimao polovne obrati paznju da li rade. Uzmi 2 komada. Pa jedan vrati kad zavrsis.

Dijagnostika bi bilanod koristi. Pa ako imas da spojis. Da znas tacno sta je. Pisace greska.

« Odgovor #2 poslato: 08. Dec, 2023. 20:13 »
Digitalni klimatronik je kvaka. Dakle motoric koji pomjera klapnu je zaglavio ili nazalost krepao. Moras da skines kasetu da bi im prisao. Nije teško da se zamjeni, ako budes uzimao polovne obrati paznju da li rade. Uzmi 2 komada. Pa jedan vrati kad zavrsis.

Dijagnostika bi bilanod koristi. Pa ako imas da spojis. Da znas tacno sta je. Pisace greska.

Hvala na odgovoru. Pregledaću sutra, pa javljam.

Van mreže nightrider

« Odgovor #3 poslato: 09. Dec, 2023. 06:44 »
Ako ti grejanje radi na visim obrtajima, a ne radi na leru i niskim obrtajima, verovatno ti je zapusen mali hladnjak. Posto na visim obrtajima vodena pumpa jace vrti i probija pritisak. Stanes na leru kada je vruc i pustis grejanje, posto duva hladno, pocnes da ga turiras ili samo dignes na 3000ob recimo, ako pocne da greje to je onda zapusen mali hladnjak.
U tom slucaju resi to sto pre jer moze da napravi i druge probleme osim grejanja.
« Poslednja izmena: 09. Dec, 2023. 06:53 nightrider »

« Odgovor #4 poslato: 09. Dec, 2023. 14:34 »
Ako ti grejanje radi na visim obrtajima, a ne radi na leru i niskim obrtajima, verovatno ti je zapusen mali hladnjak. Posto na visim obrtajima vodena pumpa jace vrti i probija pritisak. Stanes na leru kada je vruc i pustis grejanje, posto duva hladno, pocnes da ga turiras ili samo dignes na 3000ob recimo, ako pocne da greje to je onda zapusen mali hladnjak.
U tom slucaju resi to sto pre jer moze da napravi i druge probleme osim grejanja.

Da li tu mogu da pomognu ona sredstva za čišćenje hladnjaka? Ja sam isprva planirao sâm da zamenim taj hladnjak, međutim kad sam video koliko je to posla i šta treba da se radi, više nisam toliko optimističan.

Van mreže hirurg

« Odgovor #5 poslato: 09. Dec, 2023. 15:01 »
Ne
Ali je radi napamet, mozda samo klapna zaglavila ili motoric krepao.