Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 2007-2014
»
prvo paljenje
Dole
Autor
Tema: prvo paljenje (Pročitano 2569 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
dragan tb
Style
Like ukupno: 13
L&K ugled:
3
prvo paljenje
«
poslato:
16. Dec, 2023. 18:16 »
Pozdrav svima.Prvo paljenje problem.Vergla po 5.6 sekundi.Kada upali,normalno radi i ide.Nikakvo trzanje,ništa.Tom prilikom redovno izbacuje grešku senzora radilice.Zamijenjen i on i akumulator.Sve Žice ispitane,prekontrolisane.Očišćeni pinovi na ECU,mada bili su sasvim OK.Da li izbacuje tu grešku ako je neki drugi problem.Ne znam više gdje da vozim i kome.10 dijagnostika i majstora.Ništa.Ne dimi,ni plavi ni bijeli ni crni dim.Normalno i odlično ide.Ulje ne troši.Hvala
Vozi: Škoda Fabia 1,9 tdi
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
Like ukupno: 476
L&K ugled:
33
Odg: prvo paljenje
«
Odgovor #1 poslato:
16. Dec, 2023. 18:24 »
Mozda je oslabila tandem pumpa, ako je vlazno oko nje moze da bude da je to problem.
Vozi: Octavia vRS mk1
Majdanac
Active
Like ukupno: 8
L&K ugled:
1
«
Odgovor #2 poslato:
17. Dec, 2023. 18:31 »
Могуће што рече Буца тандем пумпа тј. пумпа горива. Не знам колико бари треба дизелка да гура, чуо сам 5 бари, можда ставиш манометар на цреву нафте пре мотра да видиш колико гура.
Распитај се тачно колико бари треба да буде и ако је мање могуће је да је до ње.
Мада ја сам имао сличан проблем ових дана, баш ми је исто палио ауто као и теби, и било је до сензора радилице, тј није био лепо прикључен џек.
Vozi: Octavia A4 1.6 8v 74kw 1998
dragan tb
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #3 poslato:
17. Dec, 2023. 19:48 »
Da je Bogdo ovo poslednje što kažeš.Ali mijenjana su dva komada.Čak i komplet džek.Ma kakvi.Pumpa kontrolisana.Znam o čemu govoriš,imao sam nekada taj problem na četvorci.Ali u neka doba četvorka nikako nije palila.Meni izbacuje grešku senzora kada se to verglanje desi.Obrišem.Sve ok do ujutru.Preko dana pali.Ne izbacuje grešku.Čim duže zavergla,izbaci grešku.Jedan Čeh je napisao da je remontovao anlaser.Imao čovjek sličan problem.Pa i moj nekako mrtvo vrti tada.Sporo okreće,ne daje diznama dovoljan br.obrtaja tj. signal da krenu.Ima logike.Evo remontovaću ga.Nemam šta izgubiti.Akumulator nov stavio,Topla.Puni OK.Ne vuče ništa struju.Mjerio ga jutros.Puni 13,8 alternator.
(1 Like)
pajapop
Laurin&Klement
Like ukupno: 90
L&K ugled:
15
«
Odgovor #4 poslato:
17. Dec, 2023. 21:29 »
Jos nakon tvog prvog posta,hteo sam upravo to da ti predlozim ili predocim, al pomislim, ajd da mnogo ne pametujem...Za startovanje motora potrebna je odgovarajuca snaga, odnosno brzina kojom klip putuje i sabija smesu za paljenje. Narocito za dizelase je to vazno. Za dizelase ta brzina iznosi od 100 do 200 obrtaja/min. u zavisnosti od tezine motora....Za benzince je to otprilike...60-80 obrtaja/min....
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
(1 Like)
dragan tb
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #5 poslato:
17. Dec, 2023. 22:01 »
Probamo posle Sv.Nikole pa javim.Hvala i pozdrav
hirurg
Laurin&Klement
Like ukupno: 269
L&K ugled:
-18
«
Odgovor #6 poslato:
18. Dec, 2023. 07:11 »
Koliko imas punjenje kad upalis potrosace? Upali svetlo, grijac stakla, ventilaciju. Pa izmeri
Ne bi smio da ima neku veliku oscilaciju.
dragan tb
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #7 poslato:
18. Dec, 2023. 08:15 »
Blaga varijacija od 13 do 13,8.
hirurg
Laurin&Klement
Like ukupno: 269
L&K ugled:
-18
«
Odgovor #8 poslato:
18. Dec, 2023. 09:11 »
Ne bi smio toliko. Cetkice, regler, kolektir... Mozda da ga prepakujes celog. Punjenje bi trebalo da je 14 do 14.4...
dragan tb
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #9 poslato:
18. Dec, 2023. 10:17 »
Oću sve.Pa ćemo vidjeti.Mada jutros sam stavio sa Golfa akumulator.Golfa pali idealno. Ista stvar.Prepakovaću sve pa onda dalje
dragan tb
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #10 poslato:
21. Dec, 2023. 18:15 »
ECU.Hladni lem.Pali.Hvala svima.Možda će nekome biti od koristi