Autor Tema: Čudna bela smesa na crevima?  (Pročitano 5846 puta)

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Čudna bela smesa na crevima?
« Odgovor #30 poslato: 13. Jan, 2024. 14:17 »
CENA: 60.571 din. sa PDV-om
Ad blue Cevovod - 27.631 din. Ruke: 32.940.
И ја мало рану да ти досолим...
Ако будеш желео и даље одржавати у овлашћеним сервисима увек направи истраживање, телефоном или маилом, јер увек неки од њих има неке "акције" па се разне цене коригују ка доле, и делова и радова.
Зашто сам ти навео да је цена сата у овлашћеном 4-4.500? Пре месечак дана сам налио превише уља у Ф4 и отишао у овлашћени да извуку вишак. На рачуну сам видео да је цена сата рада кренула од 5.200 (без ПДВа, што ће рећи 6.240 са ПДВом), и после тога видим да су урачунали те неки рабат те неки попуст те не знам шта, те је на крају сат рада дошао на 4.300 (са ПДВом), и то без икакве моје интервенције или замолбе (још ми се извињавали што морају и то да наплате  :)  bravo2), а био сам у аутокући где нити сам купио ауто нити одржавам код њих, купио до сада само 1л уља и 2л антифриза, зато што су ми најближи послу).
Исто, Ф4 смо узели у ЗР, и када сам их питао да ли морам код њих радити редовне сервисе у гаранцији (знам да не морам, али из пристојности упитах), да не потежем из Бгд ради сат времена сервиса, рекоше да не морам али ако радим код њих они ће изаћи у сусрет и дати неке попусте на материјал и радове, у стилу да покријем трошак бензина Бгд-ЗР.

Што ће рећи, увек има простора за преговоре, само ако те није блам да "преговараш".
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

« Odgovor #31 poslato: 14. Jan, 2024. 12:55 »
@sasanova Hvala za sve povratne informacije. Ovde se još niko osim tebe nije susreo sa tim (želim da tako i ostane). Tako da sad imamo sve što treba iz prve ruke ako bude problema u budućnosti  bravo2
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Zdushan

« Odgovor #32 poslato: 14. Jan, 2024. 13:29 »
Ne sećam se dal je ovde već postavljeno, ali neće škoditi.
Ima li smisla koristiti ovo?

https://wynns.rs/crystal-clean-and-protect

Van mreže sasanovaZapočeo temu

« Odgovor #33 poslato: 14. Jan, 2024. 14:52 »
Ja bih sipao sada to za 800 din. ako je to za 10k km....  :bravo:
Ne bih razmisljao dal valja ili ne. Iskreno.  :)
  • Vozi: Škoda Superb 2.0 150ks 2018g

Na mreži wkobre

« Odgovor #34 poslato: 14. Jan, 2024. 15:59 »
Ja sam kupio, ovih dana ću da sipam. Nikako da dokupim Adblue, a žuti trougao samo što ne iskoči na tabli zbog nedostatka istog. Jedino gde sam uspeo da nađem poveći broj review-ova je na Amazon-u. Ima visoku ocenu, ali uglavnom ljudi kažu sipaju preventive radi. Niko ne primećuje nešto konkretno, osim da zapeni dok se sipa, tako da veruju u dejstvo. Ima par dijabola što daju ocenu 1 jer kažu ne smanjuje im potrošnju  =))
Uglavnom ti što daju niske ocene očekuju tako neka čuda  :)

Na mreži Zdushan

« Odgovor #35 poslato: 14. Jan, 2024. 16:23 »
Ma nije problem 800din ni ako je sveta vodica
Samo da se ne ispostavi na kraju da škodi...

Na mreži BrankoJanj90

« Odgovor #36 poslato: 04. Maj, 2025. 19:43 »
Da se nadovezem i ja. Danas sam video ovo na autu sasvim slucajno jer sam dolivao tecnost za staklo. Nemam nikakvu gresku auto radi sasvim normalno. Adblue mi range jos 6500km… dal je jos ko imao posle nekih problema slicnih i sta su mi resenja? Da napomenem da sam na odmoru trenutno 400km od bg
  • Vozi: Superb 3 190ks 4x4 DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #37 poslato: 04. Maj, 2025. 20:03 »
Па погледај искуства из овог поста:

https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=15270.msg145713#msg145713
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #38 poslato: 04. Maj, 2025. 22:56 »
Da se nadovezem i ja. Danas sam video ovo na autu sasvim slucajno jer sam dolivao tecnost za staklo. Nemam nikakvu gresku auto radi sasvim normalno. Adblue mi range jos 6500km… dal je jos ko imao posle nekih problema slicnih i sta su mi resenja? Da napomenem da sam na odmoru trenutno 400km od bg

Negde curi na crevu, tako je i meni bilo.
Hoće creva da dotraju posle nekog vremena, to je generalno boljka na Škoda Superb. Moj je bio star 6 godina auto tada kad se to desilo.

Svakako bi da sam na tvom mestu, kupio Ad Blue, da imaš da dolijes kad ti se upali lampica. Moze bukvalno svaki momenat da te ne plasim sada, ali meni je tako bilo, sve ok, i odjednom, Mozes da predjes Jos 1.000 km fazon...

A posle kod majstora da ti zameni creva kad se vratiš. 🤘

Na mreži BrankoJanj90

« Odgovor #39 poslato: 05. Maj, 2025. 09:04 »
A sta mislis da ovo sto pise da mogu preci jos 6.500km nije tacno??jel mozda znas kako se zove ovo crevo?

Na mreži wkobre

« Odgovor #41 poslato: 05. Maj, 2025. 12:33 »
A sta mislis da ovo sto pise da mogu preci jos 6.500km nije tacno??jel mozda znas kako se zove ovo crevo?

|Tacno je sada, ali ako curi, a curi, ne bi bila ta bela smesa tu, moze da padne u nekom trenutku nivo ad bluea...
Kupi na pumpi da imas u steku. Ima na svakoj pumpi.
Ako ti skroz nestane, neces moci da vozis, to znas nadam se...

A creva, jebem li ga, creva za ad blue.
Nisam strucnjak, samo sam imao isti problem bukvalno.

Pozzz

Na mreži BrankoJanj90

« Odgovor #42 poslato: 05. Maj, 2025. 14:28 »
Ma jasno mi je to kupicu ga svakako to mi je najmanji problem? Ja inace kupujem na nisovim pumpama citam da i to ima dobari los kvalitet gde vi kupujete? Dal uzimati neki aditiv protiv kristalizacije?
Pitanje je koliko to curka i od kad mi je to. Sad sam ocistio sve to sa creva da vidim koliko to curka…

Na mreži wkobre

« Odgovor #43 poslato: 05. Maj, 2025. 15:39 »
Druže, prelistaj malo temu. Pitaš ono što imaš ovde odgovoreno. Za adblue takođe ima informacija, ali u drugoj temi tog naslova.

Na mreži BrankoJanj90

« Odgovor #44 poslato: juče u 21:35 »
Da obnovim temu i da obradujem buduce vlasnike problema a bice ih sigurno! Ovaj problem moze da se resi za svega 1.000 dinara!!! Naravno ako je problem samo racva gde pusta tecnost ili eventualno crevo.
 Poslacu slike i tacne mere.
Potrebno je da odete kod hidraulicara nekog ko pravi creva racve itd. Zamena je maltene plugin… pre stavljanja nove racve potrebno je ovistiti adblue koji se kristalisao vrucom vodom sto vise da se opere.