Autor Tema: Pištanje u kabini, fabia 1.2  (Pročitano 1570 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DejanZapočeo temu

Pištanje u kabini, fabia 1.2
« poslato: 16. Jan, 2014. 18:54 »
Cao, pre par dana u kabini auta je poceo da pisti,  nakon sto odklucam vozaceva vrata. Ulazeci na suvozaceva to sam izbegavao, ali  kada dam kontakt, kao da se cuje neko brujanje koje se prekida pocetkom pistanja. pistanje je isprekidano u 4-5 tonova, u trajanju 7-10sekundi. Nakon toga se isto  pistanje javlja kad ugasim motor, a kljuc biva idalje u kontak bravi. Malo sam zbunjen ali i uplasen, jer pre 2 dana se (zagrejan)motor sam ugasio nakon paljenja, kao da mu je uskraceno bilo gorivo. Posle toga nisam mogao da ga upalim, kao da sam ostao bez benzina. Ali na gurku je upalio, a sada pali is prve na kljuc. Pistanje se i dalje oglasava iznad radio aparata, a tu mi je i signalna lampica za alarm, a imam jednu i na vozacevim vratima. Izaslo mi je obavestenje za redovan servis. Sumnjam na alarm.
« Poslednja izmena: 16. Jan, 2014. 19:22 pedja »

Van mreže pedja1693

Odg: Pištanje u kabini, fabia 1.2
« Odgovor #1 poslato: 16. Jan, 2014. 19:01 »
Sto se tice obavestenja za servis,to znaci da mora da se uradi redovan servis. A ostatak problema je vrlo verovatno prouzrokovan alarmom.

Van mreže Neba

« Odgovor #2 poslato: 16. Jan, 2014. 19:51 »
pistanje je isprekidano u 4-5 tonova, u trajanju 7-10sekundi.
Jel mozes mozda da malko detaljnije objasnis to pistanje ?

Jel slicno onom kad ostavis ukljucenu poziciju i otvoris vozaceva vrata ?
Kao kad se ukljuci lapica za gorivo ? Kao kad se temp spusti ispod 4-5 stepeni ?

• Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže bk

« Odgovor #3 poslato: 16. Jan, 2014. 19:56 »
ne znam,probaj da iskljucis alarm iz sistema,pa vidi da li se cuje.glup predlog al probaj
  • Vozi: fabia sdi 2002

Van mreže DejanZapočeo temu

« Odgovor #4 poslato: 16. Jan, 2014. 20:53 »
 naslicnije je kao kad se upali lampica za gorivo, upozorenja za ostavljena svetla ili migavac i upozorenje za klizav put 4-5 stepeni c., su dosta tise tise

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #5 poslato: 17. Jan, 2014. 02:16 »
mozda ti alarm nije podeshen kako treba ili nije povezan dobro pa zbog toga pishti!!moracesh da se dobro raspitash ko je strucnjak oko toga pa da ga posetish!! ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000