Autor Tema: Dpf pomoc  (Pročitano 1876 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže oswajac

Odg: Dpf pomoc
« Odgovor #15 poslato: 18. Jul, 2025. 10:04 »

Pitanje za iskusne dizelase
vec drugi put mi se pali upozorenje za DPF, prvi put nekoliko dana pre puta na Zlatibor tamo maja pa sam ga tamo i izduvao, jutros mi se upalio, prmetio sam da malo kao teze prima gas pre obavestenja/greske, malo sam ga izduvao, koliko sam mogao ka poslu i obavestenje se ugasi, vozio mozda 3km 100-120 u 4.
Jel kada je kriticno to obavestenje/greska stalno stoji?
Znam da je ocpija izlazenje na autoput i voznja u 4. na 2500/3000 obrtaja.
Citao sam da se pali obavestenje/greska kada neuspesno odradi nekoliko regeneracija, ja do sada nisam provalio kada radi regeneraciju a vozim ga godinu ipo svakodnevno, jer nisam ni primetio crni dim na auspuhu niti sam osetio miris nafte a ni video povecan broj obrtaja, nije meni problem da napravim i dodatni krug kada radi rgeneraciju ali ne znam da je provalim kada radi.
Predhodni vlasnik je svakodnevno isao relacija Knazevac Zajecar pa je lepo i izduvavao auto, ja ga vozim po gradu, nekuh pola sata do 45 minuta ujutru bez gasenja i isto i popodne. Nisam neki ostar vozac pogotovo po gradu, razvucem ga po bulevarima kada mogu :)

Na mreži wkobre

« Odgovor #16 poslato: 18. Jul, 2025. 11:07 »
Probaj za početak aditiv za DPF. Ako to ne pomogne, onda mora skidanje i profesionalno čišćenje.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže oswajac

« Odgovor #17 poslato: 18. Jul, 2025. 11:19 »
Moze neka preporuka za taj aditiv?

Na mreži AcoSk

« Odgovor #18 poslato: 18. Jul, 2025. 11:22 »
Tesko tu aditiv da pomogne. Aditiv se dodaje iz predostroznosti, a kad pocne da se pali lampica dpf-a, kasno je tj. problem vec postoji.
Tu je verovatno zacepljen dpf (cim i na gasu osećaš gubitak), morao bi neko da ocita parametre dijagnostikom za pocetak.

Van mreže oswajac

« Odgovor #19 poslato: 18. Jul, 2025. 11:27 »
Prosle nedelje sam ga vozio na dijagonostiku ali zbog airbegova (bili ugaseni zbog menjanja vrata)
Nista mi masjtor nije pomenuo da se javile greske za DPF

Na mreži AcoSk

« Odgovor #20 poslato: 18. Jul, 2025. 11:32 »
Pa bavio se Airbag-om, ulazio u modul Airbag-a, nije ocitavao motorni racunar, a posebno dpf parametre. Nista cudno.
Treba si mu naglasiti i reci sta ti se desava.

Van mreže oswajac

« Odgovor #21 poslato: 18. Jul, 2025. 11:39 »
DPF sam skroz zaboravio, mislio sam ok, ne javlja se dva meseca reseno

Na mreži vlado985

« Odgovor #22 poslato: 21. Jul, 2025. 14:48 »
Jel ti bas izbacivao lampicu dpf ili check engine + grijac koji treperi ? ako je ovo drugo onda je i zaprljan egr ?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

Van mreže oswajac

« Odgovor #23 poslato: 22. Jul, 2025. 16:39 »
Samo DPF, ispise Particula i dalje ne znam jer nisam stigao da procitam sve a ni da sllikam, ugasio je nakon ostrije voznje od 3-4km