Autor Tema: 1.6 tdi odjednom trese na leru, trese pri ubrzavanju, ne ide dobro  (Pročitano 4356 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Remark78Započeo temu

Odg: 1.6 tdi odjednom trese na leru, trese pri ubrzavanju, ne ide dobro
« Odgovor #30 poslato: 29. Feb, 2024. 14:46 »
Preuzeli su auto, trenutno je kod njihovog majstora.

Vraćanje vozila i povrat novca ne verujem da može da se izvede, samo se nadam da će popravka proći bez problema, natezanja i ostalih sranja..

Šta uopšte može da bude, dihtung je metalni teško da može da probije, ostaje kompresiona karika ili ventil, klackalica i sl.
  • Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Van mreže hirurg

« Odgovor #31 poslato: 29. Feb, 2024. 15:08 »
Opet nek napise garanciju od dana kad preuzmes auto.

Na mreži Mareska

« Odgovor #32 poslato: 29. Feb, 2024. 15:10 »
Sta je tu je,taj motor retko da ima problema sa cilindrom barem nisam cuo,a znam ih bar 5 sa preko 400.000/500.000km.
Bitno je da su ozbiljan plac cim su odmah uzeli auto da rešavaju
  • Vozi: Superb

« Odgovor #33 poslato: 01. Mar, 2024. 19:05 »
E ovako, skrljano je par klackalica ventila, zbog toga nije bilo kompresije na trećem cilindru..

Komplet glava ide kod Cubija na obradu i sklapanje..

Trebalo bi da sve bude o trošku prodavca.

E sad, zašto se to desilo ko zna.. Kaže majstor možda je auto duže stajao, garež oko ventila, nešto zapeklo, nemam pojma, kao dešava se jbg.. Kako god, nadam se da neće skarabužiti jer i dalje imam garanciju od skoro godinu dana, valjda nisu ludi da rizikuju.. A i ako ide kod Cubija, neće ni on skarabudžiti, tamo se valjda radi po PS-u..
« Poslednja izmena: 01. Mar, 2024. 19:11 Remark78 »

Na mreži Panta72

« Odgovor #34 poslato: 01. Mar, 2024. 20:10 »
Deluje da će sve biti ok. Jeste bedak, kupiš ''nov'' polovan auto, raduješ mu se i desi se ovo. Rešiće se. Ja sam krajem oktobra prošle godine uzeo superba i isto sam imao igranku sa check engine lampicom. mesec i po dana od jednog do drugog majstora, izmenjao brdo delova i na kraju izvadio dpf i sada uživam u vožnji.
  • Vozi: Superb 3 combi

Na mreži Skorpion

E ovako, skrljano je par klackalica ventila, zbog toga nije bilo kompresije na trećem cilindru..

Komplet glava ide kod Cubija na obradu i sklapanje..

Trebalo bi da sve bude o trošku prodavca.

E sad, zašto se to desilo ko zna.. Kaže majstor možda je auto duže stajao, garež oko ventila, nešto zapeklo, nemam pojma, kao dešava se jbg.. Kako god, nadam se da neće skarabužiti jer i dalje imam garanciju od skoro godinu dana, valjda nisu ludi da rizikuju.. A i ako ide kod Cubija, neće ni on skarabudžiti, tamo se valjda radi po PS-u..
Da li bi mozda pomogao neki aditiv za ciscenje dizne/sistema goriva da se nije ovo desilo...
Uzeo i ja Octaviu 2019 sa isti taj motor koja je stajala neki mesec dana. Prvi par dana mi se desavalo da digne obrtaje na 1.000rpm i kad ugasim auto da radi perka/ventilator. Rekli mi da zbog stajanja vajda motor radi pasivnu regeneraciju DPF-a i da bi bilo dobro da se auto izduva na otvoreni put malo... 
Da li se kod tebe javjali ovakve simptome?
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

« Odgovor #36 poslato: 02. Mar, 2024. 05:46 »
Da, desilo mi se 3 puta u 500 km, to kada digne obrtaje na 1.000 i čuje se ventilator motora je automatsko čišćenje DPF filtera, kada to primetiš bilo bi dobro da voziš auto dok ne završi taj proces.

"Izduvavanje" na otvorenom putu će ga očistiti, ali opet će se brzo pokrenuti taj proces čišćenja DPF-a ukoliko se auto vozi u gradskim uslovima.

Ali to je normalno i ne treba da te brine niti treba mnogo da obraćaš pažnju na to.

« Odgovor #37 poslato: 02. Mar, 2024. 07:43 »
Ima li majstora na ovom forumu?

Vidim da ovaj 1.6 tdi ima bregaste u kućištu, ne mogu se vaditi niti menjati, osim da se promeni sve komplet sa kućištem.

Mene brine što je motor polomio par klackalica i možda su bregovi sada pomereni, ili su već bili pomereni pa se zato to i desilo? (Bregovi su inače navučeni na osovinu, nije izlivena iz komada).

Da li npr. Cubi može da vrati te bregove u normalan položaj ili mora sve da se menja?

Van mreže hirurg

« Odgovor #38 poslato: 02. Mar, 2024. 07:49 »
Hm. Ne bi trebalo da bregove mozes okrenuti oko osovine. Piksirani su. To je napravljeno radi jeftinije zamjene. I lakse obrade same bregaste.

« Odgovor #39 poslato: 02. Mar, 2024. 07:51 »
Mogu se zakrenuti na žalost, reče mi to i majstor, a i čitao sam / gledao o tome. Pogledajte video od 13. minuta:

https://youtu.be/LYLmNpSx4Rw?si=13KqjGy2c8zqIJGT

Van mreže hirurg

« Odgovor #40 poslato: 02. Mar, 2024. 08:32 »
To je prva verzija motora... Negdje sam citao da na novijim je doradjen..

« Odgovor #41 poslato: 02. Mar, 2024. 08:41 »
Kakva prva verzija, ovo je 2018.?

Ti motori se proizvode još negde od 2012. otprilike?

Van mreže hirurg

« Odgovor #42 poslato: 02. Mar, 2024. 08:50 »
Pa imas 2 verzije 1.6 motora. Prva verzija je imala nekih sranja pa su na drugoj te bolesti rjesili. E sad neki kazu da je granica 2016 a neki da je 2018. Treba istraziti sta je tacna info.

Na mreži Skorpion

Ima dve generacije 1.6 TDI. Pogledaj ovaj klip za EA288, na isti kanal obradjena je i starija generacija EA188.

https://youtu.be/g3arRAfXdNw
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

« Odgovor #44 poslato: 03. Mar, 2024. 06:43 »
Pročitah milion tema, puno sam razmišljao o tome šta se desilo.. Došao sam do sledećeg zaključka:

Kako je veliki servis urađen neposredno pre kupovine, gotovo sam siguran da motor nije bio dobro uzupčen. Nije se primetilo u normalnom radu, na leru, jedino ono što sam pitao na drugoj temi, čudno se ponašao na malim obrtajima, nije se moglo voziti 50 km/č četvrtom brzinom. Nisam ranije vozio auto sa 1.6 tdi motorom pa nisam ni znao šta je normalno za njega, a šta nije..

Zbog pogrešnog uzupčenja je naravno došlo i do loma klackalica ventila, nisu u fazi motor i glava motora i verovatno je ventil malo pogurao klackalicu ili sl. Sad mi ostaje samo da se nadam da će glava biti servisirana kako treba i da će naravno uzupčenje glave biti ispravno. U interesu im je da urade to valjano jer garancija na motor i dalje traje, skoro godinu dana ili 10.000 km.