Autor Tema: Oprema za fabiju mk1 pre i posle fl ?  (Pročitano 3467 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 Busy

Odg: Oprema za fabiju mk1 pre i posle fl ?
« Odgovor #15 poslato: 18. Jan, 2014. 17:06 »
Moja Fabia je Elegance,ona nema pola krštene elegance opreme.Kao da je za Tadžikistansko tržište sklapana. :-/

2 Busy from Sony Miro

Van mreže pedja1693

« Odgovor #16 poslato: 18. Jan, 2014. 21:43 »
Pa mi i jesmo trecerazredno trziste,tacnije onoliko koliko mi godisnje prodamo Skoda vozila toliko fabrika u Boleslavi napravi za jedan dan,i to da ne radi bas punim kapacitetom. Inace u to vreme s pocetka prodaje Fabije je pored nas,Moma servisa,bilo jos 15(!!!!) dilera samo u Beogradu.

Van mreže vlada320

« Odgovor #17 poslato: 18. Jan, 2014. 23:43 »
Uglavnom, od 2000. godine do danas, Fabia se estetski menja, a standardna oprema ostaje ista. Jedina revoluciona novina je - ESC je od skora postao standard i neke stavke iz skupljih nivoa opreme su postale standard i u nižim nivoima opreme, tako da je ELEGANCE verzija najmanje unapređena novotarijama (samo digitalna klima), a da nije alu-felni i nekoliko dekorativnih i kozmetičkih elemenata, ne znam šta bi opravdavalo toliku razliku u ceni. Zato je retko ko još kupuje u SRB (mislim na Elegance).
Priznajem - motori su značajno unapređeni za 14 godina, ali Škoda nastavlja staru tradiciju - Srbima nisu dostupni najsavremeniji motori poput 1.2 TDI
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže djordje48Započeo temu

« Odgovor #18 poslato: 19. Jan, 2014. 19:20 »

bravo, sad se secam stare sluzbene fabije koja je bila 2003-e godiste 1.2 HTP 47 kw sa AZQ motorom i elegance paketom opreme. hrom paket je bio pun pogodak, klim aje bila manuelna, fabricki radio symfony sa 8 zvucnika...ali ono sto meni nikako ne ide u glavu je ABS:  mogu da razumem da fabija mk1 tek u srednjem nivou opreme ima ABS, ali nikako ne mogu da shvatim da se isto pravilo preneseno i na fabiju mk2. Ako tako bude i na fabiji mk3...

« Odgovor #19 poslato: 19. Jan, 2014. 19:25 »
Uglavnom, od 2000. godine do danas, Fabia se estetski menja, a standardna oprema ostaje ista. Jedina revoluciona novina je - ESC je od skora postao standard i neke stavke iz skupljih nivoa opreme su postale standard i u nižim nivoima opreme, tako da je ELEGANCE verzija najmanje unapređena novotarijama (samo digitalna klima), a da nije alu-felni i nekoliko dekorativnih i kozmetičkih elemenata, ne znam šta bi opravdavalo toliku razliku u ceni. Zato je retko ko još kupuje u SRB (mislim na Elegance).
Priznajem - motori su značajno unapređeni za 14 godina, ali Škoda nastavlja staru tradiciju - Srbima nisu dostupni najsavremeniji motori poput 1.2 TDI

tako je od 1.2 TDI ni traga ni glasa, stvarno ne znam zasto. ono u cemu se ne slazem je to da je dosta toga postalo standardna oprema, npr, pogledajte sada sta nudi fabia active:  ABS, 1 jastuk, centralnu bravu...i to je to...mislim da gore od toga ne moze....cak mislim da se ni volan ne podesava po dubini, vec samo po visini. e, sto se tice novog rapida, ocravije, jetija i superba, tu imam dosta toga u najnizem nivou opreme...daj Boze da se opamete nasi dileri za fabiju mk3, da dobijemo ESP serrijski, dva jastuka i deljivu zadnju klupu

Van mreže Neba

« Odgovor #20 poslato: 19. Jan, 2014. 19:46 »
Bas bih voleo kada bi smo iskopali prospekat kao sto je djordjebg okacio za modele mkI posle FL...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže vlada320

« Odgovor #21 poslato: 19. Jan, 2014. 20:10 »
ESP (ESC) je od pre 6 meseci standardna oprema Fabije Classic, a podešavanje volana u 2 ose - oduvek. Koliko znam i ABS se već godinama davao i u osnovnoj opremi, kao i tonirana stakla.
Mene najviše kod osnovne opreme iritiraju uske i uvučene felne širine 5 Jota i to je najveci razlog što Fabije mk2 Classic i Ambiente izgledaju kao 2 različita automobila!
Neopravdan postupak Škode je izbacivanje hlađene kasete za odlaganje kod novijih modela u srednjem paketu opreme (ja to imam na mk1 Comfort), a to je toliko jeftina, a korisna sitnica - samo jedno kratko crevo od klime do kasete. Ali, takva im je politika, to je elegance detalj.

« Odgovor #22 poslato: 19. Jan, 2014. 20:17 »
jeste bzv, nisu to trebali da izbace. cekaj, jesi siguran da je ESP serijski? :-\  pise da je samo za DSG menjac ESP seriski. evo veruj mi, tek od 2010, je ABS serisjki za SVE skode u Srbiji. do tada, ni fabija mk2 classic nije imala ABS. ja imam jednu takvu, mk2, 2007 bez abs-a C:-).potpissujem i za felne. guma sirine 165 mm i 185 mm-to su dva razlicicta sveta!

http://www.skoda.co.rs/fabia/fabia-cenovnik/
« Poslednja izmena: 19. Jan, 2014. 20:48 pedja »

Van mreže vlada320

« Odgovor #23 poslato: 19. Jan, 2014. 20:33 »
Na sajtu Autočačka piše ESC za Classic bez ikakvih uslova u zagradi, Verovatno Alpros nije ažurirao cenovnik.
Izbačene su i bočne lajsne na vratima u svim nivoima opreme, a na karavanu su krovne šine postale standard od Ambiente opreme.
Ubedljivo najružniji detalj na mk2 Fabiji Classic Face Lift su radkapne, sve sa buvljaka su lepše, ali ukusi su različiti!

« Odgovor #24 poslato: 19. Jan, 2014. 21:40 »
ba si me zaintrigirao za ESP, a kao za inat n eradi trenutno sajt autocacka 8)

« Odgovor #25 poslato: 19. Jan, 2014. 21:44 »
tacno, na sajtu cirinca pise ESC. znaci, konacno je i to stiglo u sve modele. AMIN!

http://www.skodacirinac.com/cenovnici/cenovnici-pojedinacni/fabia.pdf

O0

« Odgovor #26 poslato: 20. Jan, 2014. 19:11 »
http://www.autocacak.co.rs/models/Fabia/Documents/Fabia.pdf

proradio sajt autocacka, definitivno je ubacen ESP a kako mogu da protumacim i sva 4 diska su deo standardne opreme u svim modeilima...nadam se da je tako...uostalom, moze li esp da radi sa dobosima pozadi?

Van mreže fobia24

« Odgovor #27 poslato: 20. Jan, 2014. 21:45 »
Meni je logično da ne može da radi na dobošima, ali je moj drugar naleteo na specifikaciju sa auto placa za ford fokusa 2, sa ESP-om i dobošima. Mada, ja ipak mislim da je u pitanju greška prodavca.