Autor Tema: Предње магленке и вожња у рикверц (Prednje maglenke i vožnja u rikverc)  (Pročitano 491 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži zzeelljjkkooZapočeo temu

Није можда нешто посебно битно али ме копка.
Елем, у доколици, базајући по разним форумима везано за Шкоду, кроз гомилу текстова прочитах да се на Шкодама (а вероватно и свим сродним произвођачима из VAG групације) приликом вожње у рикверц пале и предње магленке!?
Мислио сам да сам погрешно разумео али ипак обратих пажњу и видех на Ф4 да се приликом убацивања у рикверц заиста пале и предње магленке! (Пробао сам то увече, кад су кратка упаљена, не знам да ли је и по дану тако)
Када сам питао неке другаре са форума да ли и код њих то тако функционише, почеше ме зезати и рекоше "ма нема шансе, чему то служи, сигурно би видели!", да би ми један након пар дана рекао "јбте, и код мене се ипак пале предње магленке са рикверцом" (Суперб III). Мислим да то тако функционише на колима 2019+ годишта.

И да поставим питање - Зна ли неко чему то заиста служи?

Јер за нас који немамо задње камере, и који се углавном морамо окренути преко рамена за вожњу уназад, евентуално користити бочне ретровизоре, заиста не знам који је смисао ове функције. А не знам чему служи и онима који имају и користе задњу камеру.  :o

И да ли је неко можда то већ пробао "раскачити" кодирањем?
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

Мислим да то тако функционише на колима 2019+ годишта.

И да ли је неко можда то већ пробао "раскачити" кодирањем?

Imaju i stariji od '19. Sigurno može da se kodira, samo da se iskopa kako to Nemci zovu, jer je haos ko pola opcija  =))
A svrha... hteli su da pišti kao kamion kada ide u rikverc, pa su ipak smislili još jedno simply clever rešenje. (izmislio sam naravno  :)) )
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži zzeelljjkkooZapočeo temu

Не знам како је у осталим државама, али у Србији је по Закону о безбедности саобраћаја, члан 61, обавезно укључивање сва 4 мигавца приликом вожње уназад. Не знам колико нас ово зна, и од тих који знају колико нас то и поштује!

Тако да би ту функцију (сва 4) заиста било корисно везати за рикверц. Ово са магленкама не знам коме и чему служи.

Ако је неко кодирањем решио паљење сва 4 са убацивањем у рикверц, нека се слободно јави и подели знање.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023