Autor Tema: KRATKA SVETLA fabia htp 1.2  (Pročitano 489 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bgdvinkoZapočeo temu

KRATKA SVETLA fabia htp 1.2
« poslato: 22. Maj, 2024. 16:46 »
Nestade mi ikonica za kratka svetla, proverim, ono nesvetle ni farovi. Pozicija ima, duga svetla imaju. Sva ostala signalizacija radi. Proverim osigurace, svi ok. Izvadim sijalicu jednog fara, ne dolazi napon na kratka, dok na duga ima napona kad prebacim na njih. Sijalice obadve uredu, proverio multimetrom.
Sumnjam sad na relej, ako je poseban za kratka svetla.
Gde su mu locirani releji, ako je neko bevio se ovom problematikom na ovoj fabiji htp 1.2 (2007 godiste)
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012

Na mreži Ljuba

Odg: KRATKA SVETLA fabia htp 1.2
« Odgovor #1 poslato: 22. Maj, 2024. 21:28 »
Releji se nalaze ispod instrument table iza obd dzeka i nije im lako prici. Nisam ih skidao ali radeci neke druge poslove spazio sam da su tu locirani.
Druga stvar, jesi li proverio prekidac za kratka svetla?  Treca stvar, nisam 100% siguran ali mislim da je moguce da imas problem sa ablenderom. Koliko se secam, na kruzni prekidac, levo kod kolena, pale se kratka svetla, tj. "pusta struja" ali pozicija ablendera određuje koja svetla ce "goreti" i vrlo lako moze biti da isti pravi problem sa kratkim/oborenim svetlima.
Izvini sto iznosim nepotpune informacije, ostale su mi negde u malom mozgu dok sam resavao neke druge situacije.
  • Vozi: Fabia 2