Autor Tema: Koji dsg?  (Pročitano 481 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži LjubaZapočeo temu

Koji dsg?
« poslato: 04. Jul, 2024. 09:22 »
Drugari, potrebna mi je informacija koji dsg menjaci su se dobro pokazali a koji ne. Postavljam pitanje u ime kuma koji bi da kupi auto iz vag grupacije, mozda bude i Skoda  ;) Ima nameru da kupi donekle novije godiste, recimo od 2016. na gore. Malo smo u zurbi pa nemam vremena da listam teme te otud ovako "ishitreno" pitanje  :RR)
  • Vozi: Fabia 2

Na mreži maradona

Odg: Koji dsg?
« Odgovor #1 poslato: 04. Jul, 2024. 10:42 »
Imam DQ250 u Superbu 2016. MY2017 190ks. Koliko znam sa foruma i iz priča majstora - taj je najpouzdaniji. Jedini problem je što se ugradjivao do MY2018, pa nisu baš toliko noviji auti sa tim menjačem.

Na mreži wkobre

Odg: Koji dsg?
« Odgovor #2 poslato: 04. Jul, 2024. 13:23 »
Nek ne lomi glavu oko toga i uzme bilo koji. Svima je ista boljka, a to je mehatronik. Možda mu bude "lifetime", možda mu rikne za 3 meseca, to niko ne može da garantuje ili tvrdi da će više izdržati na ovoj ili onoj verziji menjača. Ukoliko mu je želja da naknadno povećava snagu na autu, onda bismo mogli dati nešto više smernica koji DSG da bira. Stock, kao što rekoh koji god.  bravo2
Samo da ne preskače redovni servis menjača. Ako mu je skupo ili čovek prosto ne želi da razmišlja previše o autu kao većina nas ludaka sa foruma, neka uzme manuelca   :))
I pošto ne želiš da vrtiš teme, napisaću ukratko da imam najozloglašeniji DSG koji, eno ga radi bez greške, a imam i jedan od najpouzdanijih koji me je koštao malo bogatstvo. Zato bih se vratio na prvu rečenicu.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&KPretraga foruma [Google]