Pretraga foruma [Google]

Autor Tema: Skoda Roomster 1.2 TDI 2011 Crvena lampica za ulje  (Pročitano 578 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mitaleskovacZapočeo temu

Skoda Roomster 1.2 TDI 2011 Crvena lampica za ulje
« poslato: 08. Avg, 2024. 16:00 »
Pozdrav svima.
Imam problem sa crvenom lampicom za ulje. Kada auto napravi radnu temperaturu 90-94 stepena, pocinje da mi se pali lampica tj nekad traje duze a nekada krace i sama od sebe se gasi. traje minimalno 4 sekunde i max 30sec i na svakih 2-3 km tako.. zamenio sam davac i stanje je isto.. zamenio ulje, stavio propisan castrolovo 05-30w i novi filter man, stanje isto... cistio karter, stanje isto... merio pritisak ulja u motoru na temperaturi od 90 stepeni, 0.6 u leru i malo vise od 2 bara na 2500-3000 obrtaja.Majstor kaze da je to ok.Jel imate mozda neki predlog, resenje za ovo?
  • Vozi: skoda roomster

Na mreži Ljuba

Odg: Skoda Roomster 1.2 TDI 2011 Crvena lampica za ulje
« Odgovor #1 poslato: 08. Avg, 2024. 22:33 »
Ne znam za taj konkretan motor ali deluje mi da je taj pritisak ulja prenizak. Normalan pritisak na leru kod vecine motora je oko 1.5 bar, idealno 2 bara, tolerantno do 1 bar a ispod toga upitno.
Takođe, tih 2bara na 2,5-3h o/min deluje bas mrsavo.
Opet kazem, ovo je neko opste znanje nevezano za taj motor ali mislim da bi trebao da pitas jos nekog majstora.
  • Vozi: Fabia 2

Na mreži sebekkg

« Odgovor #2 poslato: 08. Avg, 2024. 23:06 »
Probaj sa castrol 5w-40. Meni na fabiji 1.4tdi odgovara samo ono, gušće je od drugih 5w-40, a uzimao sam npr ravenol-ovo. Jednostavno tako je.

Van mreže hirurg

« Odgovor #3 poslato: 09. Avg, 2024. 09:39 »
Sta sve covjek nece pročitati ovde. Sta kazes castrol 5w 40 je gusci od nekog drugog 5w40?

Prijavi se da radis u neku rafineriju.

Sto se tice konkretnog problema. Zamjeni majstora. Ocito je vise stripova procitao nego knjiga o mehanici! I ni slucajno sipati 5w 40!

Kupi Motul ulje, velika vjerovatnoca da si nasuo neko lijevo ulje sa castrol naljepnicom!

Na mreži sebekkg

« Odgovor #4 poslato: 09. Avg, 2024. 11:22 »
Kako bi onda opravdao veću potrošnju ravenola koji je uzet po normativu nego castrola? Meni je to isto čudno ali nažalost tako je bilo. Pojavljivala mi se i crvena lampica za pritisak.

Van mreže hirurg

« Odgovor #5 poslato: 09. Avg, 2024. 12:29 »
Nema tu puno da se komentarise. Taj motor je CR, znaci ide ulje 507 specifikacije.

Nisam imao dodir sa tim uljem koje si sipao. Kod nas ga nema. Siguran sam da ako uzmes motul, mobil i neka tako bolja ulja da bude 5w30 da neces imati problem, naravno ako je sve ispravno na motoru.

Motor mora da ima dobro ulje kako ne bi doslo do havarije.

Na mreži sebekkg

« Odgovor #6 poslato: 10. Avg, 2024. 01:59 »
Ima ravenola kod nas. Uzimam ga od uvoznika.

« Odgovor #7 poslato: 14. Avg, 2024. 21:52 »
ipak je uljna pumpa problem, nije konstantan pritisak ulja vec se menja. sutra ce majstor da skine karter pa ce mo videti kakvo je stanje

Na mreži sebekkg

« Odgovor #8 poslato: 15. Avg, 2024. 11:58 »
Proveri osovinicu uljne pumpe takodje.

« Odgovor #9 poslato: 16. Avg, 2024. 20:04 »
problem je bio u uljnoj pumpi, nije pravila odgovarajuci pritisak. zamenio i za sada nema da se pali vise lampica za ulje. kada sam trebao da ga odvezem kod majstora poceli su da se cuju podizaci bas glasno. kada sam dao veci gas tek su tada prestali da se cuju. sve u svemu problem resen :)
hvala svima koji su hteli da pomognu.