Pozdrav svima,
Zanima me vas stav o sledecem:
Na predlog majstora koji mi odrzava auto vec 10-ak godina (golf 3, golf 5) kupio sam skodu octaviu 1.6 tdi 85kw sa dsg menjacem 7 brzina 2017.god. Pokusao je da me odgovori od dsg menjaca, jer kako kaze, nije pitanje da li ce da se pokvari vec samo kad, i da unapred odvojim 1500€ sa strane jer toliko otprilike kostaju ti kvarovi. S obzirom da sam po prirodi tvrdoglav i da oduvek imam zelju da vozim automatika jer me je pritiskanje kvacila pocelo umarati odavno cak i na kracim relacijama, odlucio sam da rizikujem i kupim bas dsg. Odmah sam imao u planu da pored malog i velikog servisa uradim i servis dsg-a, medjutim majstor mi kaze da taj menjac nema servis i da se vozi dok radi, pa kad crkne menjas ga i to se otprilike desava na svakih 100-130.000 km. Pritom kaze da na 2.0 motorima postoji servis za dsg sa 6 i 7 brzina kao i za 1.6 sa 6 brzina, a da je izuzetak ovaj 1.6 sa 7 brzina koji navodno nema servis. Zanima me vase misljenje i iskustvo, da li za ovaj menjac postoji servis ili ne i sta je od navedenog tacno, a sta ne?
Malo sam bio opsirniji, prvi put pisem ovde i nadam se da cu dobiti korisne odgovore ako vas ne bude mrzelo da citate celo izlaganje 🙂