Autor Tema: Servis dsg menjaca na 1.6 tdi 85kw 7 brzina  (Pročitano 844 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mrgrooyaZapočeo temu

Servis dsg menjaca na 1.6 tdi 85kw 7 brzina
« poslato: 17. Avg, 2024. 17:11 »
Pozdrav svima,

Zanima me vas stav o sledecem:

Na predlog majstora koji mi odrzava auto vec 10-ak godina (golf 3, golf 5) kupio sam skodu octaviu 1.6 tdi 85kw sa dsg menjacem 7 brzina 2017.god. Pokusao je da me odgovori od dsg menjaca, jer kako kaze, nije pitanje da li ce da se pokvari vec samo kad, i da unapred odvojim 1500€ sa strane jer toliko otprilike kostaju ti kvarovi. S obzirom da sam po prirodi tvrdoglav i da oduvek imam zelju da vozim automatika jer me je pritiskanje kvacila pocelo umarati odavno cak i na kracim relacijama, odlucio sam da rizikujem i kupim bas dsg. Odmah sam imao u planu da pored malog i velikog servisa uradim i servis dsg-a, medjutim majstor mi kaze da taj menjac nema servis i da se vozi dok radi, pa kad crkne menjas ga i to se otprilike desava na svakih 100-130.000 km. Pritom kaze da na 2.0 motorima postoji servis za dsg sa 6 i 7 brzina kao i za 1.6 sa 6 brzina, a da je izuzetak ovaj 1.6 sa 7 brzina koji navodno nema servis. Zanima me vase misljenje i iskustvo, da li za ovaj menjac postoji servis ili ne i sta je od navedenog tacno, a sta ne?

Malo sam bio opsirniji, prvi put pisem ovde i nadam se da cu dobiti korisne odgovore ako vas ne bude mrzelo da citate celo izlaganje 🙂
  • Vozi: Skoda octavia 1.6 tdi 85kw dsg 2017

Na mreži sebekkg

Odg: Servis dsg menjaca na 1.6 tdi 85kw 7 brzina
« Odgovor #1 poslato: 17. Avg, 2024. 18:28 »
Menjaj majstora pod hitno.

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 17. Avg, 2024. 18:46 »
Verovatno je u pravu za crkavanje jer jedno je sigurno, ako njega slusaju stranke sigurno ce crci bez servisiranja. Nemoj njemu dati da ti bilo sta dira na menjacu, mada po njegovim iznavama verovatno i ne zna nista na tu temu.

Van mreže Manjaro

« Odgovor #3 poslato: 17. Avg, 2024. 20:21 »
Taj menjac je dq200 koji ide u slabije motore, do 250Nm, koliko znam za njega fabrika stvarno nije propisala servis menjaca. U jace motore ide dq381, kod koga se radi servis (mislim na 60k km) i koji je dosta pouzdaniji. Cuo sam da se za novije modele koji imaju dq200 ipak radi servis DSGa (nisam siguran koji je servisni interval). Takodje, negde sam pročitao da pojedini majstori hoće da rade servis starijih dq200 (ali da vecina nece). Verovatno mozes da kontaktiras ovlašćeni servis i da ih pitas, znace na osnovu VINa da li se radi servis ili ne.
  • Vozi: Octavia IV 1.5 TSI

Van mreže Manjaro

« Odgovor #4 poslato: 17. Avg, 2024. 20:28 »
Slika koja sam nasao na netu
  • Vozi: Octavia IV 1.5 TSI

Na mreži wkobre

« Odgovor #5 poslato: 17. Avg, 2024. 22:09 »
Piše sve lepo na drugim temama, nema razloga da se ponavlja svakih par dana...
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K