Autor Tema: SUPERB 4 info, utisci, komentari  (Pročitano 11611 puta)

MAKS, vozimskodu, Djole1996, Vladab, smederevac i 67 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zoranius

Odg: SUPERB 4 info, utisci, komentari
« Odgovor #90 poslato: 24. Okt, 2024. 11:36 »
Juče na Gazeli crni novi Superb BG tablice. Prvo nisam bio siguran da li je stari ili novi model jer su slična zadnja svetla. Koliko sam uspeo da vidim prednji deo izgleda jako lepo. Ovako na prvi pogled i pri oograničenim mogućnosti gledanja u uslovima gužve deluje da je lep auto.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

« Odgovor #91 poslato: 25. Okt, 2024. 23:09 »
Svi a pogotovo neupućeni, govore da je "lep auto", "oduševljeni su" njime i slično.

To su rečenice/reči koji ne znače ništa, mene zanima da li je neko rekao i argumentovao ovakvu misao: to i to je bolje na novom nego na starom, zbog toga i toga.

I ne, to NIJE "propitivanje" čitalaca, nego pokušaj da se diskusija argumentuje i umesto neodređenosti, da bude određena i fokusirana.
  • Vozi: Superb 2.0TFSI STYLE Plus DSG7 270HP, VW Bora 1.8Turbo 20V Highline Plus 210HP

Na mreži Mareska

« Odgovor #92 poslato: 25. Okt, 2024. 23:29 »
@Cermet
Vec sam ti rekao kad bude bio dostupan kao polovnjak većini ljudi bice top auto i najbolji u klasi...
  • Vozi: Superb

« Odgovor #93 poslato: 25. Okt, 2024. 23:45 »
Još onda sam rekao da imajući u vidu kakva je konkurencija uopšte ne sporim da će biti tako, ali to nije tema o kojoj govorim.
  • Vozi: Superb 2.0TFSI STYLE Plus DSG7 270HP, VW Bora 1.8Turbo 20V Highline Plus 210HP

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #94 poslato: 26. Okt, 2024. 22:18 »
Ok, imas pravo.
Argumentuj nam sta je losije.

PS. Price o merama, tj spoljnoj sirini vozila, ne piju vodu. Kao i neki nabori, ukusi, sta li vec.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #95 poslato: 27. Okt, 2024. 02:11 »
Naravno da sam u pravu, od prvog momenta želim da se priča argumentovano a ne da se troluje.

Ali zanimljivo je tvoje ponašanje: Prvo bez ikakvog povoda i osnova nabediš na mene da "propitujem" ljude (?!) =))  - a onda kreneš ti da propituješ mene   :bravo:

Smešno i detinjasto ... =))

Ali nisam zao a nisam ni iskompleksiran pa ću ti obrazložiti, onako kako bi svako trebao da se ponaša na forumu:

- Auto je duži - nepotrebno. I prethodni je bio na samoj granici dužine, mogli su da ga nekoliko cm skrate i tu malo uštede, pošto je to bio imperativ u projektovanju.

- Auto je uži - ovo je čisto zakidanje radi pojeftinjenja proizvodnje, jer širina auta najviše utiče na cenu. Minus.

- Auto je ružniji spolja

- Auto je mnogo ružniji iznutra

- Retardirani volan sa dva paoka je sada standard, taj volan je vređanje inteligencije

- Ukinut je po mnogima a i po meni najbolji motor 2.0TFSI GEN-3b "Budack" koji se sada može dobiti samo u AUDI-ju

- Ukinut je makar kakav osnovni 2.0 benzin motor (?!)

- Ako izuzmemo slabi 1.5, ostavljen je samo jedan 2.0 motor. On je tehnološki star više od 10 godina, sada ima malo veći fabrički pritisak. Da budem sasvim precizan, on meni ne smeta i ne bih se mnogo bunio sa njim - da nije sledeće stavke:

- Taj jedini 2.0 motor se može dobiti samo sa 4x4 pogonom, što je neoprostivo i ta uvaljivačina me ne zanima.

- Ista stvar je i sa dizel motorom, gde se jači može dobiti SAMO sa 4x4 pogonom - neoprostivo.

- Samo dva paketa opreme, pri čemu je onaj jači puno slabiji od najjačeg non-sport paketa Style Plus prethodnog modela.

- I najbitnije: kada iznivelišeš opremu na nekom višem nivou, dolaziš do razlike u ceni od oko 10k i više - što je van pameti.

Zaključak:

Novim modelom Superb je izgubio epitet najveće "količine auta" koja se dobija za svoju cenu, tačnije odnos kvalitet-cena je u velikoj meri pogoršan i auto je izgubio atraktivnost koju je imao.
Osiromašen je, a daleko je skuplji nego stari, bez ikakvog osnova.

Da budem sasvim precizan, ako pogledamo konkurenciju koja je ništa manje nego bizarna (recimo, TOP model Pežoa 508 ima najjači motor 1.2 sa 3 cilindra =))), Superb je verovatno i dalje najbolja kupovina, ali ne tako ubedljivo kao ranije i samo verzije sa osnovnim motorima i osnovnom opremom.

Na mreži petarp031

« Odgovor #96 poslato: 27. Okt, 2024. 11:16 »
Ko je pratio najave skode znao je da ce biti drasticnih promena kod motorizacije, pogona i menjaca kod najacih verzija, a sve zbog EU i penala sa ogranicenjima CO2 emisije.
Bese proizvodjaci placaju penale preko 95g/km, svaki dodatni gram 95 eur. To bi znacilo da skoda konkretno za motor 2.0 265 ima obavezu da plati preko 7000 eur penala ili preko 4300 eur o odnosu na motor 1.5 tsi. Zasto bi ubacila i jedan drugi motor osim navedenih, verovatno su ustanovili da im je ovo najbolji kompromis uz nametnuto povecanje cena.

Van mreže fobia24

« Odgovor #97 poslato: 27. Okt, 2024. 11:48 »
Upravo to, Brisel gusi evropsku autoindustriju do mere da proizvodnja sus motora bude neisplativa. Cilj je poskupeti benzinske i dizel automobile so te mere da postanu neisplativi. Zato je tesla Y najprodavaniji model u Evropi u septembru, a svakako korist od ovakvih normi imaju i kineski brendovi kojih  je sve vise.

Na mreži petarp031

« Odgovor #98 poslato: 27. Okt, 2024. 11:51 »
Sve receno, cilj jeste da do 2035.god EU proizvodjaci predju na elektricna, Kina i USA verovatno na novi projekat. Igor je to pisao ima mozda i 2 godine.

Na mreži Peja

« Odgovor #99 poslato: 28. Okt, 2024. 19:12 »
- Auto je mnogo ružniji iznutra

Instrument tabla pravougaonog oblika, čiji gornji čoškovi štrče van perdnje konzole Van pameti  :bravo:
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #100 poslato: 28. Okt, 2024. 21:32 »
Da, to je još jedna debilnost unutra =)), odlično primećeno  bravo2

Na mreži munja23

« Odgovor #101 poslato: 29. Okt, 2024. 09:47 »
Da li je iko od vas imao prilike da sedne, proba ili na par dana provoza ovaj auto? Ili ocenu o njemu dajete na osnovu slika sa interneta?
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Na mreži petarp031

« Odgovor #102 poslato: 29. Okt, 2024. 10:42 »
Drugar koji 20 godina radi kod skoda dilera u Svajcarskoj trenutno duzi jednog 2.0 265ks. Do sada je vozao svasta od skoda, vecinom octe, superb, enyaq, kodiaka novog koga je razduzio i presao u ovog superb. Njegovo zapazanje da je ovo najozbiljniji auto od skode do sada.
Nije covek pristrasan jer privatno vozi audi, ali je izuzetno zadovoljan novim superb-om.

Van mreže observer

« Odgovor #103 poslato: 29. Okt, 2024. 10:56 »
Mene samo nervira ovaj opšti trend ogromnih rešetki napred. Liče mi na neobrijanu čku (gle, cenzura). Ipak preferiram obrijane (tipa Golf, Tesla, Twingo mk1...)

Jedva čekam da se i to završi.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #104 poslato: 29. Okt, 2024. 11:14 »
Elektricni su bas glatki u tom predelu...  :) Cini mi se da ti ipak volis da malo bocka.  =))
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4