Autor Tema: SUPERB 4 info, utisci, komentari  (Pročitano 4294 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži zoranius

Odg: SUPERB 4 info, utisci, komentari
« Odgovor #105 poslato: 29. Okt, 2024. 11:42 »
Svaku Škodu koja se pojavi treba prvo pogledati pa onda procenjivati sto se tiče izgleda. Kod više modela se dešavalo da na slikama bude ok a uživo užas ali i obrnuto. Tako da ovo procenjivanje na osnovu slika nema baš neku važnost. Sreća te ima ovih upućenih koji sve o svemu znaju a naročito da je samo njihovo mišljenje jedino ispravno i uklesano u kamen.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Na mreži Markkoni

« Odgovor #106 poslato: 30. Okt, 2024. 05:45 »
A onda recimo za 5 godina prebroj koliko će biti onih koji će svojim parama kupiti Superb IV.

Moje mišljenje je da te dve brojke neće biti uporedive, a tvoje?

Kada smo kod mudrovanja, jako bi zanimljivo bilo da čujemo zašto baš za 5 godina? Ali ako može argumentovano, kroz primere, ne ovako paušalno. :)

Na stranu što je to jedan od glupljih načina za procenu uspešnosti nekog modela.

Na mreži zoranius

« Odgovor #107 poslato: 30. Okt, 2024. 08:15 »
@Cermet druže mnogo si poleteo pa misliš da treba svima da soliš pamet i namećeš tvoje mišljenje kao jedino ispravno. U svakoj temi u kojoj učestvuješ samo prosipaš tvoje mudrosti. Filip je pokušao da te odbrani ali izgleda da ne vredi. Vrati se ti u školu pa decu uči i njima budi autoritet. Ovde se malo opusti ako možeš i dozvoli da postoji i mišljenje drugačije od tvog. Svi smo ovde da vodimo neobavezne razgovore i da se malo razonodima i po mogućstvu nešto novo saznamo  oko Škoda tako da nema razloga da se 'uzbuđavaš' i padaš u vatru čim se neko ne slaže sa tobom. A posebno da bez ikakvog razloga koristiš izraze za ljude koje ne poznaješ niti ste drugovi. Ako si ovakav i u školi mogu misliti kako te deca cene.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Na mreži Markkoni

« Odgovor #108 poslato: 30. Okt, 2024. 09:44 »
Koja crna škola. Daleko bilo da ovakav lik nešto nekoga uči.

Što se tiče teme, juče je iza mene išla jedna nova Superb u L&K paketu. U retrovizoru je izgledala baš dobro, dok kada je prošla totalno mi je opao utisak. Sa zadnje strane mi je ličila na Insigniu. Nekako bez karaktera.

Van mreže munja23

« Odgovor #109 poslato: 30. Okt, 2024. 10:10 »
Hajde da podelim svoje iskustvo. Imam imao priliku da vozim 4 dana novog Superb-a, preuzeo ga sa 39 km na satu, dakle potpuno nov auto.

Superb IV Laurin&Klement 2.0 TDI 4x4 193ks, srebrna metalik boja.

Automobil od opreme je imao sve osim panorame. Iskreno nisam ni siguran da li se u ovom trenutku i nudi kao doplata.

Kao neko ko je imao prilike da vozi skoro sve od Škode, što privatno, što da testiram, složio bih se sa Petrovim prijateljom da je ovo najozbiljnije, a verovatno i najkvalitetnije napravljena Škoda u poslednje vreme.

Imaš utisak potpuno premium automobila, u odnosu recimo na prethodnu generaciju koja je bila super. Ovo je par lestvica iznad. Uostalom, takva joj je i cena.

Ono što me je ostavilo malkice loš utisak je motor.
Motor od 193 ks, nisam osetio taj neki naboj snage koji je recimo imala prethodna generacija sa 190 ili 200ks dizel. Ne znam da li je u pitanju softver koji možda ne dozvoljava naboj snage u prvih par hiljada km, ili je jednostavno auto težak, a motor prigušen, ali nisam osetio da me prilepi za sedište, kao što je to činila prethodna generacija.
Ide on super, lepo ubrzava (što se uglavnom vidi po brzini na skazaljkama), ali nemaš utisak te snage.

Sedišta su neverovatno udobna, mesaža takođe super odrađuje posao, ima 10-ak programa masiranja.

Ozvučenje CANTON na nivou, naravno u kombinaciji sa dobrim izvorom u vidu FLAC kvaliteta zvuka.

Veliki ekran na centralnoj konzoli možda na slikama deluje preveliko i nabudženo, u svakodnevnom korišćenju je odličan. 360 stepeni kamere rade svoj posao kako treba, čak je auto naglo zakočio kad sam se isparkiravao, primetivši bočni saobraćaj u maloj uličici.

Gepek, kao i na prethodnim Škodama ogroman, komotno je stao i televizor 65”, sedišta sam spustio, a on je prešao za 10-ak cm na sediše.

Udobnost u vožnji – ima poboljšan DCC, mada moram da priznam da je sa felnama 19“ i u comofort modu dosta tvrđi nego Octavia RS sa 18”.

Matrix svetla su odlična i baš brzo reaguju. Rekao bih da su unapređena u odnosu na prethodnu generaciju matrixa.

Vrlo rado bih uzeo Superba za novi službeni kada Karoq bude za zamenu.
  • Vozi: 2023 Karoq Style 1.5, 2022 Kamiq Monte Carlo 1.5, 2023 Fabia IV 1.0 TSI

Van mreže munja23

« Odgovor #110 poslato: 30. Okt, 2024. 10:15 »
Evo i par fotki:

Van mreže observer

« Odgovor #111 poslato: 30. Okt, 2024. 10:53 »
Svidja mi se što se u celu grupu vraća otkrivena bravica na vozačkim vratima (šta ja primećujem... :D  ali meni je to praktičan detalj koji mi dosta znači).
Sa druge strane, te rešetke na instrument tabli mi se čine nepraktičnim za čišćenje ali eto kako se vodi računa o ekonomiji - da i perionice imaju posla.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže munja23

« Odgovor #112 poslato: 30. Okt, 2024. 12:15 »
Ja se iskreno nadam da je samo u pitanju softverska optimizacija i da kad prođe neko vreme, auto isporučuje snagu koju zaista i ima.

Kada su felne u pitanju, nisam potvrdio da je velika felna glupost.
Ja sam stava da lepa felna (čitajte veća) čini 40% izgleda automobila, ako ne i više. Nemam ništa protiv velike felne, samo kažem da udobnost nije na nivou RS-a koji sam imao.

Rešetke na unutrašnjem delu vozila mi super izgledaju, a za prašinu će se pobrinuti momci iz perionice :)

« Odgovor #113 poslato: 30. Okt, 2024. 12:20 »
Nisam ni ja rekao imam nešto protiv felni, nego imam protiv debilnih guma koje idu uz te felne.

Te gume su za stazu, a ne za svi znamo kakve srpske puteve.

Što se tiče motora, za moj ukus taj dizel uz meni potpuno nepotrebnih 4x4 je malo, a i siguran sam da je još prigušeniji nego ranije.

Što je i dalje puno bolje od "ljutih" 1.2 3-cyl u raznim Pežoima i sličnim glupostima...

« Poslednja izmena: 30. Okt, 2024. 12:25 Cermet »
  • Vozi: Superb 2.0TFSI DSG7 STYLE Plus 270HP, VW Bora 1.8TURBO 20V Highline Plus 210HP

Na mreži Neskela

« Odgovor #114 poslato: 30. Okt, 2024. 12:23 »
@Cermet

Nekome možda i nije retardiran taj dvokraki volan, uvek možeš da konfigurišeš trokraki ako ti se više dopada.
Da ne bude zabune i meni je lepši trokraki taj sam i konfigurisao kada sam kupovao moj auto.
Nije OK reći za nešto što ti se ne sviđa da je retardirano.
  • Vozi: Fabia IV 81kw 1.0 DSG Style+

« Odgovor #115 poslato: 30. Okt, 2024. 12:28 »
Ne.

Retardirano je zato što je namerno tako urađeno da te nervira, u to sam sasvim siguran kao i bezbroj drugih kupaca i ljubitelja širom sveta.

Sa Mk III su napravili grešku tako što su ponudili auto koji je u svakom segmentu bolji/isplativiji od Passata, zato su u Mk IV rešili da im se to ne desi.

• Vozi: Superb 2.0TFSI DSG7 STYLE Plus 270HP, VW Bora 1.8TURBO 20V Highline Plus 210HP

Na mreži Neskela

« Odgovor #116 poslato: 30. Okt, 2024. 12:34 »
@Cermet

Kako NE.
Ne može tebe neko da natera da konfigurišeš dvokraki volan ako ti želiš trokraki sa šiftericama, grejačima i šta god još ima u ponudi.
Ako te nervira jednostavno konfiguriši trokraki.Ne može namerno da te natera niko.
  • Vozi: Fabia IV 81kw 1.0 DSG Style+

« Odgovor #117 poslato: 30. Okt, 2024. 12:41 »
Ko priča o konfigurisanju, kada je to jasno?

Pričam zašto je uopšte ponuđen takav volan koji je identičan kao trokraki, samo što je namerno izostavljen treći paok a ostavljena rupa da te podseća na to.

Ako su iz bilo kog idiotskog razloga hteli dvokraki, zašto nisu napravili normalan dvokraki?

Ali ne, oni su uzeli normalan trokraki i izostavli najvažniji paok, da bi te terali da im doplatiš XXX evra za taj isti normalan volan.

Ali ni to ne bi bio problem da te to ne tera da OBAVEZNO moraš da konfigurišeš i čekaš auto X meseci..

Samim tim ne možeš nikada da iskoristiš akciju i/ili uzmeš auto sa lagera - jer su svi oni sa retardiranim volanom... wall1

Van mreže munja23

« Odgovor #118 poslato: 30. Okt, 2024. 12:56 »
Hajde i ovde da dam svoje mišljenje na temu dvokrakog volana.
Kada sam konfigurisao Karoqa, to je bila prva stvar koju sam stavio na listu, u kombinaciji sa grejačima sedišta išao trokraki volan sa grejačem istog.
To je bila 2021. godina i poprilično se čekao automobil. Više puta pomerana proizvodnja, a cena rasla. Bio je ambition sa dodacima.

Na kraju mi ponude Style koji nema grejače sedišta, kao ni trokraki volan, ali ima daleko više druge opreme.
Nisam mogao da gledam volan par meseci, posle mi je bio sasvim u redu. Čak sam i bio mišljenja da na Style-u onaj sportski volan nekako ne ide uz karakter automobila. Hajde da je sportline, ali na Style bi možda i išao trokraki, ali ne zasečen. Na Kamiq Monte Carlu stoji savršeno trokraki.

Kada je u pitanju ono što može da se nađe na lageru, mami sam uzeo Fabiu Style sa dodacima, između ostalog sa trokrakim zasečenim volanom.

Dakle, uvek postoji mogućnost da se dočepaš do trokrakog volana. Bude nešto na lageru, bude neko test vozilo, itd.
Ova nova Fabia i Karoq su jedina dva automobila koja smo uzeli iz dolaska. Sve ostalo sam konfigurisao i čekao. Sad što se tiče cene, ako si redovan klijent, poznaješ ljude, uvek možeš da obezbediš veći popust nego onaj što se nudi svima.

Iskreno, najviše volim da sam konfigurišem auto i da mu dam lični pečat. Stavljam tačno ono što želim.

« Odgovor #119 poslato: 30. Okt, 2024. 13:02 »
Niko nije rekao da ne voli sam da konfiguriše, lično sam naravno to uradio a i mnogi drugi, govorio sam o nečemu drugom.