Autor Tema: Pločice  (Pročitano 1609 puta)

0 članova i 20 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Warlock

Odg: Pločice
« Odgovor #15 poslato: 16. Sep, 2025. 12:38 »
Pogledaj mozda nisu uopste aTe :) prevaranti su na svakom ćošku
  • Vozi: Fabia

Na mreži zare

« Odgovor #16 poslato: 16. Sep, 2025. 19:48 »
Bosch pločice ni malo nisu loše ni iz mog ni iz iskustava ljudi koje znam. Vozio sam ih više puta na više vozila i nikada nikakvih problema nije bilo. A i cena im nije loša.

Na mreži maradona

« Odgovor #17 poslato: 16. Sep, 2025. 20:26 »
Ne znam otkud toliki losi komentari za ATE, ja sam bas zadovoljan. Za malo zahtevnije vozace preporuka Ferodo DS2500.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži wkobre

« Odgovor #18 poslato: 16. Sep, 2025. 20:57 »
Ne bi ih menjao nizašta :RR)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži zare

« Odgovor #19 poslato: 16. Sep, 2025. 21:59 »
Ne znam otkud toliki losi komentari za ATE, ja sam bas zadovoljan. Za malo zahtevnije vozace preporuka Ferodo DS2500.
Isto kao i loši komentari za Castrol ulja, Milka čokolade i ko zna šta još. Falš za naše tržište ili divljaci koje pravi ko zna ko.
A po neko ima sreće pa kupi original.

Koliko se ja sećam, možda grešim, DS2500 nisu pločice namenjene za svaki dan već za stazu?
« Poslednja izmena: 16. Sep, 2025. 22:04 zare »

Na mreži maradona

« Odgovor #20 poslato: 16. Sep, 2025. 22:09 »
Mislim da su to vecinom mitovi i nasa balkanska pametovanja, jer ipak smo mi najpametniji na svetu.. Ne kazem da je na trzistu sve 100% original, ali sumnjam da se potkrade neki fals kod proverenih prodavaca.

U pravu si za Ferodo, svesno sam to rekao, jer pojedinci na forumu imaju visoke zahteve od plocica kao da svaki dan voze reli, a ne 5km do posla i nazad.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže Mihailo

« Odgovor #21 poslato: 17. Sep, 2025. 08:00 »
Isto kao i loši komentari za Castrol ulja, Milka čokolade i ko zna šta još. Falš za naše tržište ili divljaci koje pravi ko zna ko.

Cesto se ista roba pravi u vise razlicitih fabrika i naravno da ne moze sve biti istog kvaliteta. A ima i do razlicitog sastava, sto nekad moze biti uslovljeno nekom regulativom. Bosch belu tehniku ima drugaciju ponudu za istocnu Evropu i EU, cak mislim posebno i za Nemacku. Ko god je probao slatkise za nemacko trziste zna da nutela i ferero nemaju veze sa ovim sto se prodaje kod nas...

Isto tako, nije da ate ima samo jedan model plocica, meni su tad ponudili ate komplet od 16 hiljada (kao prva ugradnja), i ove koje su bile oko 10. Odradile su one posao prva liga, samo su skripale kad su hladne bas dosta. Ono sto sam takodje primetio da prilicno manje opiljaka prave na felnama od trw.
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže sds21

« Odgovor #22 poslato: 17. Sep, 2025. 08:10 »
Mene bas to skripanje ATE kocnica mnogo nervira. Super koce, ali kada se priblizavam semaforu ili lezecem policajcu i ono blago kocenje, tad krenu da skripe. Pre dve godine sam zamenio i diskove i plocice i posle par meseci su pocele da skripe.
  • Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

Na mreži wkobre

« Odgovor #23 poslato: 17. Sep, 2025. 09:24 »
Imao sam diskove i pločice verovatno od svih proizvođača koji se nude kod nas tokom svoje vozačke karijere...i jedino mi je škripao Brembo, za koji sam poprilično siguran da mi je uvaljen fuš. Pošto mi je neverovatno da bi moglo na originalu onoliko da se čuje i izluđuje i mene i sve okolo... pogotovo u garaži  hearcut
Generalno sam sa svim montiranim bio zadovoljan i nisam video neke mane, lošije ili neko sad kao bolje kočenje... jednostavno u standardu. Bilo je pločica koje su ostavljale dosta više prašine, ali sad da mi život zavisi od toga, ne bih znao da navedem koje su u pitanju. Nikada nisam imao iskrivljen, naprsli disk i slično. Tako da sigurno da nam može svašta zapasti, ali na kraju obavljaće svoju funkciju i tako neka kopija, samo što troši i naše živce tokom svog trajanja  :))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Warlock

« Odgovor #24 poslato: 18. Sep, 2025. 09:39 »
Bezveze je komentarisati da je nesto dobro ili nije dobro od strane ljudi koji nisu poderali ni jedne plocice na autu, presli maksimum 50k za zivota. Ali dobro nema poreza na pisanje...
  • Vozi: Fabia

Van mreže observer

« Odgovor #25 poslato: 18. Sep, 2025. 10:00 »
Evo ja sam sa privatnim kolima prešao, ček da saberem, 30+88+33+125+86=362k za 32 godine vožnje i pločice sam stigao da promenim samo 2x.
Plus oko 10x50k+15x12k = 680k sa službenim ali to ne računamo (ne plaćam ja servis).
Pločice ko pločice, vozim šta mi stave, nisam imao zamerki nikad.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže nelle

« Odgovor #26 poslato: juče u 12:12 »
Ne mogu reći da cepidlačim oko pločica... Neke su prljale felne više, neke manje, ali nisam tome pridavao značaj dokle god su radile pristojno.

2009. god. zamenim na Zastavi 10 fabričke u ovlašćenom servisu ne pitajući za brend (nakon 2 god. eksploatacije i 30k km). Nove su bile toliko loše da sam ih u ravnici sa 60ks usijao na 3 km noćne gradske "izuzetno dinamične" vožnje. Ovi navodnici su tu zbog onih italijanskih 60ks. Otišao u drugi ovlašćeni i zamenio ugrađene za originalne. Razlika u ceni je bila 10-15%. Nisam nikad bio nezadovoljan kočnicama na tom autu. On ima svoje kapacitete i to je to, ali da se na ravnom tako usijaju, bilo je neprihvatljivo i rezultiralo bežanjem od tog servisa ubuduće.
Nisam utvrđivao šta je bilo ugrađeno, samo mi je majstor rekao: "pa Vi hoćete original", što me je navelo na zaključak da ove što su mi ugradili u prethodnom servisu nisu originalne...

Ekstreman je slučaj da su pločice toliko loše, ali eto, dešava se.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi