Autor Tema: samo upali grijanje  (Pročitano 353 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže NemampojmaZapočeo temu

samo upali grijanje
« poslato: 26. Sep, 2024. 18:39 »
Pozdrav ljudi, kačim se na ovu temu.

Juče i danas mi se desilo da pri kretanju u roku od 200m samo upali grijanje. Juče kad mi se desill ugasio sam, mislio sam da sam slucjano stisnuo dugme. Danas opet s tim kad ugasim opet se upali, tako 2-3 puta i uspijem da ugasim grijanje. Da li je neko imao isti problem?

U pitanju je škoda Octavia 2009 1.9 TDI, da li znate šta bi moglo biti? Hvala unaprijed
  • Vozi: Škoda Octavia 2009 1.9 TDI 77kw BXE

Van mreže soneje

Odg: samo upali grijanje
« Odgovor #1 poslato: 28. Sep, 2024. 17:02 »

Juče i danas mi se desilo da pri kretanju u roku od 200m samo upali grijanje. Juče kad mi se desill ugasio sam, mislio sam da sam slucjano stisnuo dugme. Danas opet s tim kad ugasim opet se upali, tako 2-3 puta i uspijem da ugasim grijanje. Da li je neko imao isti problem?

U pitanju je škoda Octavia 2009 1.9 TDI, da li znate šta bi moglo biti? Hvala unaprijed
Kod tebe je ditalna automatska klima ako se ne varam,jedino diagnostika ti može reći gde je kvar odnosno kodovi grešaka.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4MPI

Van mreže NemampojmaZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 29. Sep, 2024. 22:09 »
Kod tebe je ditalna automatska klima ako se ne varam,jedino diagnostika ti može reći gde je kvar odnosno kodovi grešaka.

Jeste, digitalna dvozonska.

U redu, hvala Vam. Ako se nastavi dešavat otjerat cu na dijagnostiku.
  • Vozi: Škoda Octavia 2009 1.9 TDI 77kw BXE

Na mreži Ljuba

« Odgovor #3 poslato: 29. Sep, 2024. 23:07 »
Svaki stariji Climatronic (za nove ne znam) ima self diagnose mode koji pokazuje eventualne greske na klima sistemu. Kod mene je istovremeni pritisak na dugme za recirkulaciju i ECON, kljuc na kontaktu, motor nije upaljen. Verujem da isti sablon i na ostalim vw automatskim klimama. Ako pokaze neki kod trazis na netu nesto poput Climatronic error code list ili slicno.
P.S. Ako se dobro secam 444 oznacava da je sve u redu.
  • Vozi: Fabia 2

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 01. Okt, 2024. 19:37 »

A koliko je stupnjeva vani a na koliko je namješten klimatronik ?

Pa ako je vanjska temp. osjetno niža od postavljene na klimatroniku..normalno da će grijat ?!!

Ujutro je kod mene bilo 5c..a klimatronik je na 22c

I ničim izazvan..počeo je grijat.
Čudno..jel ..a ništa nisam dirao.