Autor Tema: P1166-System too rich  (Pročitano 643 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže luka2499Započeo temu

P1166-System too rich
« poslato: 10. Okt, 2024. 18:28 »
Pozdrav društvo.
Ako može bilo ko da mi pomogne jer ludim polako haha.
Iskočila mi Check engine lampica. Kad sam prikačio na dijagnostiku, izlazi kod 17574  P1166. (Druga greška sa slike je tempomat, nije on problem verovatno).Raspitam se šta je kod. I jedni mi kažu da je MAF senzor loš. Drugi mi kažu MAP senzor. Treći mi kažu da je MAF i MAP isto.
Napominjem da par meseci u leru na semaforu štuca auto, diže pa spušta obrtaje, nekad se tako i ugasi.Samo kad je u leru, u brzini ide normalno. Takodje je u zadnje vreme malo izgubio snagu.
Jel može neko da mi lepo kaže šta znači ova greška i šta da rešavam.
Škoda Fabija 2005,  1.4 16v  74kw
  • Vozi: Skoda Fabija 1.4 16v

Na mreži Bingodalton

Odg: P1166-System too rich
« Odgovor #1 poslato: 10. Okt, 2024. 18:32 »
Ima problem sa pripremom smese.
Bas moze biti svasta.
Losa lambda sonda, prljava klapna, senzir na bregastoj ili radilici, pumpa,...

Trebalo bi i druge parametre ispratiti, senzore breg i rad, obrtaje, pritisak pumpe trazen i trenutni,...
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži Ljuba

Odg: P1166-System too rich
« Odgovor #2 poslato: 10. Okt, 2024. 22:13 »
Cenim da je lambda ispravna i da ona prijavljuje bogatu smesu, kao sto Bingodalton savetuje najmanji trosak je proveriti kljucne parametre, ali ajd da probam pomoci kroz moj primer kad sam zamenio benzinsku pumpu u rezervoaru nisam zamenio filter goriva u kom je integrisan regulator pritiska, gde je pritisak sa potrebih 4 bara otisao na 8 sto je uzrokovalo da kod svakog otvaranja dizne u kompresioni prostor ulazi vise goriva te otud i bogata smesa. U to vreme nisam imao svoju dijagnostiku pa sam naivno poslusao lokalnog majstora da zamenim lambda sondu, naravno uzaludno. Bacen novac ali placena skola.
S ozirom da nema pridruzenih kodova sem tog za bogatu smesu, koncentrisao bih se na filter goriva, proveru dizni. Za pocetak izmeriti pritisak goriva u sistemu tj. ono sto stize ka motoru.
Moram malo da te iskritikujem zbog manjka informacija u tvom postu. Kada kazes da si auto prikacio na diag mislis licno ili si vozio majstoru, neko od drustva poseduje? Jedni, drugi, treci, koji okolisaju oko maf i map senzora, su majstori ili opet neko ko je auto entuzijasta? Na kraju, da li je nesto rađeno na motoru pre pojave problema?
  • Vozi: Fabia 2