Autor Tema: Kontakt sa AUTO CACKOM  (Pročitano 1617 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže FbiaZapočeo temu

Kontakt sa AUTO CACKOM
« poslato: 13. Okt, 2024. 17:08 »
Postovani clanovi foruma, imam jedan, cini mi se a i verujem, odlican predlog.
Da moderator ovog foruma (kojeg na osnovu posrednih cinjenica jako postuem) da kontaktira AC i ponudi im da neki njihov strucan covek odgovara na nasa pitanje u vezi mehanike, elektrike i slicno.
Kako ih ubediti? Pa to bi bila odlicna prilika za njih da podignu svoj ugled i izgrade vece poverenje prema sadasnjim i buducim klijentima Skode. To im je na neki nacin i besplatna reklama. Kao primer moze da im sluzi tema sa uljima gde postovani Stalker daje dragocene savete i objasnjenja. Za AC to je i znacajna usteda vremena jer umesto da stotinu puta odgovaraju na isto pitanje ljudi ce moci da se informisu na forumu. Dobice i povratne informacije i iskustva o svim ovlascenim servisima i salonima. Argument je i broj clanova foruma a posebno broj pregleda. ITD (sigurno ce biti jos korisnih predloga).
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Van mreže Karlheinz

Odg: Kontakt sa AUTO CACKOM
« Odgovor #1 poslato: 18. Okt, 2024. 11:55 »
Odlična je ideja, ali mislim da nije laka za realizaciju iz više razloga, kao što možda na prvi pogled izgleda, no nije nemoguće. Npr. verovatno to ne bi mogao da bude jedan, kako ti kažeš - stručnjak (zbog raznolikih sfera i pitanja), već više njih, što onda zahteva ozbiljnije angažovanje. AČ i ostala Škoda prodaja godinama unazad mogu da pročitaju, ali samo uz kaficu :), povratne informacije sa ovog foruma, ali ne verujem da im to uopšte treba previše niti da im je od nekog značaja.

Ako neko misli da može da organizuje kvalitetnu i trajnu saradnju - slobodno, imaće podršku odavde. Svakako, ako AČ želi, dobrodošao je na forum.  bravo2
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #2 poslato: 18. Okt, 2024. 19:25 »
Karlheinz, hvala i na ovom odgovoru. Razumno i razumljivo sa tvoje strane. Razmisljao sam o svemu, u pravu si. Prvo ovaj predlog nije naisao ni na kakvo interesovanje i podrsku forumasa. Drugo, vaznije, da je AC toliko poslovan i inovativan (a pre svega na njihovu korist) oni bi davno kontaktirali tebe (ili ko sve vodi forum). Ili jos jednostavnije, na svojoj web prezentaciji bi mogli da organizuju X stvari, kao naprimer: "pitajte elektricara", "pitajte automehanicara", "20 najcescih problema na Oktaviji xxxx-xxxx godista", "sadrzaj odrzavanja Fabije 3 xxx prvih 200000 km" i trista drugih korisnih stvari. Nista od toga, verujem, da nema nekih minimalnih zahteva od strane Skode, bili bi oni jos mnogo gori. Setimo se Zeljkovog primera gde mu na 30000 km predlazu da menja diskove a onda on bez ikakvih problema vozi jos 50000 km.
Dakle, u pravu si, vec ulazes veliki trud i vreme, verovatno mnogo vise od onih Skodinih prodavaca po salonima za koje imam utisak da im je najveci problem kako da im prodje radno vreme (zaista, nije ni to lako).

« Odgovor #3 poslato: 18. Okt, 2024. 19:28 »
U životu sam imao kontakte sa XX prodavaca automobila i nijedan, ali nijedan nije imao blagu predstavu o autima koje prodaje.
  • Vozi: Superb 2.0TFSI STYLE Plus DSG7 270HP, VW Bora 1.8Turbo 20V Highline Plus 210HP

Na mreži wkobre

« Odgovor #4 poslato: 18. Okt, 2024. 19:58 »
"Stručnjak" koga bi kompanija pomno pratila kako obavlja posao bi ta pitanja pretvorio u: "pitajte električara zašto se na Balkanu priča da je baš vaš izabrani auto kao nekada golf 2", "pitajte automehaničara zbog čega se zatvaraju auto servisi -šok- -foto- #škodawrc", "20 najčešćih problema na Oktaviji xxxx-xxxx godišta pre nove ere", "sadržaj održavanja Fabije 3 xxx prvih 200000 km, a koje nemate ni nakon 2 miliona km majke mi"  =))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #5 poslato: 18. Okt, 2024. 20:04 »
...Prvo ovaj predlog nije naisao ni na kakvo interesovanje i podrsku forumasa...

Извини што нисмо реаговали, али предлог је, бар за нас кориснике (власнике, возаче) изузетно занимљив и смислен. Шта о томе мисли неко из АЧ или било који други дилер у Србији, не знам, али нажалост осећам да би им то била само још једна обавеза, а чим је обавеза свако жели да је избегне. Без обзира на све, треба покушати, да ли појединачно, да ли "службено" у име форума, свеједно.

Нисам истраживао, да ли неко зна да ли таква пракса постоји у некој другој држави, да ли за Шкоду или било који други бренд?

П.С.
Исправка, после "предложене" замене дискова на 30к км, Ф3 је код нас прошла још 66к км без замене, и без проблема, мада признајем да сам ја пред продају прикупљао понуде јер сам желео да их променим, иако није било проблема у вожњи већ сам превентивно био у Стојанову и он је саветовао да их мењам.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže Ljuba

« Odgovor #6 poslato: 18. Okt, 2024. 20:32 »
Prvo ovaj predlog nije naisao ni na kakvo interesovanje i podrsku forumasa.
Ajd da prokomentarisem ovaj deo. Ipak, na forumu smo..
Govoricu u svoje ime. Za pocetak da te odmah zamolim da se ne uvredis, a ako se ipak nađes uvređenim primi unapred izvinjenje. Procitao sam tvoj predlog, a verujem i vecina redovnih clanova foruma, i prva misao mi je bila da ti je razmisljanje naivno. Mislim, ideja je fenomenalna ali utopijska.
Znaci, privukao si moje interesovanje ali ne i podrsku te otud muk sa moje strane.
Na kraju, sám si sebi odgovorio, zasto je to nemoguce, kroz primere ophođenja AČ prema svojim musterijama.
Jos jednom, ne zameri. Pratim tvoje postove, posebno jer su vezani za F4, i mogu reagovati samo sa  :bravo:
  • Vozi: Fabia 2

« Odgovor #7 poslato: 19. Okt, 2024. 17:56 »
Ljubo, naravno da se ne ljutim. Jos nikada od tebe nisam procitao nesto sto nije razumno, korektno i dobronamerno. A to je za postovanje, treba siriti pozitivnu energiju... Istina je, imam ja tih naivnih i romanticnih ideja, verovanja... Valjda ce to jednog dana postati normalno i realno. Vremenom se stvari menjaju, nekada ni penzije i zdravstveno osiguranje nisu postojali... Odoh predaleko...