Autor Tema: H4 Led za Skodu Favorit  (Pročitano 417 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

H4 Led za Skodu Favorit
« poslato: 15. Okt, 2024. 12:45 »
Slušao sam mnoge priče da kada se led sijalice stave u farove koji su predviđeni za Halogene sijalice to zaslepljuje druge vozače i da to ne treba raditi.
To je i tačno i nije tačno. Ako se kupe sijalice koje odozdo i sa strane zaklanjaju diodu za kratko svetlo onda ni farovi koji su predvidjeni za halogene sijalice neće zaslepljivati ako su u njima led sijalice. Mnoge led sijalice sijaju sa kratkim svetlima duže od 40, 50 m, čak preko 80m. U tom slučaju će zaslepljivati druge vozače. Rešenje je jednostavno. Podesite farove da osvetljavaju 40 do 50m kada su upaljena kratka svetla.

Posle ugradnje i podešavanja farova imam 5 puta jače svetlo koje ne zaslepljuje druge vozače.
  • Vozi: Skoda Favorit 136

Odg: H4 Led za Skodu Favorit
« Odgovor #1 poslato: 16. Okt, 2024. 00:35 »
Može li malo detaljnije kako ti izleda razlika pre i sada, okači neki link koje su tačno te tvoje sijalice, gde si ih kupio, koje su još opcija za H4, jel bilo problema sa ugradnjom, itd.
  • Vozi: Superb 2.0TFSI DSG7 STYLE Plus 270HP, VW Bora 1.8TURBO 20V Highline Plus 210HP

« Odgovor #2 poslato: 16. Okt, 2024. 16:31 »
Montaza
https://www.youtube.com/watch?v=fKC2mm9GN8I

Poredjenje
https://www.youtube.com/watch?v=2FwdoXpNBSI

Kupio sam
https://lavauto.rs/product/sijalica-led-h4-par-canbus-p-l/34765/
H4 led imaju ventilator koji ih hladi, zato sam izbusio poklopac.
Druge opcije su pojacane  Halogene sijalice kao sto su Osram Night Brakewr ili OsramCool blue Intense. Svetle bolje od regularnih ali vrlo kratko traju. Pre Led sijalica imao sam Osram Cool Blue Intense. Posle dva meseca pregorela mi je jedna. U lav Autu kosta oko 700 din komad.

« Odgovor #3 poslato: 16. Okt, 2024. 22:52 »
Lepo, koji poklopac si izbušio, poklopac fara?

Da li je sama sijalica lepo legla u ležište i da li je potrebno nekakvo "budženje" fara ili ležišta sijalice?

• Vozi: Superb 2.0TFSI DSG7 STYLE Plus 270HP, VW Bora 1.8TURBO 20V Highline Plus 210HP

« Odgovor #4 poslato: 17. Okt, 2024. 11:14 »
Izbušio sam zadnji poklopac fara. Sijalica je lepo legla. Pogledaj sliku. Ako primetiš da druge zaslepljuje tvoje kratko svetlo pronadji neki zid udalji auto 40 metara i šrafovima obori svetlo tako da osvetljava samo 1 do 2 cm od zemlje.

« Odgovor #5 poslato: 18. Okt, 2024. 15:02 »
To oko podešavanja visine je sasvim jasno, to bi trebalo da zna i onaj ko prvi put uđe u auto. Pošto ću svakako kupiti te ili slične sijalice, mene (a i druge) zanimaju detalji oko montaže.

Kažeš nije bilo problema, sijalica je lepo legla, a ti si samoinicijativno izbušio zadnji poklopac radi lakšeg hlađenja. Zašto, da li je to preporuka?

Da li si time izgubio hermetičku zaptivenost fara, kako ćeš da rešavaš kondenzaciju?

Da li je bilo nekakvih problema oko montaže, može li bez bušenja zadnjeg poklopca?

« Odgovor #6 poslato: 20. Okt, 2024. 19:04 »
Led sijalice traže svež vazduh za hladjenje. To sam video na svim tutorijalima za konverziju  halogen u led. To produžava vek sijalice. Vi možete pokušati bez bušenja poklopca.  Nema kondenzacije za sada. Ne verujem ni da će je biti uopšte.  Nema nikakvih poteškoća sa montažom. Krajnje je jednostavno.