Autor Tema: Паљење  (Pročitano 594 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PevacZapočeo temu

Паљење
« poslato: 15. Okt, 2024. 20:50 »
Поз другари

Потребна ми је помоћ:
Аутомобил је Шкода Октавија ФСИ 2.0 2007. годиште.

Проблем који имам повремено се дешава када аутомобил остане напољу (када је хладно), не може да се упали.
Погура се и упали без проиблема. И колико год пута да се пали, упалиће без проблема, Док када је топло упали без проблема.

Не показује да има грешку приликом прегледа на дијагностици. Анласер је релативно нов (зимус замењен) и преконтролисан пре извесног времена, као и сензор радилице (пре мање од месец дана).
Струја има нормално у аутомобилу и све ради без проблема остало.

• Vozi: Шкода Октавија

Van mreže mar_cog

Odg: Паљење
« Odgovor #1 poslato: 15. Okt, 2024. 21:20 »
Pitanje je da li vergla i kako vergla. Po ovom sto si opisao glavni osumnjiceni je akumulator, od njega treba krenuti. Ispitaj ga u kakvom je stanju, tj kolika mu je udarna struja. To moze bilo koji servis da ti proveri za svega par minuta.
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže PevacZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 18. Okt, 2024. 09:43 »
Нажалост замењен је и акумулатор и опет се дешава исти проблем.

Струја има у аутомобилу, а не може да упали. Нити да завергла када дође до трећег нокта за паљење на бош брави.
  • Vozi: Шкода Октавија

Van mreže Bingodalton

« Odgovor #3 poslato: 18. Okt, 2024. 12:10 »
Onda anlaser ili kontakt.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže Cekerendapg

« Odgovor #4 poslato: 25. Okt, 2024. 14:25 »
Dobar dan.Imam Skodu Octaviu 1.9 TDI 77kw 2007.god. U toku voznje je zatrokirao i samo se ugasio.Poveo sam ga na slepu kod majstora i vidjeli smo da je alternator totalno zablokirao.Promijenili smo alternator novi i poceo je da vergla ali bez znakova da ce da upali.Prilljucivan je na dijagnostiku i pokazivao je gresku za sva 4 osiguraca.I to smo zamijenili medjutim i dalje isti problem.Jel moguce da je kompjuter pobudalio ili da je blokirao nesto jer npr desilo se danas da smo ga upalili i ostavili da radi tako ali cim se auto ubaci u brzinu ugasi se.Evo 25 dana ne znamo sto moze bit ni ja ni majstor nego nagadjamo i radimo sve sto nam je sumnjivo a da vam pravo kazem nimalo jeftino nisam prosao dosad.
  • Vozi: Skoda Octavia

Na mreži wkobre

« Odgovor #5 poslato: 25. Okt, 2024. 15:06 »
Ja bih za početak prekinuo eksperiment majstora o mom trošku i našao drugog. Pada mi napamet možda kleme sa akumulatora da se skinu jedno pola sata, upale se svetla i da kontakt, dobro da izvuče struju. Pa se možda dozove nakon vraćanja akumulatora. Takođe dopuniti akumulator pre toga.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K