Autor Tema: 1.6 tdi dsg velika potrošnja  (Pročitano 668 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ostoja sdiZapočeo temu

1.6 tdi dsg velika potrošnja
« poslato: 07. Nov, 2024. 15:28 »
Pozdrav svima. Kupio sam Octaviu 1.6 tdi dsg 2012. Auto je super osim što imam problem sa velikom potrošnjom. Ne mogu sa punim rezervoarom preći više od 900 km koliko god da ga štedim. U gradu troši 10L cca. Bio sam kod bošiste i sve ok. Radio čišćenje dpf. Nakačio ga majstor na dijagnostiku i rekao da svijaju senzori za turbinu, dsg i senzor temperature izduvnih glasova (ako sam dobro razumeo) i kaže da ih zamjeni ali mu i dalje pokazuje da su u kvaru. Da li je imao neki slično iskustvo i šta preporučujete?
  • Vozi: Fabia I 1.9 sdi combi

Na mreži hakkler

Odg: 1.6 tdi dsg velika potrošnja
« Odgovor #1 poslato: 08. Nov, 2024. 21:13 »
Uz prosječnu brzinu ispod 20kmh puno stajanja i puno semafora ništa čudno da toliko popije.
2012 b moga biti cayc ili cayb motor koji nije neka sreća sa simensovim sistemom pa bi ti prijedlog bio da otiđeš kod nekog drugog i provjeriš stanje dizni/injektora koji bi mogli biti uzrok prtjeranoj potrošnji.

Isto tako poprati si razinu ulja u motoru..to mozes i sam.
Ako se razina počinje "dizati" onda ti je 100% neki injektor ili dva u banani
Jedan je oko 300 eura +...

Koliko bi po tebi bio tank neki..u gradu sa 55l ? Ako pređeš 900km to je 6.1l/100 što je za grad dobar rezultat.

Tj uopće ne vidim problem..plus zahladilo je...

Na mreži MAKS

« Odgovor #2 poslato: 09. Nov, 2024. 00:08 »
Vozim isti auto 05.20212 1.6 tdi DSG . Znaci negde na sredini. Mislim da je moj face lift. Po mom potrosnja ti je sasvim ok. Ne znam sta si ocekivao. U gradu 6-7 za tu voznju je meni normalno. Na uto putu moze da ide i oko 4.6-5 ili 5.2. l sve zavisi koliko si agresivan u voznji.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Ostoja sdiZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 13. Nov, 2024. 17:46 »
U gradu mi troši oko 8L a na autoputu oko 6,5 130km/h. Na 80km/h u sedmoj brzini na brodu piše 4,6 L. U gradu mi rezervoar izgura malo manje od 600 km. To je sve za letenje uslove, za zimske ćemo tek videti. Već su urađeni injektori, stavljeni novi pre neki godinu. Stalno su mi obrtaji visoki u leru, tj većinu vremena, kao da radi konstantno regeneraciju dpf-a.
  • Vozi: Fabia I 1.9 sdi combi