Ne znam kako možeš na obd11 da nešto "slučajno" isključiš - skine ti kredit odmah i itekako si momentalno svestan kad je nešto urađeno 
E sad, druga je stvar ako su same aplikacije loše odrađene ali nadam se da nije dotle došlo.
Нажалост, врло често се на форумима за кодирање јављају људи који нешто сами "кодирају" и онда покарабасе неке функције па траже помоћ. То су ови који баш улазе директно у параметре по модулима. Али мислим да сви ти софтверски алати имају логове, код ОБД11 се то логично зове History и ту је записан сваки учињени корак, односно промењени параметар, па се релативно лако може све вратити у пређашње стање.
Други начин су тзв. OneClick апликације, односно произвођач направи апликацију (секвенцу мењања параметара, од једног до Х параметара) где се изабере нешто типа Укључи/Искључи, а у позадини се измењају параметри. И то је заправо тзв. BlackBox, јер корисник не види шта се све мења, а у логу после стоји само назив OneClick апликације, без детаља који су све параметри промењени. Тако је бар код ОБД11. И такође, релативно често, се јављају људи који се жале да те OneClick апликације или не одраде то што треба или направе и неки нежељени проблем.
Мислим да су колеги
@BrankoJanj90 баш коришћене те OneClick апликације за кодирање, али сачекајмо, данас или ових дана би требао да оде поново да му то реше, па ћемо чути резултат.
Кућа где је ишао, бар по Интернету, делује пристојно, а и клијентела је са средњом и вишом класом возила, те би било за очекивати да су способни да реше проблем, поготово ако су га они проузроковали.
И то је резултат хиперпродукције, да се уради што више, за што мање времена.
П.С.
Ако они то не реше, на форуму имамо Џокера за све проблеме -
@dixon.